ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τώρα μπορείς να δουλέψεις στη Microsoft χωρίς πτυχίο κι ας μη σε λένε Bill Gates!

Δεν χάνεις τίποτα απ'το να στείλεις το βιογραφικό σου.

Neopolis Team

10 Μαρτίου, 2020

Η Microsoft αναζητά ανθρώπους χωρίς να έχουν απαραίτητα πτυχίο και προφανώς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε απ’το να υποβάλουμε αιτησούλα, έτσι να υπάρχει, δε νομίζετε;

Διότι αυτή η στρατητική που εφαρμόζουν πια οι κορυφαίες εταιρείες, κάτι αντίστοιχο δηλαδή που διαβάζαμε κάτι εβδομάδες πριν και για την Tesla, δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν κατάφεραν να πάρουν πτυχίο Πανεπιστημίου είτε γιατί στην πορεία διαπίστωσαν ότι τελικά δεν τους αρέσει αυτό που επέλεξαν, είτε γιατί απλά τα παράτησαν για διάφορους λόγους, είτε γιατί δεν πέρασαν και ποτέ και προτίμησαν τη λύση ιδιωτικών σχολών, να εργαστούν σε εργασιακό περιβάλλον που ούτε θα τους είχε περάσει απ’ το μυαλό.

Θα έλεγε κανείς ότι αυτό είναι και το δίκαιο για την εν λόγω εταιρεία, από τη στιγμή που ούτε ο ιδρυτής της έχει πάρει το πολυπόθητο χαρτί. Γιατί κύριε να το απαιτείς από εμάς δηλαδή;

Η Microsoft λοιπόν, ενθαρρύνει να υποβάλλουν αίτηση ακόμα και οι μη πτυχιούχοι, κυρίως για τις θέσεις των αρχάριων. Και μην πάει το μυαλό σας σε μισθούς που έχουμε συνηθίσει να ακούμε εδώ σε αντίστοιχες θέσεις. Στη Microsoft κυμαίνονται γύρω στα 60.000-130.000 δολάρια ετησίως, σύμφωνα με την εταιρία ευρέσεως εργασίας Glassdoor.

Όπως δήλωσαν εκπρόσωποί της στο Business Insider, η συγκεκριμένη στρατηγική που απορρίπτει τα τυπικά και καθιερωμένα πανεπιστημιακά προσόντα από τους υποψήφιους, τούς έχει ανοίξει μια νέα προοπτική, αφού διαθέτουν πλέον πιο ποικίλο εργασιακό δυναμικό, καθώς και ανθρώπους που διαθέτουν πραγματικά ταλέντα.

Στην ουσία αναζητούν άτομα που έχουν όλη την καλή διάθεση να αποκτήσουν παραπάνω γνώσεις και να εξελιχθούν, να είναι ευέλικτοι και να προσφέρουν κάτι διαφορετικό από τους πτυχιούχους, οι οποίοι σκέφτονται και πράττουν με παρόμοιο τρόπο.

Η Microsoft και η Tesla φυσικά δεν είναι οι μοναδικές κορυφαίες εταιρείες που ξεκίνησαν αυτό το μοντέλο προσλήψεων, καθώς το ίδιο έχουν κάνει η Google και η Apple, αφού αναζητούν ταλέντα από άλλους χώρους και με άλλου τύπου ικανότητες.

Στέλνατε βιογραφικό ή όχι;

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Μαρούσι: 8 χρόνια φυλακή στη 18χρονη που σκότωσε τη φίλη της – Θέλει να περάσει Ιατρική!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στα Λατινικά Προσανατολισμού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Πληροφορική Προσανατολισμού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στην Πληροφορική Προσανατολισμού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στη Χημεία Προσανατολισμού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στα Λατινικά Προσανατολισμού!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET