fbpx

6 τρόποι με τους οποίους μπορείς να κάνεις το τελευταίο σου εξάμηνο στη σχολή, ως το καλύτερο όλων των εποχών!


Σε αντίθεση με τα παιδιά της τρίτης Λυκείου που περιμένουν πως και πως να τελειώσουν το σχολείο για να ξεκινήσουν τα φοιτητικά χρόνια, εμείς οι φοιτητές που είμαστε στο τελευταίο εξάμηνο και πλησιάζουμε σιγά σιγά στο πολυπόθητο πτυχίο, δεν θέλουμε να τελειώσουμε.  Είναι αυτή η αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον μας, οι ευθύνες που μας χτυπάνε την πόρτα και σε γενικές γραμμές ότι θα πρέπει επιτέλους να δείξουμε ωριμότητα και να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Βέβαια αντί να μας πιάνει κατάθλιψη, μπορούμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε αυτό το τελευταίο εξάμηνο να είναι και το καλύτερο που έχουμε ζήσει σε όλη τη διάρκεια της φοιτητικής μας ζωής:

Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε ώστε το τελευταίο μας εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο, να μας μείνει κι αξέχαστο:

#1 Μείνε ξύπνιος/α μέχρι αργά

Δεν είναι λίγες οι φορές που θεωρείς ότι σου λείπει ύπνος. Ωστόσο, όσο ελκυστικός και δελεαστικός κι αν είναι, δεν είναι και το μοναδικό πράγμα που υπάρχει σ’ αυτήν τη ζωή. Οπότε από το να κοιμάσαι με τις κότες, προσπάθησε να βγαίνεις έξω περισσότερο. Δεν είναι τυχαίο ότι τα πιο συναρπαστικά πράγματα συμβαίνουν μετά τη δύση του ηλίου. Γι’ αυτό προσπάθησε να ζήσεις όσες περισσότερες τέτοιες εμπειρίες.

#2 Κάνε καινούριους φίλους

Ένα από τα πιο κλασσικά λάθη που κάνουν οι φοιτητές, είναι να κλείνονται στον εαυτό τους και παύουν να γνωρίζουν καινούρια άτομα από την στιγμή που έχουν βρει την κολλητή τους παρέα. Σαν φαινόμενο είναι άκρως φυσιολογικό, αφού θες να κάνεις παρέα με άτομα τα οποία αισθάνεσαι οικεία κι άνετα και δεν νιώθεις την ανάγκη να βάλεις νέα πρόσωπα στη ζωή σου.

Ωστόσο υπάρχουν πολλές περισσότερες φιλίες που αξίζει να κάνεις εκεί έξω. Προσπάθησε να κάνεις την υπέρβαση, προκειμένου να γνωρίσεις καινούρια άτομα, γιατί από το πουθενά μπορεί να αναπτύξεις μια φιλία ζωής.

#3 Απόλαυσε τα απογεύματα που δεν έχεις να κάνει τίποτα

Όταν πρόκειται να τελειώσεις τη σχολή και να βρεις μια κανονική δουλειά που θα σε απασχολεί για 40 ώρες μέσα στην εβδομάδα, τότε είναι που θα συνειδητοποιήσεις το πόσο ελεύθερο χρόνο είχες κατά τη διάρκεια των φοιτητικών σου χρόνων. Ή εκείνες τις φορές που ήσουν σπίτι και δεν είχες να κάνεις τίποτα.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να απολαμβάνεις όλες εκείνες τις στιγμές τεμπελιάς που προκύπτουν στη ζωή σου, γιατί δεν ξέρεις πότε θα σου ξαναέρθουν.

#4 Προσπάθησε να παρευρεθείς σε όσες περισσότερες εκδηλώσεις μπορείς

Όσο περνούν τα φοιτητικά χρόνια, θα έχεις παρατηρήσει ότι λαμβάνουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις ή ημερίδες ή σεμινάρια, αλλά δεν ενδιέφερε τόσο να πας. Τώρα όμως που πλησιάζεις προς το τέλος, καλό είναι να επισκέπτεσαι σεμινάρια που αφορούν το αντικείμενό σου, διότι πολλά από αυτά χορηγούν βεβαιώσεις παρακολούθησης, με τις οποίες μπορείς να εμπλουτίσεις σε τεράστιο βαθμό το βιογραφικό σου.

#5 Γουρούνιασε τώρα που μπορείς

Γενικά όλη η φοιτητική ζωή είναι εφάμιλλη με το λατρεμένο σε όλους ντελίβερι. Έτσι, συνέχισε να το κάνεις μέχρις τελικής πτώσης. Κι αυτό όχι φυσικά για να καταλήξεις να είσαι 200 κιλά, αλλά επειδή όταν ανεξαρτητοποιηθείς και μετράς μέχρι και το τελευταίο λεπτό που υπάρχει στο πορτοφόλι σου, όλα αυτά τα ντελίβερι θα τα βλέπεις ως πολυτέλεια. Οπότε εκμεταλλεύσου το τώρα που έχεις την ευκαιρία.

#6 Ξεκίνα να κάνεις σχέδια για το μέλλον

Δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο… Είναι σίγουρο ότι πρόκειται να αισθανθείς άγχος και πίεση, όσο αναρωτιέσαι για το τι θες να κάνει στο μέλλον. Ωστόσο, αυτό το βήμα είναι αναπόφευκτο κι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να το επιχειρήσεις. Γι’ αυτό χωρίς να πανικοβάλλεσαι, προσπάθησε ήρεμα και ψύχραιμα, να δεις τι θα σου άρεσε ή θα σε ικανοποιούσε να κάνεις αφού τελειώσεις τη σχολή.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET