ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το μνημόνιο «έκοψε» τις υποτροφίες φοιτητών που διακρίθηκαν στις πανελλαδικές. Δεν εγκρίθηκαν οι ανάλογες πιστώσεις.

Στο πλαίσιο της περιστολής κονδυλίων δεν εγκρίθηκαν, λόγω μνημονιακών περιορισμών, οι ανάλογες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του ΙΚΥ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε απάντησή της στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Αθανασία Αναγνωστοπούλου, με αποτέλεσμα να μπαίνει τέλος στις Υποτροφίες Φοιτητών που διακρίθηκαν στις Πανελλαδικές. Ειδικότερα στον προϋπολογισμό του ΙΚΥ για το έτος 2015 δεν […]

Neopolis Team

1 Νοεμβρίου, 2015

Στο πλαίσιο της περιστολής κονδυλίων δεν εγκρίθηκαν, λόγω μνημονιακών περιορισμών, οι ανάλογες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του ΙΚΥ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε απάντησή της στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Αθανασία Αναγνωστοπούλου, με αποτέλεσμα να μπαίνει τέλος στις Υποτροφίες Φοιτητών που διακρίθηκαν στις Πανελλαδικές.

Ειδικότερα στον προϋπολογισμό του ΙΚΥ για το έτος 2015 δεν εγγράφησαν πιστώσεις για την προκήρυξη Προγραμμάτων Υποτροφιών και βραβείων σε φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που διακρίθηκαν στις εξετάσεις εισαγωγής στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά τα έτη 2013,2014 και 2015 για την επίδοση τους στα εξάμηνα σπουδών για τα ακαδημαϊκά έτη 2012-13, 2013-14, 2014-15. Η μη εγγραφή σχετικών πιστώσεων οφείλεται στο ότι το κόστος των ανωτέρω προγραμμάτων υπερβαίνει τα 13.000.000 ευρώ ενώ η εγκεκριμένη επιχορήγηση του Ιδρύματος για το έτος 2015 ανέρχεται σε 2.156.446 ευρώ για το σύνολο των λειτουργιών του ΙΚΥ.

Ο ερωτών Βουλευτής κ. Καράογλου ζητούσε υπογράμμιζε στο κείμενό του ότι είναι τεράστια αδικία να μην χορηγούνται υποτροφίες σε φοιτητές που διακρίθηκαν κατά τις εξετάσεις εισαγωγής στα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης και το αρμόδιο Υπουργείο να αδρανεί ως προ της διαδικασία χορήγησής τους.

«Οφείλει άμεσα ο αρμόδιος Υπουργός να παρέμβει και να δρομολογήσει τις διαδικασίες χορήγησης των υποτροφιών που εκκρεμούν ακόμη από το 2012 και να μπει ένα τέλος στον εμπαιγμό των φοιτητών που πρώτευσαν στις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια» τονίζει ο Βουλευτής.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά ορατό το Βόρειο Σέλας στην Ελλάδα, για όσους το έχασαν την προηγούμενη φορά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το ΚΠΙΣΝ γεμίζει από αύριο (1/12) φωτάκια και μπαίνει σε xmas mood με πολλές εκδηλώσεις!

TECH NEWS

Wonderbox: Ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό project εμπνευσμένο από τη Samsung Neo QLED 8K!

SPILL THE TEA

Damiano και Dove Cameron είναι το νέο ζευγάρι στην πόλη, πάμε να κλάψουμε στη γωνίτσα μας!

ΕΛΛΑΔΑ

Humanity Greece: Το Όραμα του Εθελοντισμού και η φωταγώγηση της Ελλάδας προς τιμή των εθελοντών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET