ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τσίπρας: Θα καταργήσουμε το νόμο Κεραμέως – Προκλητική η ύπαρξη της αστυνομίας στα Παν/μια!

Ξανά αλλαγούλες βλέπουμε.

Neopolis Team

18 Μαρτίου, 2021

Ανάμεσα σε αυτούς που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας βρίσκεται και ο πρώην Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας μάλιστα πως αν αναλάβει ξανά τα ηνία της χώρας, θα το καταργήσει.

Η αντιπολίτευση έχει εκφράσει πολλές φορές την αρνητική της στάση απέναντι στα σχέδια της Νίκης Κεραμέως και αυτή τη φορά ξεκαθάρισε πως θα βάλει τέλος σε αυτά εφόσον βρεθεί και πάλι στο τιμόνι.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Open Tv, μίλησε για τη θέση της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η τοποθέτησή της είναι σαν να βάζεις «’πυριτιδαποθήκες’ εκεί που συχνά υπάρχουν ‘εμπρησμοί’». Ο ίδιος παραδέχεται την ύπαρξη βίας στους εν λόγω χώρους, ωστόσο θεωρεί πως η κίνηση του Υπουργείου περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει παρά θα λύσει. 

Η λύση που προτείνει και κατ’ επέκταση υπόσχεται ότι θα εφαρμόσει εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση, είναι η δημιουργία ενός σώματος φύλαξης ασφαλείας που θα υπάγεται στην πολιτεία, αλλά θα έχουν την αρμοδιότητα οι Πρυτάνεις.

Ένα ακόμη θέμα που έθιξε και το οποίο απασχολεί συχνά το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ευνοεί τις ιδιωτικές σχολές, είναι αυτό της μείωσης εισακτέων. Ο πρώην Πρωθυπουργός ανέφερε πως θα επαναφέρει τους εισακτέους, χρηματοδοτώντας τα ΑΕΙ για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες, αφού όπως σημείωσε, μείζον θέμα είναι η υποχρηματοδότηση και η έλλειψη καθηγητών.

Το ίδιο πρόβλημα θεωρεί ότι υπάρχει και όσον αφορά τα σχολεία τη δεδομένη στιγμή, τα οποία αντί να ανοιγοκλείνουν συνεχώς, θα έπρεπε να λειτουργούν πιο οργανωμένα και με την πρόσληψη καθηγητών.

Όπως δήλωσε ειδικότερα:

Αν δεν υπάρχουν αίθουσες, πρέπει να γίνουν διπλοβάρδιες, μόνο για φέτος. Αυτό απαιτεί να προσληφθούν καθηγητές, έστω και αναπληρωτές. Είναι ένα πρόσθετο έξοδο, αλλά φανταστείτε τι δαπάνες κάνουμε με την πολύμηνη αυτή καραντίνα.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET