ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Χάνουν τις υποτροφίες τους 3.000 φοιτητές που διακρίθηκαν και την δικαιούνταν!

3.000 νέοι φοιτητές δε θα πάρουν την επιβράβευσή τους από την ελληνική πολιτεία λόγω των περικοπών στις δαπάνες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Το γεγονός έχει αναδειχθεί και από το neopolis.gr. Για το θέμα των περικοπών έγινε αναφορά στη χθεσινή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων από τον Βουλευτή κ. Κόνσολα. «Είδαμε στο φως της δημοσιότητας τις περικοπές δαπανών […]

Neopolis Team

5 Νοεμβρίου, 2015

3.000 νέοι φοιτητές δε θα πάρουν την επιβράβευσή τους από την ελληνική πολιτεία λόγω των περικοπών στις δαπάνες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Το γεγονός έχει αναδειχθεί και από το neopolis.gr. Για το θέμα των περικοπών έγινε αναφορά στη χθεσινή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων από τον Βουλευτή κ. Κόνσολα.

«Είδαμε στο φως της δημοσιότητας τις περικοπές δαπανών στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Κανείς από εμάς σε αυτή την Αίθουσα δεν επιχαίρει αυτή την εξέλιξη, όταν γνωρίζουμε ότι πολλοί από εμάς ήταν στο παρελθόν υπότροφοι του ΙΚΥ και όταν γνωρίζουμε όλοι μας, από όλες τις Πτέρυγες της Βουλής, ότι ο βασικότερος πυλώνας της αριστείας της χώρας στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, αυτή την ώρα, με την Πρόεδρό του την κυρία Μπάσδρα και τα στελέχη που τόσα χρόνια υπηρετούν πραγματικά με αυταπάρνηση αυτή την ελάχιστη συνεισφορά του Κράτους προς τους αρίστους, δεν θα μπορέσουν πλέον πάνω από 3.000 άτομα φέτος που έχουν εισαχθεί στα Πανεπιστήμια και φοιτούν σε αυτά, με σημεία αριστείας, να πάρουν την επιβράβευση από την ελληνική πολιτεία και να συνεχίσουν την προοπτική της ακαδημαϊκής τους δράσης» δήλωσε ο Βουλευτής στην Επιτροπή.

Ο κ. Κόνσολας συνέχισε με τα ακόλουθα:

«Τη στιγμή που αποτελούν κίνητρο για την αριστεία των νέων μαθητών και των φοιτητών, τη στιγμή που αυτές οι υποτροφίες στηρίζουν χιλιάδες νέους κάθε χρόνο της περιφέρειας, ιδιαίτερα, θεωρώ ότι θα πρέπει το Υπουργείο να συμπεριλάβει στο σχεδιασμό του αυτό το κενό των 13 εκατομμυρίων ευρώ και ελάχιστα να συνεισφέρει στο να μην περικοπούν αυτές οι πολύ σημαντικές ενισχύσεις στη μικρή και τη μεσαία οικογένεια στη χώρα».

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Ξέρουμε την ημερομηνία ανακοίνωσης των βαθμολογιών και των βάσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται Ελλάδα για συναυλία ο Baby Lasagna, aka ο νικητής του κοινού στην Eurovision!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET