fbpx

«Το Ημερολόγιο του Καθηγητή» είναι το escape book που θα σου κρατήσει την καλύτερη παρέα στο σπίτι!


Αν με διαβάζετε τακτικά, θα έχετε καταλάβει ότι η αστυνομική λογοτεχνία είναι από τις μεγάλες μου αγάπες. Δύσκολα αφήνω από τα χέρια μου ένα βιβλίο που αφορά κάποιο έγκλημα και την προσπάθεια εξιχνίασής του, συνοδευόμενο από μπόλικο μυστήριο και αγωνία, για να διαβάσω οτιδήποτε άλλο.

Όπως, όμως, σε όλα τα πράγματα τούτης της ζωής, έτσι και σ’ αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν εξαιρέσεις. Και η… κάψα μου για να διαβάσω ένα ακόμα ψυχολογικό θρίλερ δεν ήταν τόσο έντονη, όταν αντίκρυσα για πρώτη φορά ένα αλλιώτικο βιβλίο, ένα escape book όπου πρωταγωνιστής είναι ο αναγνώστης.

Μου κέντρισε τόσο πολύ το ενδιαφέρον, που δεν κρατήθηκα να μην το εξερευνήσω σελίδα-σελίδα!

Ο λόγος για «Το Ημερολόγιο του Καθηγητή» από τη συγγραφική ομάδα του ‘La Casa de Papel‘ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.

Το βιβλίο είναι μοναδικό στο είδος του, προσφέρει ένταση, δράση και αγωνία, καθώς και ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι με γρίφους, τους οποίους και πρέπει να λύσεις για να προχωρήσεις στην ανάγνωση. Τα κεφάλαια είναι ανακατεμένα γι’ αυτόν τον σκοπό, ενώ η απάντηση στους γρίφους είναι και η πόλη που θα πρέπει να… ταξιδέψεις, μέχρι να φτάσεις στον τελικό προορισμό.

Πίσω από τα αινίγματα κρύβεται ο Προφεσόρ, που μετά από μία επιτυχημένη ληστεία στο Νομισματοκοπείο της Ισπανίας, δημιούργησε το συγκεκριμένο παιχνίδι για τον παιδικό φίλο του, Χέρο Λαμάρκα.

Περιγραφή:

Αρκετό καιρό μετά τη ληστεία των εκατομμυρίων στο Εθνικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας και ενώ ο θόρυβος της πολύκροτης υπόθεσης έχει αρχίσει πια να καταλαγιάζει, ένα παράξενο δέμα παραδίδεται στον Χέρο Λαμάρκα την ημέρα που εκείνος μαζεύει τα τελευταία πράγματα από το συνοικιακό συνεργείο που διατηρούσε μέχρι τότε.

Μέσα θα βρει ένα ανυπόγραφο γράμμα, ένα τετράδιο, ένα κουτί κλειδωμένο με λουκέτο, μία φωτογραφία μιας μάσκας με το πρόσωπο του Νταλί και ένα κατακόκκινο οριγκάμι. Ο Χέρο δεν έχει καμία αμφιβολία για τον αποστολέα.

Ο Σέρχιο Μαρκίνα, ευρέως γνωστός ως «Καθηγητής» και εγκέφαλος της μεγαλύτερης ληστείας στην ιστορία της Ισπανίας, δεν είναι άλλος από τον παιδικό του φίλο, εκείνον που σκαρφιζόταν παιχνίδια ευφυΐας τις σκοτεινές ημέρες που περνούσαν μαζί στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Σαν Χουάν ντε Ντιός στο Σαν Σεμπαστιάν. Δεν είναι άλλος από το πανέξυπνο αγόρι που ο Χέρο του μάθαινε την τέχνη του οριγκάμι για να τον κάνει να χαμογελάσει κάθε φορά που έβλεπε τα μάτια του βουρκωμένα.

Είναι φανερό πως ο Σέρχιο, εξαφανισμένος και διωκόμενος από τις Αρχές από την ημέρα της ληστείας, έχει προβλέψει για τον παιδικό του φίλο ένα καλά κρυμμένο μέρος της λείας. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο Χέρο για να φτάσει εκεί είναι να λύσει τους γρίφους.

Κι εσύ; Θα τα καταφέρεις άραγε να φτάσεις μαζί του μέχρι το τέλος;


Η ιστορία μας ξεκινά με πρωταγωνιστή τον Χέρο Λαμάρκα, τον παιδικό φίλο του Σέρχιο Μαρκίνα που πλέον τον γνωρίζουμε όλοι ως «Καθηγητή». Ο Χέρο δέχεται ένα μυστήριο πακέτο, με περιεχόμενο που δεν τον δυσκολεύει στο να καταλάβει ποιος είναι ο αποστολέας.

Το εσωτερικό του περιέχει έναν γρίφο, ο οποίος οδηγεί σ’ έναν δεύτερο και πάει λέγοντας. Με δεδομένο ότι η ζωή του είναι λίγο πολύ διαλυμένη, αποφασίζει να παίξει το παιχνίδι που του έστησε ο καλύτερός του φίλος, φτάνοντας στον τελικό προορισμό με όποιο κόστος και να κερδίσει το έπαθλό του.

Το ταξίδι του δεν είναι εύκολο, αντιθέτως συναντά αρκετά εμπόδια, κυρίως όταν η αστυνομία ανακαλύπτει ότι ο φίλος του Νο1 καταζητούμενου της Ισπανίας, κάνει κινήσεις που ενδεχομένως να οδηγήσουν στον εντοπισμό του Καθηγητή. Παράλληλα, ο Χέρο έχει και το δύσκολο έργο να λύσει τον κάθε γρίφο που συναντά, με τη βοήθεια των κόκκινων οριγκάμι, εκείνων που βλέπαμε να φτιάχνει και στη σειρά ο Σέρχιο.

Μάλιστα, σε κάθε κουτί με γρίφους, ο Καθηγητής αφήνει και ένα γράμμα, περιγράφοντας κάποιες πολύ σημαντικές, και γεμάτες αγωνία, στιγμές από τη ληστεία που συγκλόνισε την Ισπανία, έτσι για να θυμηθούμε κι εμείς τα στιγμιότυπα της σειράς που μας έκανε να κολλήσουμε για τα καλά.

Στην πραγματικότητα όμως, ο «Χέρο» είσαι εσύ που θα διαβάσεις το βιβλίο. Τα οριγκάμι θα βρίσκονται στα δικά σου χέρια για να τα χρησιμοποιήσεις στην επίλυση των γρίφων και να φτάσεις μέχρι το τέλος και να ξεκλειδώσεις το escape book, χωρίς τη βοήθεια που δίνεται στις τελευταίες σελίδες του.

«Το Ημερολόγιο του Καθηγητή» έχει ενδιαφέρον, δράση και ο χρόνος που περνά κατά την ανάγνωσή του είναι πραγματικά ευχάριστος.

Τώρα που μένουμε περισσότερες ώρες στο σπίτι εξάλλου, ένα τέτοιο escape book αποτελεί την καλύτερη συντροφιά για να κάνεις κάτι διαφορετικό.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET