ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Βάσεις 2024: Την έκπληξη θα κάνουν οι Ιατρικές Σχολές – Πώς αναμένεται να κινηθούν!

Μπορεί τα δύσκολα θέματα της Φυσικής να ρίξουν τη βάση σε πολλά τμήματα, δεν θα επηρεάσουν όμως το ίδιο και τις Ιατρικές.

Neopolis Team

8 Ιουλίου, 2024

Με την πλατφόρμα του Μηχανογραφικού να ανοίγει αύριο, σιγά – σιγά μπορούμε να προετοιμαζόμαστε και για τις βάσεις. Το πρόγραμμα λέει ότι τέλη Ιουλίου θα έχουν ανακοινωθεί και οι υποψήφιοι των φετινών Πανελληνίων θα γνωρίζουν κι επίσημα πια σε ποια σχολή έχουν περάσει.

Παρότι δεν έμεινε πολύ ωστόσο, η αγωνία δεν τους αφήνει να ησυχάσουν. Ειδικά από τη στιγμή που βγήκαν οι βαθμοί, ελέγχουν συνεχώς πιθανά σενάρια με βάση την περσινή εικόνα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και υπολογίζουν αν και πόσο χρειάζεται να πέσουν οι βάσεις για να πιάσουν τη σχολή επιλογής τους.

Κι εδώ είναι που μπαίνουν οι εκτιμήσεις να καλύψουν το κενό (και τις προσδοκίες) μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης.

Κάθε χρόνο, η επίδοση των υποψηφίων, η ζήτηση των τμημάτων και ο αριθμός των εισακτέων, επιτρέπουν να φτιάχνουμε μια ανεπίσημη εικόνα για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις στις διάφορες σχολές. Δεν είναι πάντοτε accurate, είναι όμως το μοναδικό πράγμα που έχουμε στο διάστημα αυτό της αναμονής.

Αναφορικά με τα δύο τελευταία κριτήρια, τη ζήτηση και τον αριθμό εισακτέων, δεν παίζουν καθοριστικό ρόλο, καθώς δε συναντάμε διαφορές που μπορούν να ταράξουν τα νερά. Η επίδοση από την άλλη, είναι ο βασικότερος παράγοντάς μας.

Βάσει αυτής λοιπόν, η προσοχή στρέφεται πάνω στις Ιατρικές Σχολές, καθώς συγκριτικά με πέρσι οι βαθμολογίες σημειώνουν σημαντικές μεταβολές. Πιο αναλυτικά, φέτος, σύμφωνα με το alfavita.gr, στην κλίμακα του 18-20 έχουμε 783 που έγραψαν χειρότερα στη Γλώσσα και στη Φυσική και 1.448 που έγραψαν καλύτερα στη Βιολογία και τη Χημεία.

Οι επιδόσεις σε Χημεία και Βιολογία καλύπτουν τις χαμηλές βαθμολογίες σε Φυσική και Έκθεση 

Όντας μαθήματα αυξημένης βαρύτητας, οι καλύτερες επιδόσεις σε Χημεία και Βιολογία καλύπτουν τις χειρότερες στη Φυσική και Έκθεση. Αυτό, όσον αφορά τις βάσεις, σημαίνει ότι θα κινηθούν προς τα πάνω. Μια πορεία δηλαδή που θα ξεχωρίσει φέτος, καθώς στα άλλα πεδία προβλέπεται πτώση ύστερα από το «χαντάκωμα» σε Φυσική, Ιστορία και Μαθηματικά. Τα τρία αυτά μαθήματα συγκεκριμένα, προκάλεσαν τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο στους υποψήφιους, με αποτέλεσμα να σημειώσουν χαμηλές βαθμολογίες, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια την πτώση των βάσεων στις αντίστοιχες σχολές.

Πιο αναλυτικά, παρακάτω φαίνονται οι εκτιμήσεις για τις 7 Σχολές Ιατρικής: 

Disclaimer: Προτού καταδικάσεις την περίπτωσή σου, να θυμάσαι ότι τα παραπάνω είναι απλά εκτιμήσεις. Άλλες χρονιές πέφτουν μέσα, άλλες όχι τόσο. Αλλά ακόμα και να ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, ο ακαδημαϊκός χάρτης είναι γεμάτος επιλογές, που μπορεί να αποδειχθούν ακόμα καλύτερες από την αρχική σου, ενώ φυσικά, πάντα υπάρχει και η ευκαιρία για μια δεύτερη προσπάθεια.

Διάβασε κι αυτό

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET