ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Σου λείπει ο πρώην; Tips για να μην κάνεις το μοιραίο λάθος και του στείλεις μήνυμα!

Μπορεί να έχετε χωρίσει καιρό, αλλά εκείνος παραμένει στο μυαλό σου. Κάθε μέρα έρχονται στη μνήμη σου όλες οι όμορφες στιγμές που ζήσατε και θες να ξαναγίνουν πραγματικότητα. Τι να κάνει άραγε; Σε σκέφτεται κι αυτός κάθε βράδυ προτού κοιμηθεί; Νιώθει ένα τσίμπημα στην καρδιά κάθε φορά που ακούει το όνομά σου; Σου λείπει, το […]

Κλεοπάτρα Μπράιτ

3 Νοεμβρίου, 2017

Μπορεί να έχετε χωρίσει καιρό, αλλά εκείνος παραμένει στο μυαλό σου. Κάθε μέρα έρχονται στη μνήμη σου όλες οι όμορφες στιγμές που ζήσατε και θες να ξαναγίνουν πραγματικότητα. Τι να κάνει άραγε; Σε σκέφτεται κι αυτός κάθε βράδυ προτού κοιμηθεί; Νιώθει ένα τσίμπημα στην καρδιά κάθε φορά που ακούει το όνομά σου; Σου λείπει, το ξέρεις. Σε εκείνον όμως; Πώς θα το μάθεις λοιπόν;

Πιάνεις το κινητό σου και σκέφτεσαι να του στείλεις. Πόσο κακό μπορεί να είναι ένα μήνυμα; Το ξανασκέφτεσαι, μπορεί να έχουν ξεθωριάσει οι μνήμες του από σένα κι αυτό το μήνυμα απλώς να τον ενοχλήσει. Είσαι δυνατή και έχεις αποφασίσει να το ρισκάρεις…Τι είχες και τι έχασες; Κάτι τέτοιες ώρες είναι που το κινητό γίνεται ο χειρότερος εχθρός σου και πρέπει να το πετάξεις μακριά. Όσο πιο μακριά γίνεται!

Ωστόσο, επειδή δε λέει να κλαις και τον «μακαρίτη» και το κινητό που πέταξες, υπάρχουν άλλοι τρόποι να συγκρατήσεις τον εαυτό σου και να μην στείλεις αυτό το μήνυμα που θα τα καταστρέψει όλα. Πάρε μια βαθιά ανάσα και πάμε:

#1 Άσε κάτω αυτό το κινητό πια

Η απόρριψη ακόμα σε πονάει. Μέχρι τώρα είχες συνηθίσει η οθόνη του κινητού σου να φωτίζεται με το όνομα του. Πόσο χαρούμενη σε έκανε… Ναι, μπορεί να μη σου έστελνε κάτι το ιδιαίτερο, αλλά ακόμα κι ένα «καλημέρα» αρκούσε να σε ανεβάσει στα ύψη. Και τώρα; Περνούν ώρες ολόκληρες και το κινητό σου δεν χτυπάει, μέχρι μια φίλη σου να σε θυμηθεί και να σου στείλει. Κάθε φορά που τσεκάρεις το τηλέφωνο σου ελπίζεις πως θα δεις ξανά το όνομά του στην οθόνη, όμως τίποτα…

Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου, κορίτσι μου και σταμάτα να το κοιτάζεις ξανά και ξανά. Αφού το ξέρεις ότι δε θα χτυπήσει. Περιόρισε το προτού σου γίνει εμμονή! Συγκράτησε τον εαυτό σου και βάλε τα όρια σου. Η καλύτερη συμβουλή για να ξεπεράσεις κάποιον είναι να μη σου γίνει εμμονή. Προσπάθησε να απασχολήσεις το μυαλό σου με κάτι άλλο που θα σε κάνει να νιώσεις καλά, όπως να βγεις με τις φίλες σου! Προς Θεού, μην περνάς όλη τη μέρα σου πάνω από ένα τηλέφωνο.

#2 Έτσι όπως έγραψες το μήνυμα, στείλε το… αλλά στην κολλητή σου

Οκ, μπορεί στα μάτια σου να μην είναι ακόμα ο μεγαλύτερος μαλάκας και κατά βάθος να ελπίζεις ότι θα ξυπνήσει ένα πρωί και θα συνειδητοποιήσει το λάθος που έκανε και το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να σου στείλει μετανιωμένος μήνυμα λέγοντας σου ότι θέλει να είστε ξανά μαζί. Όσα σενάρια και να κάνεις στο κεφάλι σου, μην του στείλεις εσύ πρώτη. Αν νιώσει έτοιμος, θα σου στείλει. Για να μην το έχει κάνει ήδη, κάποιος λόγος θα υπάρχει… Όταν λοιπόν θελήσεις να του στείλεις, στείλε σε κάποιον άλλον!

Πάρε τηλέφωνο την κολλητή σου, φώναξε, κλάψε, ξέσπασε! Πες της αυτά που θα έλεγες σε εκείνον, αλλά μην στείλεις σ’ αυτόν.

Κι αν τελικά σου στείλει, μην απαντήσεις αμέσως. Τουλάχιστον πριν βεβαιωθείς πως είναι ο κατάλληλος για εσένα. Όποιος κατάφερε να αντέξει για κάποιο καιρό μακριά σου, δεν του είναι δύσκολο να ξαναφύγει. Μάντεψε ποια θα καταλήξει (πάλι) πληγωμένη…

#3 Delete, delete, delete

Ίσως να ήσουν εσύ εκείνη που έληξε το μεταξύ σας. Παρόλα αυτά ακόμα νοιάζεσαι για εκείνον και θες να είναι καλά. Έτσι, έρχονται στιγμές που σου λείπει και θέλεις να μάθεις νέα του. Ωστόσο, τις σκέψεις αυτές και τις επιθυμίες να τις κρατάς για τον εαυτό σου.

Μην του στείλεις κανένα μήνυμα σε καμία περίπτωση! Τι θα κάνεις για να το καταφέρεις αυτό; Άλλαξε το όνομα του στο κινητό σου. Αποθήκευσε τον ως «Μην στείλεις ποτέ» ή ακόμα καλύτερα, διέγραψε τον από τις επαφές σου, μαζί με όλα τα μηνύματα που είχατε στείλει μεταξύ σας και κοιτάζεις πού και πού. Άσε το χρόνο να κάνει τα δικά του και να σε κάνει να τον ξεχάσεις εντελώς…

#4 «Μου λείπεις» = το μήνυμα που θα μετανιώσεις

Έχει περάσει ελάχιστος καιρός από τη μέρα που χωρίσατε, ίσως μερικές εβδομάδες. Είναι η πρώτη Κυριακή που δεν ξύπνησες δίπλα του, είναι η πρώτη εβδομάδα που δεν πήγατε κάπου μαζί. Σου λείπει, το ξέρω. Και θες να το ξέρει κι εκείνος. Έχω βρεθεί στη θέση σου. Από μέσα σου σκέφτεσαι «Θα στείλω μήνυμα, θα πάρω το ρίσκο. Πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα;».  Σε διαβεβαιώ, πάντα μπορούν να γίνουν πολύ χειρότερα.

Αντιστάσου! Έχεις προσπαθήσει τόσο πολύ για να τον ξεπεράσεις, έχεις περάσει τόσο άσχημες μέρες μακριά του, έχεις κάνει τόσο κόπο να μην κλαις κάθε βράδυ. Αν του στείλεις και δεν ανταποκριθεί, θα περάσεις ξανά τα ίδια και φτου, πάλι από την αρχή… Δε σου αξίζει.

Βάλε πάνω από όλα τον εαυτό σου, την αξιοπρέπεια σου, την ψυχολογία σου. Το να αφήνεις κάποιον που αγάπησες δεν είναι εύκολο, αλλά μερικές φορές είναι μονόδρομος. Ακολούθησε τις συμβουλές μου και με τον καιρό δε θα σε επηρεάζει πια.

 

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET