fbpx

Travel Buddies | Τα χαρακτηριστικά που κάνουν κάποιον την καλύτερη παρέα για ταξίδια!


Η οργάνωση ενός ταξιδιού είναι πραγματικά δύσκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον όταν αυτό το ταξίδι, αποφασίζεις να το κάνεις με τον/την κολλητό/ή σου. Σ’ αυτή την περίπτωση τα πράγματα έχουν ως εξής: είτε που θα περάσετε γαμάτα είτε χάλια. 

Σε γενικές γραμμές, δεν μπορείς να ταξιδέψεις με ένα άτομο που δε συμπαθείς, δεν πας ή δεν ταιριάζεις, γιατί θα πάνε στράφι όλο σου τα σχέδια. Ακόμα και με τους κολλητούς σου δε σημαίνει ότι ταιριάζεις απόλυτα για να μείνετε πολλές μέρες μαζί σ’ ένα άγνωστο μέρος. Από τη μία, ένα ταξίδι θα σας φέρει ακόμη πιο κοντά και το δέσιμό σας θα γίνει μοναδικό, αλλά από την άλλη, θα είστε μαζί για πάρα πολλές ώρες μέσα στη μέρα, οπότε πιθανόν να βγουν προβλήματα στην επιφάνεια που μέχρι τώρα αγνοούσες. Συμβαίνουν αυτά!

Για να αποφύγεις κάτι τέτοιο όμως, προτού κανονίσεις οτιδήποτε, πρέπει να σκεφτείς σοβαρά τα χαρακτηριστικά που θες να έχει ο συνταξιδιώτης σου, ώστε να μη σου μείνει το ταξίδι αξέχαστο… για τους λάθος λόγους:

1. Δε φοβάται να αναλάβει ευθύνες

Δεν υπάρχει περίπτωση να πάνε όλα όπως ακριβώς τα σχεδίαζες στο ταξίδι σου και είναι απόλυτα λογικό αυτό. Σίγουρα θα υπάρξει κάποια αναπάντεχη εξέλιξη ή κάποια αλλαγή και εκεί είναι που πρέπει να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που δε θα αποποιηθεί των ευθυνών του, αλλά θα σε βοηθήσει να κάνετε τις σωστές επιλογές, ώστε να περάσετε όσο καλύτερα γίνεται, όπως κι αν έχουν τα πράγματα. Για να πάρεις τη σωστή απόφαση όμως για κάτι που δεν αφορά μόνο εσένα, πρέπει να υπάρχει συλλογική σκέψη και αλληλεγγύη. Αλλιώς να τον βράσεις για συνταξιδιώτη!

2. Σκέφτεται πάντα θετικά

Εντάξει, το πάντα είναι κάπως υπερβολικό. Ας πούμε ότι πρέπει να είναι αισιόδοξο άτομο τέλος πάντων. Είναι όμορφο να ξέρεις ότι έχεις δίπλα σου ανθρώπους που δε μιζεριάζουν με την πρώτη στραβή και ξέρουν πώς να περνούν καλά με τους άλλους. Αν μη τι άλλο, το τελευταίο πράγμα που θες όταν ταξιδεύεις είναι να αντιμετωπίζεις γκρίνια, κακή διάθεση και αρνητικότητα.

3. Ξέρει να ζει την στιγμή

Κάνεις ταξίδια για να ανακαλύψεις και να γνωρίσεις νέα μέρη, σωστά; Όταν όμως ο συνταξιδιώτης σου θέλει να μένει κλεισμένος/η όλη μέρα στο ξενοδοχείο, δε λες ότι είναι και ακριβώς αυτό που είχες στο μυαλό σου όταν του/της πρότεινες να έρθει μαζί σου. Όπως και να το κάνεις, κάθε μέρος έχει κάποια στάνταρ αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείς κι από εκεί και πέρα είναι στο χέρι σου να δεις ή όχι περισσότερα. Ένα άτομο με διάθεση για ζωή και περιπέτεια, αυτό είναι ιδανικό για ταξίδια.

4. Δεν τσιγκουνεύεται τα πάντα

Υπάρχουν πολλοί προορισμοί αρκετά οικονομικοί που δεν απαιτούν να σπαταλήσεις ένα σωρό λεφτά για να περάσεις καλά. Όπου κι αν ταξιδέψεις όμως, ένα συγκεκριμένο budget πρέπει να το έχεις στο μυαλό σου. Μακριά από εμάς, ένας συνταξιδιώτης που δε θέλει να φάει, να πιει και να ξοδέψει αυτά που πρέπει επειδή έχει καβούρια στις τσέπες. Ναι, δικαίωμά του πόσα χρήματα θα χαλάσει, αλλά μη μιζεριάζει κιόλας.

5. Είναι πρόθυμος να δοκιμάζει νέες εμπειρίες

Τα ταξίδια δεν είναι μόνο για να ανακαλύπτεις νέα μέρη, αλλά και για να δοκιμάζεις εμπειρίες που δεν είχες ξανά στο παρελθόν. Δεν έχει σημασία αν αυτό θα είναι να δοκιμάσεις την τοπική κουζίνα ή να ανακαλύψεις με ποδήλατο την πόλη ή να πας σ’ ένα κλαμπ που δεν είναι του γούστου σου. Το θέμα είναι ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου να είναι δεκτικός σε οτιδήποτε καινούριο (όχι επικίνδυνο όμως), ώστε να μη χάσεις πολύτιμες εμπειρίες ζωής. Γιατί αυτές είναι που κάνουν τα ταξίδια, τις ομορφότερες αναμνήσεις!

6. Θέλει να γνωρίζει νέο κόσμο

Τα ταξίδια είναι μία υπέροχη ευκαιρία να γνωρίζεις καινούριο κόσμο και να διευρύνεις τις κοινωνικές σου επαφές. Θα γνωρίσεις νέες ιδεολογίες και κοσμοθεωρίες και άτομα με διαφορετικά ενδιαφέροντα από εσένα και αυτό είναι το συναρπαστικό. Εκτός κι αν δίπλα σου έχεις ένα φίλο πιο αντιπαθητικό και αντικοινωνικό πεθαίνεις. Εκεί, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Βεβαιώσου λοιπόν ότι ο/η φίλος/η είναι εξίσου κοινωνικός και περίεργος να γνωρίζει νέα άτομα με εσένα.

Ακόμη κι αν ο συνταξιδιώτης σου διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά, μην το δέσεις σκοινί κορδόνι ότι θα περάσεις σούπερ ντούπερ τέλεια γιατί… ποτέ δεν ξέρεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δυναμώσεις τη φιλία σου και θα χτίσεις πιο σταθερά και γερά θεμέλια. Άσε που θα ζήσεις μία εμπειρία τόσο πρωτόγνωρη και γεμάτη εκπλήξεις, που δε θα ξεχάσεις ποτέ στη ζωή σου.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET