Είναι viral

Η τρισδιάστατη διάβαση για να «ξεγελιούνται» οι οδηγοί, είναι ό,τι πιο έξυπνο έχουμε δει!

Η παραβίαση των ορίων ταχύτητας στους δρόμους των πόλεων, αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Και σε κάθε μία από αυτές, προσπαθούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Άλλοι με πρόστιμα, άλλοι με αφαίρεση διπλώματος και κάποιοι με πιο… ευφάνταστες λύσεις. Στην Ισλανδία βλέπετε, σε ένα μικρό […]

Neopolis Team

5 Νοεμβρίου, 2017

Η παραβίαση των ορίων ταχύτητας στους δρόμους των πόλεων, αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Και σε κάθε μία από αυτές, προσπαθούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Άλλοι με πρόστιμα, άλλοι με αφαίρεση διπλώματος και κάποιοι με πιο… ευφάνταστες λύσεις.

Στην Ισλανδία βλέπετε, σε ένα μικρό χωριό είπαν να δοκιμάσουν κάτι πιο πρωτότυπο. Η λύση που εντόπισαν οι τοπικές αρχές, δεν είναι άλλη από τη ζωγραφική πάνω στο οδόστρωμα!

Ο περιβαλλοντικός επίτροπος Ralf Trylla, εμπνευσμένος από την τακτική που χρησιμοποιούν στο Νέο Δελχί της Ινδίας, πρότεινε να την εφαρμόσουν και στο Ίσαφιορδουρ της Ισλανδίας. Η διάβαση λοιπόν, είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να φαίνεται τρισδιάστατη, σαν κυβάκια που αιωρούνται, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να πατούν φρένο ασυναίσθητα.

Το εγχείρημα για να πραγματοποιηθεί χρειάστηκε τη συμβολή μιας ομάδας καλλιτεχνών, οι οποίοι δοκίμασαν αρκετές ιδέες πριν καταλήξουν σε αυτή που βλέπουμε.

Μένει να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα της εν λόγω ενέργειας και σε περίπτωση που τα αποτελέσματα είναι τα αναμενόμενα, θα εφαρμοστεί σε όλους τους δρόμους της περιοχής.

Το ερώτημα που τίθεται βέβαια, είναι το εξής: Τι θα γίνει όταν οι οδηγοί της περιοχής συνηθίσουν την εικόνα αυτή και συναντήσουν μπροστά τους κάτι όντως τρισδιάστατο; Κι αν δεν ψαρώσουν…;

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Elite φέρνει νέα αλμυρά snacks και croutons που απλά ξέρουμε ότι θα γίνουν αγαπημένα μας!

Είναι viral

77χρονη παντρεύτηκε τον εαυτό της στην τελετή των ονείρων της μετά από 40 χρόνια single!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET