ΟΛΟ ΠΕΪΖ

To «The Sims» κλείνει φέτος τα 20 χρόνια κυκλοφορίας, πόσες αναμνήσεις!

«Και τα χρόνια περνάνε... »

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

31 Ιανουαρίου, 2020

Χρόνια πολλά στο παιχνίδι που μας κρατούσε συντροφιά στα παιδικά μας χρόνια και συνεχίζει να το κάνει ακόμα και τώρα, κι ας είμαστε κοτζάμ μαντράχαλοι!

Αν το σκεφτείς, είναι από τις λίγες ασχολίες που ξεκινήσαμε από μικρή ηλικία και συνεχίζουμε να την έχουμε ψηλά μέχρι και σήμερα. Τα πράγματα βέβαια από τη φορά που χτίσαμε το πρώτο μας σπίτι και βάλαμε μια οικογένεια να ζήσει σε αυτό, έχουν αλλάξει κατά πολύ. Απ’ όπου κι αν το πάρεις. Διότι δεν είναι μόνο το ίδιο το παιχνίδι που έχει εξελιχθεί, αλλά κι εκείνα τα κουτιά για υπολογιστές που είχαμε και ξεσήκωναν όλη την πολυκατοικία με το βουητό τους.

Πάλι καλά, πλέον μπορούμε να παριστάνουμε ότι διαβάζουμε για εξεταστική και να μη μας προδίδει το ίδιο μας το λάπτοπ. 

Προδοσία άλλωστε, θα ήταν να προτιμήσουμε τις σημειώσεις, τη στιγμή που το παιχνίδι που μας μεγάλωσε στα πόδια του και καταπώς φαίνεται φροντίζει την ψυχική μας υγεία, γίνεται 20 χρονών φέτος. Όλα ξεκίνησαν δηλαδή το μακρινό 2000, τέλη Ιανουαρίου (31/01) με αρχές Φεβρουαρίου (4/02), αφού οι ημερομηνίες κυκλοφορίας σε Η.Π.Α και Ευρώπη είχαν λίγες μέρες διαφορά, όταν στη ζωή μας άρχισε να μπαίνει αργά και σταθερά η τεχνολογία και σαφώς, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Το Sims κατάφερε να αποκτήσει τη φήμη του «ακίνδυνου» game, που δεν προωθεί τη βία κι όπου απλώς χτίζεις σπιτάκια, κάνεις παιδάκια, γίνεσαι καριερίστας (έστω και με cheat codes). Ναι οκ… θα πούμε εμείς και θα αφήσουμε αυτό εδώ

Σήμερα, η πιο νέα του έκδοση είναι το Sims 4, το οποίο παρεπιμπτόντως, παρά το γεγονός ότι πρωτοκυκλοφόρησε το 2014 συνεχίζει μέχρι και τώρα να «τραβάει» κόσμο. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2019 σημείωσε 35% αύξηση στους χρήστες του. Γιατί όπως και να το κάνουμε, είναι όντως ένα από τα πιο ευκολόπαιχτα games, που ταιριάζει στον οποιονδήποτε. Δε σε κυνηγάει κανείς με νίκες, λέβελς και τα σχετικά, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περάσεις καλά βγάζοντας τα δικά σου γούστα, είτε αυτά είναι να φτιάξεις μια ευτυχισμένη οικογένεια σε ένα υπέρλαμπρο σπίτι, είτε να φέρνεις τα άνω κάτω με απιστίες, καυγάδες και θανάτους.

Από την άλλη, είναι και τα expansions που το ανανεώνουν συνεχώς και δε σε αφήνουν να βαρεθείς με τίποτα. Πρόσφατα μάλιστα, βγήκε το «Tiny Living», οπότε αν δεν το έχεις τσεκάρει ακόμα, ρίξε μια ματιά.

Χρόνια πολλά και πάλι λοιπόν, στο παιχνίδι που μας μετέτρεψε όλους σε gamers, κι ας απέχουμε μακριά από αυτήν την έννοια κανονικά.

Υ.Γ. Περιμένουμε με ανυπομονησία και περιέργεια τι νέο θα παρουσιάσει το The Sims 5, όταν με το καλό βγει. 

FUN ZONE

Μουσική

TΙΜΕ: Η Taylor Swift είναι η πρώτη γυναίκα που βγαίνει «Πρόσωπο της Χρονιάς» για 2η φορά!

BINGE WATCHING

Ο ‘Kevin’ απέκτησε αστέρι στο Walk of Fame και η «μαμά» του ήταν εκεί να τον καμαρώσει!

BINGE WATCHING

Η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα είναι ο ελληνικός κινηματογράφος στα καλύτερά του!

PLACES TO BE

Horror Things: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ τρόμου επιστρέφει για 6 μοναδικές παραστάσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET