fbpx

Unpopular opinion: Tο φλερτ στην παραλία είναι άβολο. Σόρρυ αγόρια!


Το καλοκαίρι είναι γεμάτο με όμορφες στιγμές και το φλερτ είναι μέσα σ’ αυτές. Αρκεί να μη γίνεται στην παραλία. Νομίζω είναι μια καλή ώρα να μιλήσουμε για το πόσο awkward είναι η όλη φάση, που για κάποιο λόγο έχουν ρομαντικοποιήσει τόσο πολύ οι ταινίες, τα βιβλία και, well, εμείς οι ίδιοι. Σοβαρά τώρα, τι το ρομαντικό έχει να σε φλερτάρει κάποιος κάτω από τον καυτό ήλιο και την άμμο κολλημένη πάνω σου, κάνοντάς σε να μοιάζεις με σνίτσελ έτοιμο για τηγάνισμα. 

Φίλη μου, ξέρω ότι έχεις βρεθεί κι εσύ σ’ αυτή τη θέση. Εκεί που αράζεις με την παρέα σου και κάνεις την ηλιοθεραπεία σου, κάποιος τυπάς θα έρθει να ρίξει τα δίχτυα του. Αντί να «πιαστείς» όμως – όπως λανθασμένα πιστεύει – κριντζάρεις και εύχεσαι να μην έκανε ποτέ την κίνηση, όχι μόνο για σένα αλλά και για τον ίδιο.

Εντάξει δε λέω, κι αυτός την προσπάθειά του κάνει, αλλά γιατί τη βρίσκουν τόσο οι άντρες με το πέσιμο στη θάλασσα; Σ’ ένα μπαρ, κλαμπ, μια καφετέρια, έξω γενικότερα, γιατί κομπλάρουν; Δεν μπορώ να καταλάβω. Αυτό είναι άλλο θέμα όμως, ας γυρίσουμε στα δικά μας.

ΤΟ ΦΛΕΡΤ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΒΟΛΟ!

Σαφώς και σε κάποιες μπορεί να αρέσει και να είναι η φάση τους, αλλά για μένα δεν ισχύει το ίδιο, και πιστεύω και για ένα μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού. Εξηγούμαι:

#1 Οι ατάκες είναι μία προς μία… μιζέριαμπολ

«Από πότε βγαίνουν οι γοργόνες στη στεριά;» «Να κεράσω ένα sex on the beach, και όχι το cocktail;». *cringe smile activated*

Ειλικρινά, θέλω να μπω στο μυαλό των ανδρών, για να δω ποιο νομίζουν ότι θα είναι το αποτέλεσμα με αυτά τα pick up lines. Το τελευταίο που θα έκανα πάντως είναι να τσιμπήσω. Μπαίνεις αυτομάτως σε μια άβολη κατάσταση, επειδή πρώτον, δεν πιστεύεις τι άκουσαν μόλις τα αυτιά σου, δεύτερον, πρέπει να δώσεις μια απάντηση που να είναι ευγενική (;) και τρίτον, όλα αυτά πρέπει να γίνουν γρήγορα για να λήξεις τη φάση όσο το δυνατόν νωρίτερα. Εκεί, αλήθεια, τι απαντάς; 🤢 

#2 Τι κόλλημα είναι αυτό με τις ρακέτες;

Κι αν σταθείς αρκετά τυχερή για να μην ακούσεις κάποια από τις παραπάνω ατάκες, θα είσαι αρκετά άτυχη για να ακούσεις το κλασικό «Θέλεις να παίξουμε ρακέτες;». Προσωπικά, το μόνο που δε θέλω εκείνη την ώρα είναι να τρέχω σαν τρελή πάνω κάτω κάνοντας επίδειξη των άθλιων ικανοτήτων μου. Άσε που μου κάνει πολύ καμάκι δημοτικού. Μίλησέ μου πρώτα, δες αν μου αρέσει να παίζω και μετά ρίξε την πρόταση. 

#3 Οι συνθήκες δεν είναι και οι πιο κατάλληλες…

Πώς να φλερτάρεις όταν πίσω ακούς κλάματα από παιδάκια και νευριασμένες μαμάδες να παλεύουν να τα ταΐσουν; Άσε που ο ήλιος σε βαράει κατακούτελα και η άμμος βρίσκεται κυριολεκτικά παντού. Μην ξεχνάμε επίσης, ότι οι ενδυματολογικές επιλογές είναι περιορισμένες. Δε θέλω να το βγάλω σαν γενικό κανόνα, αλλά στην παραλία δε θα κοιτάξει κανείς πρώτα τον χαρακτήρα σου ή την αύρα σου. Στο σώμα σου θα κάνει focus, όπως αντίστοιχα και εσύ στην παραλία δε βλέπεις κάποιον και λες «καλά, ο τύπος πρέπει να έχει φοβερή προσωπικότητα!». Μεταξύ μας είμαστε…

Επομένως, από την πρώτη κιόλας στιγμή η φάση είναι σεξουαλικά φορτισμένη και αυτό από μόνο του το κάνει πολύ άβολο – τουλάχιστον για μένα. Έχω στο μυαλό μου ότι αν έρθει να μου μιλήσει, θα κοιτάζει το σώμα μου, ε και έτσι συζήτηση δε γίνεται. Πολύ ρηχά πράγματα, ρε παιδί μου. Και δε μιλάω για τα νερά της θάλασσας. 

#4 Διακριτικότητα μηδέν

Κι εκεί που ακούς τη μουσικούλα σου, έχεις απορροφηθεί στο βιβλίο σου, έχεις χαλαρώσει και γενικά είσαι στην κοσμάρα σου, έρχεται ο άλλος να ρωτήσει… αν θέλεις παρέα. Συγγνώμη δηλαδή, δε βλέπει ότι διακόπτει; Και μετά μας βγάζουν και «ξινές», επειδή δε δείξαμε ενδιαφέρον.

Καταλαβαίνω τη διάθεσή σας αγόρια να το παίξετε cool, αλλά τα αποτελέσματα συνήθως είναι πολύ πιο απωθητικά. Βασικά, η προσπάθεια φλερτ μοιάζει κάπως έτσι:

#5 Από δω η φίλη μου η Μάρτζι

Κακά τα ψέματα, το πιο σύνηθες είναι να είσαι στην παραλία με παρέα, τις φίλες σου ας πούμε, τις οποίες για κάποιο δικό του λόγο, ο τύπος τις αγνοεί. Σε φάση δε λέει ούτε ένα γεια ή έστω να συστηθεί. Σαν να μην υπάρχουν. Κάτι που κάνει τα πράγματα ακόμη πιο άβολα, γιατί δείχνει αυτομάτως ότι θέλει να το πάρει μονότερμα και δεν τον ενδιαφέρει πώς νιώθεις εσύ με την όλη κατάσταση. Από τη μία αυτός να μιλάει, από την άλλη οι φίλες σου να παρακολουθούν βουβά το θέαμα και στη μέση εσύ… 

#6 Don’t drink and flirt

Αμήχανη κατάσταση είναι και όταν έρχεται μεθυσμένος κάποιος να σου χωθεί. Τα beach bars είναι παντού και πολλοί είναι αυτοί που γίνονται λιώμα από νωρίς. Το αλκοόλ είναι ένα καλό τονωτικό αυτοπεποίθησης, αλλά δυστυχώς κάνει πιο awkward τα πράγματα απ’ ό,τι ήδη είναι. Μονόλογοι χωρίς νόημα, βλέμμα καρφωμένο στο σώμα σου, υπερβολική BDE (big dick energy) και άβολες χορευτικές κινήσεις. 

#7 Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;!

Άντε, πες ότι αποφασίζετε να βγείτε για ένα ποτό το βράδυ. Είναι πολύ πιθανό να αντικρίσεις έναν εντελώς διαφορετικό άνθρωπο. Πώς γίνεται αυτό; Γυαλιά ηλίου φίλη μου, μεγάλο κόλπο. Βάλε και την τύφλωση από τον ήλιο που δε σ’ αφήνει να επεξεργαστείς τα χαρακτηριστικά του, φτάνει η ώρα της εξόδου και ψάχνεσαι με ποιον έχεις βγει.

Αμ το άλλο; Στην παραλία είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις το στυλ ενός ατόμου, αφού όλοι με ένα μαγιό κυκλοφορούμε. Φαντάσου λοιπόν, να σου εμφανιστεί στο ραντεβουδάκι με γυρισμένο μπατζάκι και εσπαντρίγια! Πώς ξεφεύγεις τότε οέο;


Photo by Martin Lopez from Pexels

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET