ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Μάθαμε πώς λέγεται το «μαγιό» στα ελληνικά και μάλλον μας αρέσει περισσότερο!

Πώς να δείχνεις πιο ιντελεκτουέλ! 😎

Neopolis Team

7 Ιουλίου, 2024

Ο Μπαμπινιώτης θα ήταν υπερήφανος για εμάς που προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε τις ξένες λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά στο λεξιλόγιό μας με τις αντίστοιχες ελληνικές. Δεν χρειάζεται να μάθει βέβαια ότι μας εμφανίζονται τυχαία στο TikTok κι όχι ότι τις ψάξαμε από μόνοι μας. 

Shoutout για άλλη μία φορά στα social media λοιπόν, που αναλαμβάνουν ρόλο δασκάλου. Έτσι, στο σημερινό μάθημα (ή και όχι τόσο σημερινό), ο φιλόλογος Αποστόλης Ζυμβραγάκης μας ενημερώνει ότι υπάρχει ελληνική λέξη για το «μαγιό» και είναι ακόμα πιο fancy από τη γαλλική που χρησιμοποιούμε!

Μιας που είναι η εποχή της και ακούγεται συχνά αυτούς τους μήνες, μπορείς να αντικαταστήσεις τη συγκεκριμένη λέξη που έχεις μάθει να λες από παιδί, με την αντίστοιχη ελληνική «λουτρίς». Οριακά ακούγεται πιο γαλλική από το μαγιό.

@zymvragakis Πώς λέγεται το μαγιό στα ελληνικά; Η απάντηση από τον φιλόλογο Αποστόλη Ζυμβραγάκη και το e-didaskalia. #zymvragakis #ellinika #filologia #foryoupage #fyp #fy #fypage #mpesfy #mpesfypgamw #foryourpage #greek #edidaskalia #edidaskalos ♬ Ola Moiazoun Kalokairi – Melisses

Την επόμενη φορά που θα θέλεις να εντυπωσιάσεις με τις γνώσεις σου το πρόσωπο, ή αν πέσεις πάνω στην Ευγενία Μανωλίδου ως πωλήτρια στο Calzedonia ξέρω ‘γω, προτίμησε το «λουτρίς» σαν λέξη. Δείχνεις πιο ιντελεκτουάλ εκτός των άλλων.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Πώς να επιλέξεις τα κατάλληλα λουλούδια για κάθε ξεχωριστή περίσταση;

Είναι viral

35χρονος που δείχνει σαν έφηβος μοιράζεται τα μυστικά του και είναι τα απολύτως βασικά!

Είναι viral

Το Hawk Tuah girl αποκτά το δικό της reality show μετά τη μεγάλη της επιτυχία ως… meme!

Είναι viral

Είδαμε το live streaming του IShowSpeed στην Ελλάδα και η ετεροντροπή μας ντράπηκε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET