ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Όταν οι χαρακτήρες της Disney αποτυπώνουν τέλεια όλα τα βάσανα που περνάμε στο εαρινό εξάμηνο!

Όλοι εμείς οι φοιτητές γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι το εαρινό εξάμηνο μπορεί να γίνει αρκετά δύσκολο. Είναι που ανοίγει ο καιρός, είναι που ο χρόνος πάει μπροστά μια ώρα, είναι που έρχεται καλοκαίρι και γενικά υπάρχουν πολλά στοιχεία τα οποία συμβάλουν στο να μη στρώνουμε τον κώλο μας για να διαβάσουμε. Ας μην αναφερθώ για την εξεταστική […]

Default avatar

Guest Author

29 Μαρτίου, 2017

Όλοι εμείς οι φοιτητές γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι το εαρινό εξάμηνο μπορεί να γίνει αρκετά δύσκολο. Είναι που ανοίγει ο καιρός, είναι που ο χρόνος πάει μπροστά μια ώρα, είναι που έρχεται καλοκαίρι και γενικά υπάρχουν πολλά στοιχεία τα οποία συμβάλουν στο να μη στρώνουμε τον κώλο μας για να διαβάσουμε.

Ας μην αναφερθώ για την εξεταστική του Ιουνίου, που πραγματικά είναι μια κόλαση! Μα είναι δυνατόν άλλοι να πηγαίνουν για μπάνιο και εμείς να πήζουμε στο διάβασμα;

Έτσι οι παρακάτω χαρακτήρες της Disney/Pixar περιγράφουν διάνα το μαρτύριο που βιώνουμε κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου:

#1 To πρωινό ξύπνημα είναι απλά εφιαλτικό

Πραγματικά υπάρχει φοιτητής που δεν θα προτιμούσε να κοιμάται όλη την ημέρα από το να σηκωθεί από το κρεβάτι και να γίνει (αναγκαστικά) παραγωγικός; Θα σας πω εγώ με σιγουριά… φυσικά και όχι! Η Άννα από το Frozen καταλαβαίνει ακριβώς πώς αισθανόμαστε.

Τι να πω, όλοι χρειαζόμαστε λίγο ύπνο παραπάνω! Διαφορετικά πώς θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε την ημέρα; Είτε πρόκειται για την στέψη της αδελφή μας είτε απλά να σηκωθούμε από το κρεβάτι για να πάμε στο μάθημα των 9.00, αυτά τα επιπλέον 5 λεπτά ύπνου, κάνουν τη διαφορά για το πώς θα πάει η ημέρα μας.


#2 Όταν τελικά παρακοιμηθούμε

Ναι, αυτά τα επιπλέον 5 λεπτά ύπνου είναι ζωτικής σημασίας, όταν όμως γίνονται 15 με 20 λεπτά, τότε πετάγεσαι από το κρεβάτι κι αρχίζεις να φωνάζεις σαν τον Ταρζάν «ΩωΩωΩωΩωΩ έχω αργήήήήήήσει για το μάθημα» και καταλήγεις να έχεις αργήσει τόσο πολύ που κι από δέντρο σε δέντρο να πηγαίνεις, δεν υπάρχει σωτηρία…


#3 Όταν έχουμε μείνει νηστικοί για 5 λεπτά

Όντας στο πανεπιστήμιο είναι σίγουρο ότι υπάρχει αρκετό φαγητό γύρω μας. Και το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι απλά να φας τα πάντα. Ας μη μιλήσω για τις περιόδους της εξεταστικής όπου είσαι κλεισμένος σε ένα δωμάτιο και μόνο διαβάζεις. Επομένως, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αισθάνεσαι σαν τον Stitch. Ουσιαστικά το φαγητό είναι η μόνη σίγουρη μέθοδος, που θα φτιάξει τη διάθεσή σου.


#4 Οι αμέτρητες σημειώσεις που έχουμε

Το να κρατάς σημειώσεις είναι μια αρκετά αγχωτική κατάσταση καθώς προσπαθείς να καταλάβεις αυτά που λέει ο καθηγητής και ταυτόχρονα να τα σημειώνεις όσο πιο καθαρά κι ολοκληρωμένα γίνεται. Βέβαια κι η Belle ασχολείται πολύ με το διάβασμα βιβλίων, αν και θαρρώ η μόνη μας διαφορά είναι ότι εκείνη το κάνει με ευχαρίστηση, ενώ εμείς το βλέπουμε σαν αγγαρεία…


#5 Η παρακολούθηση των διαλέξεων δεν μετράει ιδιαίτερα

Έλα παραδέξου το, κι εσύ αισθάνεσαι μια τεράστια ευχαρίστηση, αλλά κι ανακούφιση όταν ο καθηγητής ανακοινώνει πως η παρακολούθηση δεν είναι υποχρεωτική. Παίζει να εξαφανίζεσαι από το μάθημα τόσο γρήγορα όσο κι η Κακιά Μάγισσα στη Χιονάτη.

Εντάξει… βέβαια ακόμα και μ’ αυτήν τη διευκόλυνση, όσο να πεις έχεις μια τσίπα κι εν τέλει συνεχίζεις να πηγαίνεις στις διαλέξεις, παρά το γεγονός ότι στο πίσω μέρος του μυαλού σου βλέπεις ακριβώς αυτή τη διαβολόφατσα να σου λέει ξανά και ξανά πως δεν πρέπει να πας!


#6 Εαρινό…;;

Το λένε εαρινό εξάμηνο, αλλά όπως και να το κάνουμε, ο Μάρτιος έχει αρκετό κρύο… Οπότε αισθανόμαστε κάπως σαν την Έλσα από το Frozen, όταν έξω γίνεται χαλασμός κυρίου κι εμείς πρέπει οπωσδήποτε να πάμε στη διάλεξη!


#7 Η σιχαμένη εξεταστική

Και μόνο στο άκουσμα της αυτή η λέξη, σου προκαλεί αναγούλα. Ε μα δεν είναι κατάσταση αυτή, να είσαι κλεισμένος μέσα σε ένα δωμάτιο και να διαβάζεις για ώρες. Στο τέλος ξεχνάς και πώς είναι το φως του ήλιου. Η Ariel, όπως κι εσύ, απλά ήθελε να είναι με τους υπόλοιπους ανθρώπους και να περνάει καλά.

Στην τελική όμως, αυτή είχε ουρά γοργόνας, εσύ έχεις διάβασμα, οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η ζωή είναι σκληρή και άδικη!


#8 Όταν το μάθημα τελειώνει νωρίτερα

Όταν ο καθηγητής ολοκληρώνει το μάθημα νωρίτερα από την ώρα του, όλοι οι φοιτητές φεύγουν από την αίθουσα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μπορούνε. Ακριβώς όπως το σκάνε τα κουτάβια από την ταινία «101 Σκυλιά της Δαλματίας». Το μόνο που θες είναι να πας σπίτι και να χαλαρώσεις και να αφήσεις το μυαλό σου να αναρρώσει από τις πολλές ώρες μαθήματος. Θέλεις απλά να ξεφύγεις από την Κρουέλα Ντε Βιλ, ε τον καθηγητή εννοώ, όσο πιο γρήγορα γίνεται!


#9 Το τέλος είναι κοντά

Όταν το εξάμηνο επιτέλους τελειώνει και πλέον μπορείς να ξεκουραστείς και να πας διακοπές, τυχαίνει να αισθανόμαστε ακριβώς όπως κι ο Dash από τους Απίθανους. Μπορεί να μας έχει φύγει η ψυχή σε όλο το εξάμηνο, όμως στο τέλος πάντα τα καταφέρνουμε και έτσι κάνουμε γαμάτες διακοπές!

 

OUR20s

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι νέοι αδιαφορούν για το «πτυχίο πανεπιστημίου» – Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET