fbpx

6+1 τρόποι να απαντήσεις στο «Σ’ αγαπώ» αν δεν είσαι έτοιμος/η να πεις το ίδιο!


Το «σ’ αγαπώ» είναι μία λέξη πολύ σημαντική και με βαρύ νόημα για να σκορπιέται από εδώ και από εκεί. Δυστυχώς αποτελεί καραμέλα για πολλούς, που ξεκινούν να τη «μασούν» από νωρίς και συνεχώς, σαν να μην κρύβει τη σημασία που κρύβει. Το όλο νόημα στη συγκεκριμένη λέξη βρίσκεται στην ειλικρίνεια όταν λέγεται και στο συναίσθημα που προκαλεί στο άτομο που την εκλαμβάνει. Άμα τη λέμε με το καλησπέρα σας και απλώς για να την πούμε, τότε το χάσαμε το παιχνίδι.

Υπάρχουν λοιπόν άτομα, που δικαίως θέλουν το χρόνο τους για να την ξεστομίσουν, ακόμα κι αν έχει περάσει καιρός που βρίσκονται σε σχέση και νιώθουν όντως πράγματα για τον άλλον. Η κατάσταση, βέβαια, γίνεται λίγο πιο complicated όταν ακούς το «σ’ αγαπώ», αλλά εσένα δε σου βγαίνει να πεις το «κι εγώ». Ναι, είναι λίγο άβολη στιγμή αυτή, αλλά μπορεί να καλυφτεί με άλλες φράσεις που δηλώνουν επίσης τα συναισθήματά σου. Κι έτσι θα νιώσεις κι εσύ τέλεια με τον εαυτό σου, αλλά και εκείνος/η για αυτό που μόλις άκουσε.

Αυτά είναι μερικά εναλλακτικά πράγματα να πεις στο σύντροφό σου:

#1 «Είμαι πολύ χαρούμενος/η που είσαι στη ζωή μου»

Όταν λέμε σε κάποιον/α ότι χαιρόμαστε που είναι στη ζωή μας, είναι σαν να λέμε πόσο τον/την αγαπάμε. Έχεις συνειδητοποιήσει ότι αυτό το άτομο σου κάνει καλό και νιώθεις τυχερός/ή που τον/την έχεις δίπλα σου. Ναι μεν το «σ’ αγαπώ» δεν σου βγαίνει ακόμα εύκολα, αλλά κυρίως γιατί φοβάσαι μη χάσει την αξία του κι όχι γιατί δεν το νιώθεις. Δεν πειράζει. Από αυτή τη φράση, μπορεί να βγάλει κανείς άνετα τα συμπεράσματά του.

#2 «Δεν έχω ξανανιώσει ποτέ έτσι»

Είναι μία φράση που μπορείς να ξεστομίσεις μόνο εάν την εννοείς και τη νιώθεις πραγματικά. Δεν είναι ωραίο να παίζουμε με τα συναισθήματα των άλλων, επομένως σκέψου καλά εάν όντως με αυτό τον άνθρωπο σού γεννιούνται για πρώτη φορά τόσο δυνατά συναισθήματα. Εάν η απάντηση είναι θετική, τότε μην το κρατάς για τον εαυτό σου. Ξέρεις πώς θα ηχήσει στ’ αυτιά του άλλου/ης και πόσο ξεχωριστό/ή θα τον/την κάνεις να νιώσει;

#3 «Νοιάζομαι πολύ για σένα»

Είναι διαφορετικό το νοιάξιμο που έχει κανείς για τους γονείς, τους φίλους ή τον σύντροφό του. Το νοιάξιμο για το άλλο σου μισό είναι πολύ δυνατό συναίσθημα. Έχεις την ανάγκη να στέκεσαι δίπλα του/της ό,τι κι αν συμβεί, να τον/την προσέχεις, να τον/την ακούς και γενικότερα να θες να μην πάθε ποτέ κάτι κακό. Όλα αυτά άλλωστε, δε σημαίνουν ότι αγαπάς πολύ κάποιον;

#4 «Δεν ξέρω αν μπορώ να απαντήσω το ίδιο ακόμα, αλλά σίγουρα ξέρω ότι είσαι πολύ σημαντικός/ή για μένα»

Η ειλικρίνειά σου θα εκτιμηθεί πολύ περισσότερο από ένα ψεύτικο «σ’ αγαπώ», το οποίο αν δε σου βγαίνει αβίαστα, να είσαι σίγουρος/η ότι θα φανεί. Επίσης, τι καλύτερο από το να ακούς ότι είσαι σημαντικός για τον άνθρωπό σου; Αυτό σημαίνει ότι σε έχει ψηλά και σε βλέπει δίπλα του για πολύ καιρό ακόμα.

#5 «Με κάνεις τόσο ευτυχισμένο/η και σ’ ευχαριστώ γι’ αυτό»

Το να κάνεις χαρούμενο τον σύντροφό σου είναι η μεγαλύτερή σου «υποχρέωση» μέσα στη σχέση. Από τη στιγμή λοιπόν που νιώθεις ότι παίρνεις αυτό ακριβώς από τον άνθρωπο με τον οποίο είστε μαζί, τότε προτείνω να του το πεις. Πρώτον, γιατί καλό είναι να εκτιμάμε τα καλά που μας δίνουν, και δεύτερον, γιατί σίγουρα θα νιώσει υπέροχα και ο/η σύντροφός σου που καταφέρνει και πετυχαίνει το στόχο του.

#6 «Νομίζω ότι κι εγώ έτσι αρχίζω να νιώθω»

Είναι ένα ημιτελές «σ’ αγαπώ» βασικά. Αυτό θες να πεις στην ουσία, αλλά το κόβεις λίγο κι αφήνεις κάτι για το άμεσο μέλλον, ίσως για το σασπένς. Είναι πάντως μια πολύ καλή απάντηση να δώσεις, αν μέσα σου επικρατεί ένα μπέρδεμα και είσαι ντεμί ντεμί για το αν νιώθεις το ίδιο ή όχι. Την αλήθεια σου λες.

Bonus: Απάντησε μέσω μιας χειρονομίας

Μπροστά σε μια τόσο βαριά κουβέντα, ειδικά όταν λέγεται πρώτη φορά, είναι λογικό να μείνεις χωρίς λόγια και να μην είσαι σίγουρος/η τι πρέπει να απαντήσεις. Μια γλυκιά χειρονομία, που στην ουσία εκφράζει το ίδιο ακριβώς πράγμα, θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση να σκεφτείς την κατάλληλη απάντηση και θα σου δώσει την ικανοποίηση ότι εξέφρασες αυτό που νιώθεις, έστω και με πράξη.


Φωτογραφία από τον χρήστη Moises Solorzano στο Pexels

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET