Είναι viral

Τύπος περνάει την καραντίνα δίνοντας ανθρώπινη μορφή στους χαρακτήρες του Lion King, απλά ουάου!

Για κάτι τέτοιους τύπους, ναι, η καραντίνα κάνει καλό!

Τι σου είναι όμως ο κατ’ οίκον περιορισμός, ε; Από τη μία μπορεί να βγάλει τον πιο τεμπέλη και νωθρό εαυτό σου κι από την άλλη μπορεί να πυροδοτήσει τις πιο δημιουργικές ιδέες και ασχολίες, μετατρέποντας τον άπλετο χρόνο που έχουμε σε απόλαυση. Δε θα κρυφτώ, εγώ ακόμα βρίσκομαι στην πρώτη φάση, περιμένω με το καλό να υποδεχτώ τη δεύτερη κάποια στιγμή.

Σίγουρα όμως στο ίδιο mood μ’ εμένα δεν είναι κι ένας γραφίστας από το Λος Άντζελες, ο αποκαλούμενος Marco the Artist.

Ο 29χρονος καλλιτέχνης, εκμεταλλευόμενος σωστά τον χρόνο που του χαρίζει η παρούσα κατάσταση, προχώρησε στην υλοποίηση ενός νέου project με τίτλο Lion King: Pride Land Characters. Ναι, στηρίχτηκε πάνω σε ενα παιδικό το οποίο όλοι αγαπάμε και έχουμε συνδυάσει με τα μικράτα μας, οπότε αδύνατο να μη λατρέψουμε και τη δουλειά του.

https://www.instagram.com/p/B2xIkFxl6xz/

Ουσιαστικά, το project αυτό παρουσιάζει τους χαρακτήρες της ταινίας κινούμενων σχεδίων σε μια ανθρώπινη μορφή, και μέχρι στιγμής έχει γίνει viral!

Όπως είπε, την ιδέα εμπνεύστηκε παρακολουθώντας το TaleSpin (Οι Περιπέτειες του Αρκούδου Μπαλού αν θυμάστε) στην πλατφόρμα Disney+ καθώς και την anime σειρά Beastars στο Netflix (πέρασε κι από το στάδιο του binge-watching δηλαδή). «Στο σόου υπάρχουν μερικά σατανικά λιοντάρια και αναρωτήθηκα πώς θα ήταν αν ο Scar ήταν ηγέτης τους.», δήλωσε στο Buzzfeed

Ύστερα από ένα ποστ που έκανε, έλαβε πολλά αιτήματα, για να κάνει το ίδιο και σε άλλους χαρακτήρες του παιδικού. Έτσι οδηγήθηκε σε μια σειρά από ζωγραφιές που απεικόνιζαν τον Mufasa, τον Simba, τον Kovu, κ.α.

Σημείωσε ακόμη πως η κάθε δουλειά ξεχωριστά του έπαιρνε μεταξύ 4-6 ώρες για να ολοκληρωθεί (να πώς περνάει ο χρόνος), χρησιμοποιώντας Procreate στο iPad Pro και το Apple Pencil.

To πιο δύσκολο και χρονοβόρο κομμάτι του project ήταν η έρευνα, όπως είπε. Προτού ξεκινήσει, μάζευε αναφορές από τα πρόσωπα των χαρακτήρων βλέποντας και πατώντας pause στις ταινίες συνεχώς, ενώ η έρευνά του επεκτάθηκε και στο Pinterest, στο Insta και στη Google. Έβγαλε ακόμη κι ορισμένες φωτός τον εαυτό του, για να βρει τη σωστή πόζα. Μιλάμε για αφοσίωση, όχι αστεία. 

Περιττό να πούμε ότι τα σχέδια του Marco είχαν πολύ μεγάλη απήχηση στο κοινό, μεταξύ του οποίου κι ο ηθοποιός Jason Marsden, που χάρισε τη φωνή του στον Kovu στο Lion King II: Simba’s Pride, την οποία ωστόσο ο ίδιος δεν περίμενε, όπως παραδέχτηκε.

Ποστάροντας όμως τον Scar και δεδομένων των θετικών αντιδράσεων που προκάλεσε, κατάλαβε ότι και τα υπόλοιπα σχέδια θα έβρισκαν την ίδια ανταπόκριση στη συνέχεια.

https://twitter.com/MINGIPR1NT/status/1241623917653082112?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.buzzfeed.com%2Fterrycarter%2Flion-king-humanlike-drawings-quarantine

Μήπως ήρθε η ώρα να πιάσουμε χαρτί και μολύβι; Κάτι καλό μπορεί να βγει από αυτό. Τουλάχιστον θα περάσει δημιουργικά η ώρα.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Το Reebok x Botter Concept Sneaker Engineered by HP έφερε την καινοτομία στην Εδβομάδα Μόδας του Παρισιού!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET