ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν από σήμερα οι θερινές εκπτώσεις, τα συνολάκια των διακοπών μας περιμένουν!

Unpopular opinion: Τα ψώνια πριν τις διακοπές είναι πιο απολαυστικά κι από τις ίδιες τις διακοπές!

Neopolis Team

8 Ιουλίου, 2024

INTIME

Η περίοδος των εκπτώσεων επέστρεψε, life is worth living again!

Αν έπρεπε να δώσουμε μια εναλλακτική ονομασία στο καλοκαίρι, αυτή θα ήταν «η εποχή των εξόδων». Τι πιο αντιπροσωπευτικό για τους τρεις αυτούς μήνες που κλείνεις διακοπές, πηγαίνεις κάθε ΣουΚου για μπάνιο, τα απογεύματα απολαμβάνεις το παγωτάκι σου, τα βράδια το κοκτέιλ σου, και πάνω απ’ όλα, του δίνεις και καταλαβαίνει στα ψώνια.

Ειδικά το διάστημα των εκπτώσεων, που ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου!

Μαζί με τη διάθεση που ανοίγει δηλαδή, ανοίγει και το πορτοφόλι κατά πολύ, αφού πρέπει να κοιτάξεις για καινούριο μαγιουδάκι (ή λουτρίς, πες το όπως θες) και για τα συνολάκια που θα φορέσεις στις διακοπές. Ευτυχώς μεσολαβούν οι εκπτώσεις λοιπόν, οπότε το shopping therapy γίνεται με μια άνεση παραπάνω. Ή με λιγότερες τύψεις για το πόσα ξόδεψες πάλι…

Από σήμερα μπορείς να ξεκινήσεις να τσεκάρεις βιτρίνες – φυσικές ή online – και να σχεδιάζεις τα outfits σου για τον Αύγουστο, αφού οι θερινές εκπτώσεις άρχισαν και πολλά καρτελάκια θα δείχνουν εκείνο το ποσοστό που κάνει τα μάτια μας να πετούν καρδούλες. Η διάρκεια αυτών είναι παραδοσιακά 1,5 μήνας, μέχρι τέλη Αυγούστου.

Όπως μας έχει μάθει η πολυετής εμπειρία μας ωστόσο, οι εκπτώσεις είναι σαν τη λαϊκή. Το καλό το πράγμα θα το βρεις άμα πας νωρίς. Όσο περνάει ο καιρός πέφτεις σε καλύτερες τιμές μεν, αλλά μικρότερη/χειρότερη ποικιλία.

Ανοιχτά τα μαγαζιά και τα εμπορικά την Κυριακή 14 Ιουλίου

Αν η εβδομάδα σου, και το Σάββατο μαζί, είναι πολύ φορτωμένα, τότε μπορείς να αφιερώσεις την επόμενη Κυριακή στα ψώνια σου. Τα καταστήματα λιανικής αλλά και τα εμπορικά κέντρα έχουν την άδεια να λειτουργήσουν προαιρετικά για τη διευκόλυνση των καταναλωτών, με σημαντική διαφοροποίηση στο ωράριο λειτουργίας τους.

Ειδικότερα για τα εμπορικά καταστήματα, το προτεινόμενο ωράριο είναι το 11:00 με 18:00, ενώ τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα ανοίγουν στις 11:00 και κλείνουν στις 20:00.

Τι να προσέξεις ως καταναλωτής την περίοδο των εκπτώσεων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών υπενθυμίζει για άλλη μία φορά τα σημεία εκείνα που πρέπει να δώσουμε προσοχή, μέσα από ανακοίνωσή του:

«Η θερινή εκπτωτική περίοδος ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα και οι εμπορικές επιχειρήσεις όλης της χώρας περιμένουν πολλά από αυτήν. Σε μία εποχή δύσκολη για τα καταστήματα, με την ακρίβεια να συρρικνώνει το διαθέσιμο εισόδημα και το τραπεζικό σύστημα κλειστό, οι καλοκαιρινές εκπτώσεις ευελπιστούμε ότι θα φέρουν έναν άνεμο αισιοδοξίας στην αγορά και θα δώσουν ανάσα στις δοκιμαζόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το καταναλωτικό κοινό γνωρίζει πολύ καλά ότι τούτη είναι η στιγμή στην οποία θα βρει επάρκεια προϊόντων και πολύ μεγάλες εκπτώσεις ώστε να καλύψει τις ανάγκες του, ενόψει και των καλοκαιρινών διακοπών. Είμαστε αισιόδοξοι για την τρέχουσα εκπτωτική περίοδο και ελπίζω ότι τα αποτελέσματά της, τα οποία θα αποτυπωθούν στην καθιερωμένη έρευνα του Ε.Σ.Α., θα είναι καλά για όλους μας».

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:

Σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο έμπορος για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Άρα οι δύο τιμές, εξακολουθούν να αποτυπώνονται υποχρεωτικά βάσει και του Κώδικα Δεοντολογίας περί ανακοινώσεων μείωσης της τιμής (ΥΑ 35935/13-4-2023) που ορίζει περί αναγραφής νέας (χαμηλότερης) τιμής μαζί με την αναγραφή της προγενέστερης (υψηλότερης) τιμής που εφαρμόστηκε. Η προηγούμενη τιμή μπορεί να εμφανίζεται σε διαγραμμένη μορφή π.χ. «τώρα 50 ευρώ, πριν 100 ευρώ» ή «50 ευρώ 100 ευρώ». Παράλληλα, μπορεί συμπληρωματικά να χρησιμοποιείται ποσοστό π.χ. 20% έκπτωση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σύμφωνα με πρόσφατη τροποποίηση στο ν. 2251/1994 (Α’ 191) προστίθεται άρθρο 9ι ως εξής: «Σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο προμηθευτής για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο προμηθευτής κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος των τριάντα (30) ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής. Όταν το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά για λιγότερο από τριάντα (30) ημέρες, ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο προμηθευτής στο χρονικό διάστημα που το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά.

Αν η τιμή μειώνεται προοδευτικά κατά τη διάρκεια των εξήντα (60) ημερών, πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής, ως προγενέστερη τιμή νοείται η τιμή που ίσχυε πριν από την εφαρμογή της πρώτης από τις διαδοχικές μειώσεις τιμών.

Απλά αυτό σημαίνει ότι εάν προβείτε σε διαδοχική μείωση τιμών, μπορείτε να κρατήσετε την αρχική διαγραφόμενη τιμή για έως 60 ημέρες.

Τέλος, συνιστούμε στον εμπορικό κόσμο να επιδεικνύει ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των διατάξεων περί εκπτώσεων και μειωμένων τιμών, καθώς οι κυρώσεις είναι υπερβολικά μεγάλες».

Άντε και καλά ψώνια! 🛍️

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Το «Νησί των Νεκρών» είναι το ελληνικό νησάκι στο οποίο δε θα κλείσουμε ποτέ διακοπές!

ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στα σόσιαλ μίντια με τον θάνατο του Manolo σε ηλικία μόλις 26 ετών!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό: Μέχρι την Πέμπτη η προθεσμία – Τα τμήματα που κερδίζουν τις προτιμήσεις!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET