ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τροπολογία για υποχρεωτικό εμβολιασμό φοιτητών – Σε ποιες περιπτώσεις ισχύει!

Αλλαγές από το νέο υπουργό Υγείας.

Neopolis Team

7 Σεπτεμβρίου, 2021

cover

Εδώ και μέρες έχουμε αποχαιρετήσει τον Βασίλη Κικίλια από το πόστο του Υπουργού Υγείας και έχουμε υποδεχτεί ένα νέο όνομα. Μπορεί να τον είχαμε συνδέσει με την πανδημία και τις ενημερώσεις περί αυτής, αλλά πλέον βρίσκεται στο τιμόνι του Υπ. Τουρισμού, παραδίδοντας τα καθήκοντα στο Θάνο Πλεύρη.

Μάλιστα, παρότι είναι ελάχιστες μέρες σε αυτή τη θέση, έχει φέρει ήδη μια τροπολογία σχετική με την υποχρεωτικότητα του εμβολίου, που αφορά μεταξύ άλλων και τους φοιτητές.

Συγκεκριμένα, αυτή αναφέρει πως επιβάλλεται υποχρέωση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19, με την πρώτη ή τη μοναδική δόση έως την 30.9.2021, στους φοιτητές προγραμμάτων σπουδών των Σχολών Επιστημών Υγείας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (A.E.I.), στους σπουδαστές των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και των Κολλεγίων, οι οποίοι συμμετέχουν σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διεξάγεται σε νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία και σε ιδιωτικές δομές υγείας.

Σε γενικά πλαίσια, επισημαίνει επίσης πως αίρεται η αναστολή καθηκόντων, που επιβάλλεται στην περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης εμβολιασμού σε εργαζόμενους σε φορείς του δημοσίου τομέα, με την πραγματοποίηση της πρώτης ή της μοναδικής δόσης. Υποχρέωση ανάρτησης εγγράφου σε δομές το οποίο ενημερώνονται οι ασθενείς ότι όλοι οι εργαζόμενοι στη δομή έχουν εμβολιαστεί. Προβλέπει κυρώσεις για ψευδές πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ θέτει και τα ανώτατα όρια για μοριακό και rapid test.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πρωτιά για φοιτήτριες της Νομικής Αθηνών σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης ρωμαϊκού δικαίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET