Το υπέροχο βίντεο που μας έκανε να ερωτευτούμε (ξανά) την πιο όμορφη πόλη. Την Αθήνα!


Ο Αλέξανδρος Μαραγκός είναι ο άνθρωπος που από χθες έχει βαλθεί να μας κάνει να (ξανά)αγαπήσουμε την Αθήνα με ένα και μόνο βίντεο.

Αν κάποιος με ρωτήσει αν αγαπάω την Αθήνα, την πόλη που έχω γεννηθεί και μεγαλώσει, θα απαντούσα ένα “ναι μεν, αλλά…”. Δεν αμφισβητεί κανείς νομίζω πως η πρωτεύουσα είναι ξεκάθαρα μια τσιμεντούπολη με όχι και τόσο καλή αρχιτεκτονική, με περιοχές που υστερούν αναβάθμισης, με σημεία που σε τρομάζουν περισσότερο τα βράδια αλλά και σε γοητεύουν παράλληλα.

Όταν πάτησα χθες το πρώτο play στο βίντεο του Αλέξανδρου Μαραγκού, έχασα το μέτρημα που το κλικ του ποντικιού πατήθηκε στο σύμβολο του replay. Μαγικό, εκπλητικό και ικανό να σε ταξιδέψει σε κάτι βράδια καλοκαιρινά, με φωνές και γέλια, με μια Αθήνα που θες να την περπατήσεις για ώρες, χωρίς να σκέφτεσαι όλα εκείνα που την ασχημαίνουν καθημερινά.

Θα έλεγε κανείς πως το φιλμ είναι ένας φόρος τιμής στην ελληνική πρωτεύουσα με το στιβαρό παρελθόν. Ο Αλέξανδρος Μαραγκός για 90 ημέρες την βιντεοσκοπούσε από τις ταράτσες της πόλης, τους λόφους και τα βούνα. Αν μη τι άλλο το αποτέλεσμα, είναι ό,τι καλύτερο έχω δει.

Απόλαυση!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET