fbpx

«Το Κύμα» των Bunta Planedo μόλις…χτύπησε και μας ξετρέλανε!


Bunta Planedo

Proudly present their first single

«Το Κύμα»

Το πρώτο τραγούδι των Bunta Planedo είναι γεγονός! Αφεθείτε στο…κύμα ενός πολύχρωμου πλανήτη κι είναι βέβαιο πως το πρώτο βίντεο κλιπ των Bunta Planedo θα «αγγίξει» την καρδιά σας!

Το μουσικό ταξίδι των Bunta Planedo έχει ξεκινήσει δύο μήνες τώρα με ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις και φεστιβαλικές σκηνές της χώρας. Έφτασε όμως η στιγμή και για την πρώτη τους εμφάνιση στη μεγάλη σκηνή του διαδικτύου με ένα τραγούδι που ήδη αγαπήθηκε και χορεύτηκε πολύ. Το Κύμα έρχεται να σας ξεσηκώσει κρατώντας όσο καλοκαίρι χρειάζεται για να βγάλουμε το χειμώνα ή -για τους χειμωνιάτικους τύπους- όση δροσιά χρειάζεται να κρατήσει τη μέρα μας.

Σε στίχους Mc Yinca και μουσική Γιάννη Δισκου, Dj Tyler, με special featuring των Unboxholics Team και σκηνοθεσία Nonsap Visuals, το Κύμα θέλει να μας κερδίσει φέρνοντας χρώμα στις καρδίες μας… More on screen!

Ποιοί είναι οι Bunta Planedo;

Στη διεθνή γλώσσα esperando bunta planedo σημαίνει πολύχρωμος πλανήτης.  Και το πνεύμα αυτής της γλώσσας, πνεύμα ενότητας και ισότητας, κουβαλάνε και οι μουσικές των Bunta Planedo. Κάθε χρώμα δέρματος, κάθε ηχόχρωμα, κάθε επιλογή ανθρώπινη γίνεται νότα τους. Σ’ αυτόν τον πλανήτη αντί για υπερθέρμανση και πυρηνικά, το κοινό κάθε ζωντανής εμφάνισης «κινδυνεύει» μόνο από υπερβολική δόση μουσικής και εκρήξεις ρυθμού.  Πρωτότυπα μουσικά μονοπάτια και διασκευές έκπληξη, Αφρική και Βαλκάνια, trap και ταξίδια, όλα συναντιούνται πάνω του κι αρμονικά τον γεμίζουν χρώμα!

Όπως κι η Γη, ο Bunta Planedo είναι σύνθεση τεσσάρων στοιχείων (νερό, γη, αέρας και φωτιά).

Ο Μανώλης Αφολάνιο, γνωστός ως Mc Yinka , είναι το πρώτο του στοιχείο, ένας μουσικός χείμαρρος. Όσοι τον έχουν δει επί σκηνής, δε χρειάζονται καμιά περαιτέρω περιγραφή. Τραγουδά, συνθέτει, γράφει στίχους και ξέρει πολύ καλά να βγάζει «το καλύτερο» από μέσα σας σε κάθε live.  Δίνει στον πλανήτη  μας την ακαταπόνητη αγάπη του για τη μουσική από  τα drum N’ bass parties , όπου ξεκίνησε να ραπάρει, μέχρι τη συνεργασία του με τους Imam Baildi, κι από τους Street Buzz μέχρι τα προσωπικά του project Urbanix και Fuzics. Ένα ποτάμι ήχων από soul και afro, μέχρι dubstep reggae και ηλεκτρονικούς.

Ό,τι είναι για όλους μας η γη, είναι για τη μουσική ο ρυθμός. Πάνω στο δικό του έδαφος στήνει  τις μελωδίες του ο Dj Tyler (Σάββας Κουτσίδης). Κοντά είκοσι χρόνια τώρα με αγαπημένη ασχολία να ψάχνει samples, είναι το μουσικό μυαλό πίσω από τις επιτυχίες των Professional Sinnerz και πολλών άλλων που είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του. Εναλλακτικός, πειραματικός, σταθερά καλλιτεχνικά άρτιος, είναι ο solid rock του Bunta Planedo.

Το μουσικό άνεμο στον πλανήτη μας φέρνει ένα παιδί – θαύμα των πνευστών, ο Γιάννης Δίσκος. Μέλος και αυτός των Imam Baildi και από τους ιδρυτές των Chouska Ensemble. Οι δισκογραφικές του συνεργασίες  είναι ενδεικτικές της μουσικής του ποιότητας και του τι μπορεί να κάνει – αυτά που δεν μπορεί δεν τα έχουμε βρει ακόμα –  από Μαζωνάκη μέχρι Κραουνάκη, κι από Χάρη Κωστόπουλο μέχρι…Bunta Planedo.

Τελευταία η φωτιά… Αυτή τη βάζουμε μαζί σε κάθε ζωντανή εμφάνιση των Bunta Planedo. Σε ένα πολύχρωμο πλανήτη που χωράμε όλοι.

Official Facebook Page: https://www.facebook.com/Bunta-Planedo-279579632777878/

Official YouTube Page: https://www.youtube.com/channel/UC-45LLcnzl0jqRl9F7p7SnA

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET