ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

9 τρομακτικές καταστάσεις που κάθε φοιτητής αντιμετωπίζει καθημερινά!

Ας το παραδεχτούμε, το να είσαι φοιτητής είναι αρκετά τρομακτικό από μόνο του όταν πρέπει να φανταστείς ποιο θα είναι το μέλλον σου σε τέσσερα χρόνια από την στιγμή που πέρασες στο Πανεπιστήμιο. Ωστόσο, εκτός από αυτήν την μακροπρόθεσμη τρομακτική «πρόβλεψη» που έχεις να κάνεις, δεν είναι λίγες κι οι τρομακτικές καταστάσεις που έχεις να […]

Ειρήνη Λι

26 Νοεμβρίου, 2015

Ας το παραδεχτούμε, το να είσαι φοιτητής είναι αρκετά τρομακτικό από μόνο του όταν πρέπει να φανταστείς ποιο θα είναι το μέλλον σου σε τέσσερα χρόνια από την στιγμή που πέρασες στο Πανεπιστήμιο. Ωστόσο, εκτός από αυτήν την μακροπρόθεσμη τρομακτική «πρόβλεψη» που έχεις να κάνεις, δεν είναι λίγες κι οι τρομακτικές καταστάσεις που έχεις να αντιμετωπίσεις καθημερινά σαν φοιτητής, όπως οι παρακάτω:

#1 Να μην ξυπνήσεις εγκαίρως.

Είναι κάτι που έχει συμβεί σε όλους μας και σίγουρα όχι μια και δυο φορές, αλλά πολύ περισσότερες. Εξού κι ο λόγος που κάθε φορά που έχεις πρωινό μάθημα στη σχολή, φοβάσαι το ίδιο για το αν θα καταφέρεις να ξυπνήσεις. Έτσι, προτού πέσεις για ύπνο, βάζεις ξυπνητήρι ανά 10 λεπτά και προσεύχεσαι να ακούσεις τουλάχιστον ένα από αυτά. Τελικά ξυπνάς ανά 10 λεπτά για να πατήσεις αναβολή, ενώ υπόσχεσαι στον εαυτό σου πως θα σηκωθείς σε λίγο. Πέντε λεπτά ακόμα δεν έβλαψαν ποτέ κανένα, σωστά; ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. Ανοίγεις τα μάτια σου και συνειδητοποιείς πως το μάθημα αρχίζει σε μισή ώρα. Πετάγεσαι από το κρεβάτι τρομοκρατημένος και προσπαθείς να ετοιμαστείς, ενώ ακόμα δεν έχεις ανακτήσει πλήρως τις αισθήσεις σου.

tumblr_lvm620qWZw1qikhz3o1_500

#2 Nα χτυπήσει το κινητό σου την ώρα του μαθήματος.

Μπορεί όποτε βάζεις το κινητό σου στο αθόρυβο να μη βρίσκεις ούτε μία κλήση στο τέλος του μαθήματος, όμως τη μοναδική φορά που θα ξεχάσεις να απενεργοποιήσεις τον ήχο, θα χτυπήσει σίγουρα μέσα στο μάθημα. Και φυσικά, εκείνη την στιγμή που ο/η καθηγητής/τρια θα έχει σταματήσει να μιλάει και θα υπάρχει απόλυτη ησυχία στο αμφιθέατρο. Δεν είναι μόνο ο διαπεραστικός ήχος του τραγουδιού που κοντεύεις να πάθεις καρδιακή προσβολή μέχρι να βρεις το κινητό και να το κλείσεις, αλλά και το γεγονός πως όλοι οι συμφοιτητές σου έχουν αρχίσει να κοροϊδεύουν και να χορεύουν στους ρυθμούς του ήχου κλήσης σου, ενώ ο/η καθηγητής/τρια έχει πάρει αυτό το νευριασμένο ύφος και σε κοιτάζει επίμονα.

giphy

#3 Να πέσεις στο αμφιθέατρο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ανεβαίνεις ή κατεβαίνεις τρέχοντας τις σκάλες στο αμφιθέατρο ή που φτάνεις καθυστερημένα σ’ ένα μάθημα και βρίσκεις κενή θέση ακριβώς στη μέση της σειράς… Κι αντί να ξεσηκώσεις όλους τους συμφοιτητές σου που ήδη κάθονται, απλά πατάς πάνω στις καρέκλες ή στα έδρανα με μοναδικό φόβο μην παρατήσεις και σε δει όλο το αμφιθέατρο να γκρεμοτσακίζεσαι. Κάπως έτσι κυκλοφορούν τα αστεία, ερασιτεχνικά βιντεάκια στο facebook και στο YouTube και πραγματικά δεν θέλεις να σε θυμάται ο κόσμος σαν ένα ακόμη αστέρι του διαδικτυακού κόσμου.

tumblr_inline_mv8kdh1tgH1reqdx8

#4 Να ξεμείνεις από λεφτά.

Στην αρχή του μήνα, όταν βλέπεις τον λογαριασμό σου στην τράπεζα, όλα είναι όμορφα κι ανθηρά. Νιώθεις ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, ακόμα κι αν το πόσο δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Κι ενώ ξέρεις πως αν διαχειριστείς σωστά τα χρήματα σου θα βγάλεις πένα τον μήνα, συμβαίνουν συνέχεια απρόβλεπτα πράγματα: έξοδοι με φίλους, delivery, ψώνια. Ακόμα κι αν δουλεύεις part-time, σίγουρα θα βγάζεις κάποια έξτρα χρήματα, τα οποία όμως εξαφανίζονται με τον ίδιο ρυθμό που εξαφανίζονται και τα χρήματα που σου δίνουν οι γονείς σου. Έτσι, οι πιθανότητες να σου τελειώσουν τα λεφτά προτού τελειώσει ο μήνας είναι πολλές. Καθόλου χρήματα θα πει καθόλου φαγητό και καθόλου φαγητό θα πει πείνα, που είναι πιο τρομακτικό από οποιοδήποτε θρίλερ. Πάλι με cornflakes θα τη βγάλεις…

mochilero8

#5 Να έχεις εργασία και να το θυμάσαι τελευταία στιγμή.

Εάν δεν ανήκεις στους οργανωτικούς φοιτητές, τότε σίγουρα θα καταλάβεις. Και προφανώς δεν είσαι ο μόνος που έχεις βιώσει αυτήν την κατάσταση, αφού οι περισσότεροι συνειδητοποιούμε πως πρέπει να ετοιμάσουμε εργασία 3 μέρες πριν λήξει η προθεσμία για την παράδοση της ή στη χειρότερη, την ακριβώς προηγούμενη μέρα. Και πραγματικά, είναι κάθε φορά το ίδιο τρομακτικό. Με συνοπτικές διαδικασίες, στρώνεσαι στη δουλειά με σύμμαχο τον καφέ (ή το Red Bull) και την ελπίδα πως θα τα καταφέρεις μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ένα ρίγος σε διαπερνά κι αρχίζεις να πληκτρολογείς κάθε λέξη που σου έρχεται στο μυαλό…

tumblr_me83lv3tne1r31ngfo2_5002

#6 Η ενηλικίωση

Μία από τις πιο τρομακτικές καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσεις κατά τη φοιτητική σου ζωή είναι να είσαι υποχρεωμένος να φέρεσαι ώριμα πλέον σαν ενήλικας. Είναι πραγματικά τρομακτικό από τη μια μέρα στην άλλη να φέρεις ευθύνες για οτιδήποτε σου συμβαίνει κι από εκεί που πριν λίγο καιρό ζητούσες τη βοήθεια των γονιών σου, τώρα να σου απαντούν ένα ξερό: «Είσαι μεγάλος πια. Πρέπει να παίρνεις τις δικές σου αποφάσεις!». Η ενηλικίωση είναι σαν να ψάχνεις συνεχώς μία απάντηση σ’ ένα σκοτεινό δωμάτιο, το οποίο είναι σκοτεινό, επειδή ξέχασες να πληρώσεις τον λογαριασμό …της ΔΕΗ.

giphy (1)

#7 Να καθυστερήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ή να μην τα προλάβεις).

Εάν μετακινείσαι με ΜΜΜ, θα έχεις παρατηρήσει πως το λεωφορείο, ο ηλεκτρικός, το τραμ ή το μετρό είναι πάντα στην ώρα τους, όταν δεν έχεις κάτι σημαντικό να κάνεις ή δεν βιάζεσαι. Όλες όμως εκείνες τις φορές που τα χρειάζεσαι για να προλάβεις το πρωινό μάθημα, τότε είναι που σίγουρα θα καθυστερήσουν ή που θα τα χάσεις για μερικά λεπτά, ακόμα κι αν καταφέρεις να ξυπνήσεις στην ώρα σου. Πόση γκαντεμιά δηλαδή; Και το χειρότερο, τη μέρα που θα καθυστερήσεις να ετοιμαστείς, θα είναι η μέρα που θα αργήσουν και τα μέσα κι εσύ σε 20 λεπτά θα γράφεις μάθημα για την εξεταστική…

1expectation

#8 Να ξεμείνεις από καφέ.

Σαν φοιτητής χρειάζεσαι καθημερινά ισχυρές δόσεις καφεΐνης για να επιβιώσεις. Το να ξεμείνεις από καφέ είναι τόσο τρομακτικό, γιατί όταν δεν έχεις να πιεις μεταμορφώνεσαι σε ένα μισάνθρωπο τέρας που μουρμουράει για εργασίες, σημειώσεις και μαθήματα και που κανένας δεν θα ήθελε να βρεθεί γύρω του. Ειδικά, τις μέρες της εξεταστικής που ο καφές είναι πιο απαραίτητος από ποτέ.

lilo-caffeine

#9 Η εξεταστική

Και μιας που ανέφερα την εξεταστική, υπάρχει κάτι πιο τρομακτικό από αυτή για έναν φοιτητή;

526583_538802872838842_1801551523_n_large

 

OUR20s

DIGITAL

Η φοιτήτρια Σχολής Εμποροπλοιάρχων που έχει γίνει viral με την αγάπη της για τα πλοία!

DIGITAL

Οι 10 καλύτερες φοιτητικές στιγμές την εβδομάδα που μας πέρασε!

DIGITAL

Οι 10 καλύτερες φοιτητικές στιγμές την εβδομάδα που μας πέρασε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET