ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Αντίο ζωή | Το Instagram μας «κούφανε» ανακοινώνοντας… δική του τηλεόραση!

To instagram μετά την ανακοίνωσή τού για την κατάργηση των screenshot στα insta stories, εξέδωσε ακόμα μία που κάτι μας λέει ότι θα ανεβάσει τον πήχη του ανταγωνισμού πολύ ψηλά και ίσως και να κονταροχτυπηθεί ακόμα και με το Youtube. Θα αναρωτιέσαι τώρα εσύ, τι σχέση μπορεί να έχουν αυτά τα δύο, γι’αυτό θα μπω […]

Δήμητρα Πραντάλου

21 Ιουνίου, 2018

To instagram μετά την ανακοίνωσή τού για την κατάργηση των screenshot στα insta stories, εξέδωσε ακόμα μία που κάτι μας λέει ότι θα ανεβάσει τον πήχη του ανταγωνισμού πολύ ψηλά και ίσως και να κονταροχτυπηθεί ακόμα και με το Youtube. Θα αναρωτιέσαι τώρα εσύ, τι σχέση μπορεί να έχουν αυτά τα δύο, γι’αυτό θα μπω αμέσως στο θέμα..

Το instagram στην ανακοίνωσή του έκανε λόγο για ανάρτηση βίντεο με διάρκεια έως και μία ώρα, και κάπως έτσι ‘αλλάζει εποχή’ αφού πλέον θα ξεφύγει από την αρχική του λειτουργία, αυτή δηλαδή με το upload φωτογραφιών.

Θα δίνει λοιπόν τη δυνατότητα στους χρήστες του μέσω της νέας εφαρμογής IGTV, η οποία θα συγχρονίζεται με το instagram, να δημοσιεύουν βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πολλούς χρήστες, κυρίως καλλιτέχνες, να προωθήσουν τη δουλειά τους μιας και μέχρι τώρα μπορούσαν να το κάνουν αυτό μέσα σε 1 μόνο λεπτό.

Οι περισσότεροι χρήστες, ωστόσο, θα μπορούν να ανεβάζουν έως και 10λεπτα βίντεο, ενώ όσοι έχουν πολλούς followers θα δικαιούνται μία ώρα. Όλοι όμως θα έχουν το δικό τους κανάλι στο IGTV με τα δικά τους βίντεο, ακριβώς δηλαδή όπως συμβαίνει και με το youtube, ενώ και εκεί θα υπάρχουν κανονικά οι λειτουργίες like, comment και direct.

«Οι έφηβοι βλέπουν σήμερα 40% λιγότερη τηλεόραση από ό,τι πριν από πέντε χρόνια. Είναι η ώρα το βίντεο να προχωρήσει και να εξελιχθεί», δήλωσε ο CEO του instagram, Kevin Systrom.

Να σημειωθεί πως το ακόμα καλύτερο κομμάτι με τη νέα λειτουργία, είναι πως δεν θα υπάρχουν προς το παρόν ενοχλητικές διαφημίσεις, επομένως τα βίντεο δεν θα κόβονται και θα έχουν μια ωραία συνοχή.

Τέλος, η ανακοίνωση της εφαρμογής IGTV έγινε με αφορμή ότι το instagram ξεπέρασε το 1 δις ενεργούς χρήστες, και όπως όλα δείχνουν έχει βάλει σκοπό να γίνει το πρώτο κοινωνικό μέσο που συνεχώς εξελίσσεται. Που ξέρεις, ίσως στο μέλλον να χρησιμοποιούμε μόνο αυτό.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και στο iOS και στο Android.

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η καμπάνια των adidas Originals αφιερωμένη στους δημιουργικούς πρωτοπόρους των τελευταίων 50 ετών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET