ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υφ. Παιδείας: «Δύσκολο να επιστρέψουν στις πανεπιστημιακές αίθουσες οι φοιτητές!»

Φέρτε μας ένα σύννεφο να πέσουμε.

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

18 Φεβρουαρίου, 2021

Ήταν τέλη Γενάρη όταν αναρωτιόμασταν για το αν υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο να επιστρέψουμε στα αμφιθέατρα για το δεύτερο μισό του ακαδημαϊκού έτους, με το Υπ. Παιδείας ωστόσο να μην κάνει επίσημη δήλωση και να αναμένει τα επιδημιολογικά δεδομένα του Φλεβάρη.

Βρισκόμαστε λοιπόν στη μέση του μήνα αυτού και όχι μόνο τα πράγματα δεν έχουν βελτιωθεί για να μπορούν να έχουν κάποια βάση οι ελπίδες να γυρίσουμε στις Σχολές μας, αλλά βρισκόμαστε κι εν μέσω σκληρού lockdown. Νομίζω ότι τα πράγματα είναι μάλλον ξεκάθαρα για το πώς θα συνεχιστεί το ακαδημαϊκό έτος, ενώ και οι δηλώσεις του Υφ. Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, δεν αφήνουν επίσης πολλά περιθώρια.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο ίδιος στον ΘΕΜΑ 104,6: «Δύσκολο να επιστρέψουν στις πανεπιστημιακές αίθουσες οι φοιτητές αυτή τη στιγμή». Σύμφωνα με τους ειδικούς, προτιμότερο είναι να αποφεύγονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, επομένως το πιο πιθανό σενάριο είναι να συνεχιστούν οι online διαλέξεις.

Σε καμία περίπτωση δεν πέφτουμε από τα σύννεφα βέβαια, μιας και παλαιότερες δηλώσεις από το Υπουργείο Παιδείας έτειναν περισσότερο στο κλείσιμο του ακαδημαϊκού έτους με αυτόν τον τρόπο, παρά στο άνοιγμα των πανεπιστημίων. 

Όσον αφορά τα σχολεία, που έχουν τραβήξει το μεγαλύτερο λούκι με το συνεχές κλείσιμο-άνοιγμα, ο Υφυπουργός δήλωσε για την επιστροφή σε αυτά, ότι θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση των ειδικών.

Τέλος, μιλώντας για το άλλο φλέγον ζήτημα των ημερών, την πανεπιστημιακή αστυνομία, ο ίδιος εκτιμάει ότι το ειδικό αυτό σώμα είναι προετοιμασμένο για όλα τα ενδεχόμενα. Όπως είπε, υπάρχουν πολλά σενάρια μεταξύ των οποίων λένε ότι ίσως με έναν τελετουργικό τρόπο κάποιοι να θελήσουν να αποδείξουν ότι η αστυνομία δεν έχει θέση στα πανεπιστήμια, να διαπομπεύσουν δηλαδή το Σώμα. Άλλο σενάριο, λέει ότι ίσως σταματήσουν και εξαφανιστούν όλα τα περιστατικά βίας.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και πρώτο στην Ελλάδα – Τα πεδία όπου ξεχωρίζει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Θεσσαλίας: Στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση φοιτητής που έφαγε στη λέσχη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΔΑ: Τα 5 τμήματα Μηχανικών που αναγνωρίζονται κι επίσημα ως Πολυτεχνικές Σχολές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET