ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Βρήκαμε το μυστικό της επιτυχίας σε εξεταστικές, προόδους κι εργασίες. Το ‘χεις;

Κακά τα ψέμματα, δεν είναι το σκονάκι το μυστικό της επιτυχίας σε εξεταστικές και προόδους, αλλά η καλή μνήμη. Δηλαδή το πόσο καλά θυμάσαι όσα διάβασες και όσα παρακολούθησες στο αμφιθέατρο.  Το ζήτημα είναι πως η μνήμη για να είναι καλή, χρειάζεται κάτι να για την μπουστάρεις. Είτε αυτό είναι κάποιες τροφές, είτε η γυμναστική. […]

Neopolis Team

5 Οκτωβρίου, 2018

Κακά τα ψέμματα, δεν είναι το σκονάκι το μυστικό της επιτυχίας σε εξεταστικές και προόδους, αλλά η καλή μνήμη. Δηλαδή το πόσο καλά θυμάσαι όσα διάβασες και όσα παρακολούθησες στο αμφιθέατρο. 

Το ζήτημα είναι πως η μνήμη για να είναι καλή, χρειάζεται κάτι να για την μπουστάρεις. Είτε αυτό είναι κάποιες τροφές, είτε η γυμναστική. Μη φανταστείς όμως το λιώσιμο στο γυμναστήριο, αφού 10 λεπτά άσκησης είναι υπεραρκετά.

Αυτό τουλάχιστον αποδείχθηκε από τη μελέτη που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια σε μια ομάδα με 20χρόνους, με τους επιστήμονες να αναφέρουν πως 10 λεπτά περπάτημα, yoga ή tai chi, αποτελούν σημαντικά ωφέλη για τη μνήμη.

Οι νέοι που συμμετείχαν στην μελέτη, κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα δύσκολο τεστ μνήμης μετά από μια σύντομη προπόνηση.  

Σε σύγκριση με εκείνους που απάντησαν χωρίς να κάνουν καμία άσκηση, εκείνοι που γυμνάστηκαν για 10 λεπτά, παρατηρήθηκε πως είχαν βελτιωμένες τις ικανότητες μνήμης. Επιπλέον, αισθάνονταν καλύτερα όχι μόνο διανοητικά αλλά και συναισθηματικά.

Η μελέτη αποδεικνύει ακόμη ότι ορισμένες φορές μια σύντομη προπόνηση των 10 λεπτών, μπορεί να είναι πιο ωφέλιμη για τον οργανισμό μας από μια προπόνηση που διαρκεί μία ώρα ή 45 λεπτά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Michael Yassa, Ph.D., νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, η έρευνα προσπαθεί να αποδείξει και πόσο ωφέλιμη θα ήταν η άσκηση 10 λεπτών και για τους ηλικιωμένους, ώστε να αποτρέψουν την απώλεια μνήμης. 

Κι αυτό γιατί οι περιοχές του εγκεφάλου που εξετάστηκαν, είναι οι ίδιες που πιστεύεται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιδείνωση της μνήμης στους ηλικιωμένους ανθρώπους.

Δεν υπάρχει λόγος μετά από αυτό να μην αφιερώνεις 10 λεπτά άσκηση μέσα στην ημέρα!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υποτροφίες COSMOTE: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για πρωτοετείς φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Όλο και περισσότεροι νέοι αδιαφορούν για το πτυχίο γιατί δεν τους καλύπτει η τριτοβάθμια εκπαίδευση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Διαμόρφωσε το μέλλον σου»: Το Athens Science Festival επιστρέφει να εμπνεύσει μαθητές και φοιτητές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού πέθανε η 20χρονη φοιτήτρια Εμπορικού Ναυτικού!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET