ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 τρόποι που τα social media επηρεάζουν τη σχέση σου και τελικά την καταστρέφουν!

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κάνει σε όλους μας αισθητή την παρουσία τους ειδικά τα τελευταία χρόνια. Οι λέξεις: tweet, selfie, tag, story, hashtag έχουν γίνει μέρος του καθημερινού μας λεξιλογίου. Το scroll στην αρχική σελίδα του facebook έχει γίνει πια τελετουργία κάθε πρωί που ανοίγουμε τα μάτια μας, νιώθουμε σαν να διαβάζουμε κάποια εφημερίδα. […]

Κλεοπάτρα Μπράιτ

23 Οκτωβρίου, 2017

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κάνει σε όλους μας αισθητή την παρουσία τους ειδικά τα τελευταία χρόνια. Οι λέξεις: tweet, selfie, tag, story, hashtag έχουν γίνει μέρος του καθημερινού μας λεξιλογίου. Το scroll στην αρχική σελίδα του facebook έχει γίνει πια τελετουργία κάθε πρωί που ανοίγουμε τα μάτια μας, νιώθουμε σαν να διαβάζουμε κάποια εφημερίδα.

Ο συγκεκριμένος τρόπος ζωής δεν άλλαξε απλώς τη ροή της καθημερινότητάς μας αλλά και τον τρόπο που βλέπουμε τις σχέσεις. Δεν μπορείς να διανοηθείς πόσες σχέσεις έχουν χαλάσει εξαιτίας των social media! Μπορεί να χαλάσει η σχέση σου εξαιτίας τους ακόμα και αν δεν ασχολείσαι και πολύ με αυτά. Μη σου πω και για τις αθώες και ανούσιες παρεξηγήσεις που γίνονται…

Ποιοι είναι λοιπόν οι τρόποι που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν τη σχέση σου;

#1 Πότε θα γίνουμε και εμείς… #couplegoals;

Πόσες κοπέλες δεν έχεις συναντήσει να δημοσιεύουν δήθεν έκπληκτες πανάκριβα δώρα από τα αγόρια τους. Κι ας μη μιλήσω για τα ταξίδια που κάνουν οι ίδιες κοπέλες μια στο τόσο με τα αγόρια τους, σε πανάκριβα μέρη και ξενοδοχεία και γεμίζουν την αρχική σου με φωτογραφίες από σπα, πισίνες, σαμπάνιες και ακριβά εστιατόρια, εννοείται με το hashtag #couplegoals.

Για κάτσε λίγο, εσύ αυτό το ζηλεύεις; Γιατί έτσι στέκεσαι στο επιφανειακό και αγνοείς το ουσιαστικό. Και ουσία δεν έχουν τα υλικά, αλλά τα συναισθήματα. Τι να την κάνεις μια σχέση που θα σου παίρνει ακριβά δώρα, θα σε πηγαίνει σε χλιδάτα ξενοδοχεία, αλλά όταν θα τη χρειάζεσαι πραγματικά εκεί, δε θα είναι δίπλα σου;  Mη συγκρίνεις καμία σχέση με κάποια άλλη, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβεται πίσω από μια ανάρτηση. Οι άνθρωποι δημόσια τείνουν να δείχνουν την καλύτερη εκδοχή τους.

#2 Αυτό το relationship status έχει χαλάσει σχέσεις και σχέσεις

Απίστευτο μου φαίνεται, η πορεία ενός ζευγαριού να εξαρτάται από ένα status στα social media. Υπάρχουν αυτοί που βάζουν «Σε Σχέση», υπάρχουν κι εκείνοι που δε θέλουν να κοινοποιούν τα προσωπικά τους. Είναι επιλογή του καθενός και εσύ πρέπει να τη σεβαστείς. Αν λοιπόν, νιώθεις ότι ο σύντροφός σου σε κρύβει και δεν αλλάζει την προσωπική του κατάσταση για να φλερτάρει άνετα με άλλες, καλό είναι να γίνει μία συζήτηση πάνω σ’ αυτό, για να μη βλέπεις κι εσύ φαντάσματα και χαλιέσαι με σενάρια που κάνει το μυαλό σου.

Η μοναδική περίπτωση για να σπάζεσαι, είναι όταν ανεβάζει οτιδήποτε κάνει με τους φίλους του και με σένα ούτε λόγος. Όχι τότε ούτε υπερβολική είσαι ούτε τρελή. Όταν όμως του ζητάς και τον πιέζεις να ανεβάζετε καθημερινά φωτογραφίες σας και να σου αφιερώνει στιχάκια για να τα βλέπουν όλοι, είσαι τουλάχιστον τραγική. Τι σημαίνει πως μια σχέση θεωρείται επίσημη, εφόσον ξέρουν ΟΛΟΙ ότι είστε μαζί; Εγώ ξέρω, πως οι καλύτερες στιγμές μένουν ανάμεσα στους δυο.

#3 Αν δε χάσω αυτά τα 5 κιλά, στάνταρ θα με χωρίσει

Εκεί που έχεις μια όμορφη σχέση και είσαι σίγουρη πως καλύπτεις τα κριτήρια του συντρόφου σου, τυχαίνει να πάρει το μάτι σου τι παίζει στην αρχική του στο Instagram και οι ανασφάλειες σου γυρνάνε μπούμερανγκ. Όλες οι κοπέλες είναι μαυρισμένες, με καλλίγραμμα σώματα και πολύ σέξι ρούχα. Γιατί εκείνος να συνεχίσει να είναι μαζί σου αν έχει την επιλογή να είναι με μια από αυτές; Και κάπως έτσι, από το πουθενά, αρχίζουν οι ζήλιες, οι υστερίες και ο χωρισμός αχνοφαίνεται.

Τα λέω και τα ξαναλέω, τα πάντα στο Διαδίκτυο είναι εικονικά. Όλοι προβάλλουμε μονάχα αυτά που θέλουμε και όχι την πραγματικότητα. Και στην τελική, τι εννοείς πως θα σε αφήσει για μια… «βασικιά»; Το θέμα είναι να βρεις εκείνον που θα ‘ναι μαζί σου για τον χαρακτήρα σου και δε θα στέκεται στην επιφάνεια. Πάντα θα υπάρχει κάποια πιο όμορφη από εσένα, πιο ξεχωριστή όμως;

#4 Το stalking αγγίζει την παράνοια

Οκ, είναι φυσιολογικό να κοιτάζεις το προφίλ του συντρόφου σου μία φορά στο τόσο από περιέργεια να δεις τι παίζει. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό όμως, είναι να είσαι όλη μέρα στο προφίλ του και να το ελέγχεις κάθε μία ώρα από το ποιοι (ή μάλλον ποιες) πάτησαν like στη νέα του φωτογραφία μέχρι τι σχολίασε στον κολλητό του, μπας και ανακαλύψεις τίποτα ύποπτο. Σ’ αυτήν την περίπτωση, είτε κάνε μία αίτηση στο FBI είτε αναγνώρισε το πρόβλημα όσο είναι νωρίς γιατί… καταστράφηκες εσύ, η ψυχολογία σου και κυρίως η σχέση σου!

Όπως έχεις κι εσύ γνωστούς αγόρια, έχει κι εκείνος γνωστές. Όπως έχεις κι εσύ inside jokes με την κολλητή σου, έχει κι εκείνος με τον κολλητό του. Δεν μπορείς να κάνεις σκηνές επειδή έκανε like στη φωτογραφία μιας τύπισσας. Μεγάλωσε λίγο και δείξε κάποιο επίπεδο Εξάλλου άμα συμβαίνει κάτι άλλο, με τον καιρό θα φανεί και θα έχεις αρκετά επιχειρήματα να του την πεις…

#5 Με ένα block λύνονται όλα

Όλες οι σχέσεις περνούν την κρίση τους με το ζευγάρι να απομακρύνεται και κάθε φορά που οι σύντροφοι μιλάνε μεταξύ τους, να καταλήγουν σε τσακωμό. Επομένως, ούτε οι πρώτοι είστε ούτε οι τελευταίοι που περνάτε κάτι αντίστοιχο. Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Πλέον ούτε έναν καυγά της προκοπής δεν μπορείς να κάνεις, γιατί ακόμα κι αυτό γίνεται μέσω της οθόνης. Κι όταν η φάση δε σε παίρνει ή δεν έχεις πια διάθεση να συζητήσεις, κάνεις ένα μπλοκ και λήγει εκεί το θέμα. Ναι, έτσι λύνονται σίγουρα οι διαφορές!

Κι όταν έρθει η ώρα να χωρίσεις, όλα γίνονται αυτόματα. Σβήνεις φωτογραφίες σας, διαγράφεις posts σας, μπλοκάρεις κοινούς φίλους να μη βλέπεις τι κάνει και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Σαν να μην υπήρξε ποτέ. Πόσο εύκολα έχουν γίνει όλα; Κάθε άνθρωπος που περνάει από τη ζωή σου είναι για κάποιο λόγο και αφήνει το δικό του σημάδι. Οι αναμνήσεις και οι εμπειρίες δεν είναι για να σβήνονται, ούτε ένα “Block & Delete” θα σε κάνει να πονάς λιγότερο…

 

OUR20s

DIGITAL

O Thug Slime μας εξηγεί επιτέλους τι σημαίνει «Σλατίνα», τώρα μπορούμε να ηρεμήσουμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET