fbpx

8 ξένοι διάσημοι που βάζουμε στοίχημα ότι προφέρεις λάθος το όνομά τους!


Το δύσκολο με τα ξένα ονόματα είναι η έλλειψη τόνων για αρχή. Δεν έχεις ιδέα ποια συλλαβή να τονίσεις, οπότε και καταλήγεις σε 2-3 πιθανούς τρόπους που μπορείς να προφέρεις το όνομα και ξεμπερδεύεις. Μπορεί και όχι.

Γιατί μετά συνειδητοποιείς ότι το ίδιο σχεδόν όνομα αλλιώς προφέρεται σ’ έναν κι αλλιώς σε κάποιον άλλον. Τρέχα γύρευε γενικά. Έτσι αναγκάζεσαι κάθε φορά να ασκήσεις τις μαντικές σου ικανότητες, οι οποίες ωστόσο δε σε βγάζουν πάντα ασπροπρόσωπο. Όπως για παράδειγμα στους παρακάτω celebrities, που όπως αποδείχθηκε προφέρουμε λάθος τ’ όνομά τους τόσο καιρό.

Παρακάτω λοιπόν είναι ο σωστός τρόπος με τον οποίο προφέρονται τα ονόματα μερικών από τους – πολλούς – σελέμπριτιζ, για να ξέρεις κι εσύ ρε παίδι μου πώς να τους χαιρετήσεις αν τύχεις να τους συναντήσεις από κοντά:

#1 Ariana Grande

Να και κάτι που δεν το περίμενες. Έβλεπες ένα σχετικά εύκολο κι απλό όνομα, μόνο που τελικά την έκρυβε την παγίδα του, η οποία έγινε όλως τυχαίως γνωστή από μία συνέντευξη της Ariana. Αντί για Γκράντε λοιπόν, το σωστό είναι Γκράντ-ι!

#2 Niall Horan 

Το ήσυχο αγόρι του διαλυμένου πλέον boy band, One Direction, έχει πιο περίπλοκο όνομα απ’ ό,τι θέλει να δείχνει. Σίγουρα μέχρι τώρα η αναφορά σου σε αυτόν γινόταν με το όνομα Νίαλ Χόραν, ωστόσο το σωστό είναι Νάιαλ Χόρ-ιν.

#3 Louis Tomlinson 

Άλλος ένας One Directioner στη λίστα, ο Louis Tomlinson, ο οποίος πλέον ακολουθεί σόλο καριέρα. Επομένως, η ανάγκη να ξέρεις να προφέρεις σωστά το ονοματεπώνυμό του είναι πιο μεγάλη από κάθε άλλη φορά. Μάθε λοιπόν, πως το παιδί ακούει στο Λούι Τόμλινσαν.

#4 Zendaya

Η Zendaya της Disney και του «Shake It Up» έχει αποκτήσει μεγάλο όνομα τα τελευταία χρόνια στο Χόλιγουντ και σε περίπτωση που έχεις δει τις πρόσφατες ταινίες του Spider-Man, την ξέρεις σίγουρα. Αυτό που ίσως να μην ξέρεις όμως, είναι ότι το όνομά της δεν προφέρεται Ζεντάια, όπως κατά πάσα πιθανότητα λες, αλλά Ζεντ-έια.

#5 Cara Delevingne 

Το επίθετό της έχει υπάρξει θέμα συζήτησης έστω μια φορά στην παρέα σου. Ή για την ακρίβεια, η ίδια έχει υπάρξει θέμα συζήτησης, αλλά η αβεβαιότητά σας για το πώς προφέρεται το ρημαδοεπώνυμό της, το πήγε κι εκεί το πράγμα. Ε λοιπόν, Κάρα Ντελαβίν λέγεται η κοπέλα!

#6 Amanda Seyfried

Άλλη μία σελέμπριτι στη λίστα που κατά πάσα πιθανότητα νόμιζες ότι δεν αντιμετώπιζες πρόβλημα με το όνομά της, ωστόσο πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Από Αμάντα Σέιφριντ που έλεγες και νόμιζες ότι ξεμπέρδευες, από εδώ και πέρα θα πρέπει να λες Αμάντα Σ-άιφριντ.

#7 Charlize Theron 

Εδώ να πω την αλήθεια μου, έπεσα λίγο από τα σύννεφα κι εγώ, γιατί πόσο διαφορετικά μπορεί να προφέρεται ένα επίθετο που γράφεται Theron; Μπορεί όμως, και η διαφορά έχει να κάνει με την κατάληξη, που είναι Θέρ-ιν, όπως αποκάλυψε η ίδια σε συνέντευξή της στον Jimmy Fallon.

#8 Jake Gyllenhaal

Τέλος, ο αγαπημένος ηθοποιός του Χόλιγουντ, ο οποίος επίσης έχει προσφέρει αρκετούς πονοκεφάλους με το επώνυμό του, Jake Gyllenhaal. Για αρχή, να ξεκαθαρίσουμε ότι πρόκειται για σουηδικό επίθετο και όπως ο ίδιος έχει παραδεχτεί, μόνο στη Σουηδία και στα IKEA καταφέρνουν να το προφέρουν σωστά. Δεν μπορούμε να πούμε ότι παραξενευόμαστε, μιας και το Γιλενχέιλο δε λες ότι είναι και το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET