ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Ξαδέρφια | Μία αξία ανάμεσα σε φιλία και οικογένεια ή κάτι πολύ παραπάνω;

Τα ξαδέρφια μας είναι τα αδέρφια που επιλέγουμε. Αυτός/η ο/η εκλεκτός/ή (ξ)αδελφός/ή που έχεις επιλέξει να βρίσκεται στη ζωή σου και να μοιράζεστε μια ανιδιοτελή αγάπη – είμαι σίγουρη – σημαίνει πολλά για σένα. Είναι ίσως η αδερφή που δεν είχες ποτέ ή ο κολλητός που δεν θα σε προδώσει ποτέ. Είναι αυτός/ή που μοιράζεστε […]

Default avatar

Guest Author

4 Ιανουαρίου, 2017

Τα ξαδέρφια μας είναι τα αδέρφια που επιλέγουμε. Αυτός/η ο/η εκλεκτός/ή (ξ)αδελφός/ή που έχεις επιλέξει να βρίσκεται στη ζωή σου και να μοιράζεστε μια ανιδιοτελή αγάπη – είμαι σίγουρη – σημαίνει πολλά για σένα.

Είναι ίσως η αδερφή που δεν είχες ποτέ ή ο κολλητός που δεν θα σε προδώσει ποτέ. Είναι αυτός/ή που μοιράζεστε μια συγγένεια εξ αίματος 4ου βαθμού – αν πρόκειται για πρώτο ξάδελφο – κι όσο να είναι «το αίμα, νερό δεν γίνεται». Όσες εντάσεις και διαφωνίες κι αν έχετε, δε θα γκρεμιστεί ποτέ το συναισθηματικό σας οικοδόμημα.

Γιατί όμως τόση αγάπη για «έναν/μία απλό/ή ξάδελφο/η» θα ρωτήσεις …και με το δίκιο σου ίσως. Όμως ο (ξ)αδερφός αυτός, σε περίμενε πως και πως να έρθεις στη ζωή ή ακόμα καλύτερα με το που ήρθε στη ζωή, έτρεξες να τον αγκαλιάσεις. Οι περισσότερες παιδικές κι εφηβικές σκανταλιές έχουν εσάς πρωταγωνιστές και την στιγμή που πήγαινε ο γονιός σου να σε μαλώσει, επενέβαινε ο θείος κι όλα καλά!

Κι αν έχετε λίγο μεγαλύτερη διαφορά ηλικίας, μάλλον κάποιος είχε αναλάβει χρέη babysitter και σήμερα θα ξεκαρδίζεστε με τις ανατριχιαστικές αφηγήσεις της πολυτάραχης παιδικής σας ηλικίας. Το ωραίο στην υπόθεση της κάποιας διαφοράς ηλικίας είναι ότι έχει την εμπειρία να σε συμβουλεύσει με τον καλύτερο τρόπο… όλοι τις ίδιες εξυπνάδες κάνουμε λίγο-πολύ! Και φυσικά η γνώμη του/της μετράει πάντα, γιατί ο ξάδερφος ήξερε για σένα πριν από εσένα.

Παράλληλα με τις παρελθοντικές σας αναμνήσεις, καθημερινά ζείτε μοναδικές στιγμές. Η ίδια τρέλα αίματος κυλάει μέσα σας κι αυτό φαίνεται σε όλες τις οικογενειακές και φιλικές συναντήσεις. Κανένας δεν μπορεί να πιάσει το μυστικό κώδικα επικοινωνίας σας είτε πρόκειται για βλέμμα είτε για υπονοούμενα. Πολλοί μάλιστα σας θεωρούν αχτύπητο – ανυπόφορο – δίδυμο …γιατί άραγε;

Είναι αυτός/η που σε έχει εμπνεύσει να είσαι αυτό που είσαι, είναι αυτός/η που έχετε κοινά όνειρα, είναι αυτός/ή που ξέρει όλες τις λεπτομέρειες της ζωής σαν κανένας άλλος, είναι αυτός/ή που σε έχει δει να πέφτεις και σου άπλωσε το χέρι να πετάξεις ψηλά. Είναι αυτός/ή που παρόλο που δεν σε αντέχει κοντά του/της, δεν φαντάζεται τη ζωή του/της χωρίς εσένα!

Ξέρεις καλά ότι η σχέση αυτή είναι μια σχέση ανάμεσα σε φίλο/η και οικογένεια, δυο μοναδικές αξίες ζωής δηλαδή, που συνδυάζονται σε ένα. Αυτό είναι λοιπόν που κάνει αυτήν τη σχέση τόσο μοναδική. Ακροβατώντας ανάμεσα στην οικογένεια και τη φιλία, ο/η ξάδελφος/η έχει τη θέση που του αξίζει, που κανένας δε θέλει ούτε και μπορεί να τον/την εκτοπίσει, που κανένας δεν μπορεί να μπει ανάμεσα σας και κανένας δεν θα νιώσει όπως νιώθετε οι δυο σας!

 

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι κορυφαίοι Έλληνες influencers και η Ιωάννα Τούνη τους πατάει όλους!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET