fbpx

Το Bolivar Beach Bar κλείνει 15 χρόνια ζωής και ο ιδιοκτήτης του μας εξηγεί γιατί θεωρείται το καλύτερο καλοκαιρινό στέκι!


Το απόλυτο καλοκαιρινό στέκι, κλείνει τα 15 του κι εμείς ευχόμαστε να λειτουργήσει αλλά τόσα χρόνια κι ακόμα περισσότερα!

Μια συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του κορυφαίου καλοκαιρινού Beach Bar ήταν (υπερ)αρκετή για να διαπιστώσουμε πόση τρομερή δουλειά έχει προηγηθεί για να μπορεί το Bolivar Beach Bar να κατατάσσεται -δικαίως- στις πιο ψηλές θέσεις των καλοκαιρινών στεκιών της παραλιακής!

1)Εδώ είμαστε λοιπόν. 15 χρόνια ξέφρενης πορείας. Θα μπορούσες να φανταστείς ποτέ το 2004 ότι θα φτάνατε σε αυτό το σημείο;

Καλησπέρα Δαμιανέ μου και σε ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση σου, 15 χρόνια Bolivar φέτος ναι. Μια πορεία γεμάτη όμορφες στιγμές και αξέχαστες αναμνήσεις! Φυσικά και είχαμε πλάνο όταν ξεκινήσαμε και όνειρα για κάτι μεγάλο, στην πορεία του χρόνου αναπροσαρμόστηκαν αρκετές από τις αρχικές ιδέες με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! Και φαίνεται ότι τα…καταφέραμε!

2)Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πώς σου έσκασε η ιδέα δημιουργίας αυτού του μαγαζιού;

Η ιδέα προέκυψε μαζί με τον αγαπημένο μου συνεργάτη και Ξάδερφο Δημοσθένη Γάτσια. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ενα εντελώς διαφορετικό club από τα standar της τότε εποχής. Οικονομικότερο, απενοχοποιημένο, χωρίς συγκεκριμένο dress code και χωρίς διάθεση να πουλάμε «μούρη» και να «ρίχνουμε» πόρτες. Να αισθάνεται ο καταναλωτής άνετα και να μπορεί να εκφραστεί στον χώρο που θέλει να διασκεδάσει. Παράλληλα η αγάπη μας για την Θάλασσα μας οδήγησαν στον συνδυασμό αυτό.

3)Τι σημαίνει τελικά Bolivar;

Η ιδέα του ονόματος προέκυψε από τον συνδυασμό ενός ταξιδιού μας στην Venezuela και από επιρρόες του ποιήματος του Εγγονόπουλου (Bolivar είσαι ωραίος σαν Έλληνας). Θέλαμε κάτι επαναστατικό και αυτό ακριβώς βρήκαμε στo πρόσωπο του Simon Bolivar.

4)Έχουν περάσει σπουδαία ονόματα από το BBB. Ποια θεωρείς τα πιο iconic;

Δεν μου αρέσει να ξεχωρίζω καλλιτέχνες, αλλά αφού με ρωτάς για εμένα είναι ο Συνδυασμός ήθους, μουσικής και reaction. Με το κοινό θα έλεγα: Paul Van Dyk, John Digweed, David Morales, και φυσικά Kiko Navarro.

5)Και αντίστοιχα ποιον/α καλλιτέχνη περίμενες πως και πως και εν τέλει το όνειρο σου έγινε πραγματικότητα;

Πολλόι από τους καλλιτέχνες που έχουμε επιλέξει στο Line up μας, ήταν για εμάς όνειρο! Ας μην λησμονούμε ότι ακόμη και τώρα είμαστε οι ίδιοι Clubbers οπότε όλα τα ονόματα ήταν όνειρο να τα ακούσουμε και πόσο μάλλον να τα γνωρίσουμε απο κοντά. Η Sister Bliss από Faithless ήταν για εμάς ένα από τα ονόματα που θέλαμε να φιλοξενήσουμε στο Club μας. Και το καταφέραμε!

6)Τι είναι αυτό τελικά που κάνει το BBB ξεχωριστό απ’ όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά της παραλιακής;

Ξεχωρίστο είναι το BBB λόγω της αγάπης που μας δείχνει κάθε χρόνο το κοινό και της σύνδεσής του με το χώρο. Αυτό είναι που εισπράττουμε και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε!

7)Ποια θεωρείς τη σπουδαιότερη εμφάνιση έως σήμερα στο μαγαζί;

Εδώ μου βάζεις δύσκολα! Ωστόσο, τα πολύωρα set του David Morales – Kiko Navarro (8 Hrs non stop Djset) μαζί με την πρόσφατη εμφάνιση του Boris Brecjha θα μπορούσα να πω ότι μάλλον ξεχωρίζουν!

8)Το πιο περίεργο και χιουμοριστικό σχόλιο που έχεις λάβει από πελάτη;

Εδώ Δαμιανέ έχουμε ώρες από ιστορίες, οπότε θε κάνουμε ξεχωριστή συνέντευξη! Highlight θα έλεγα το:

Γιατί σήμερα έχει περισσότερο αλάτι η θάλασσα…
Τι κάνατε..;

9)Καλοκαίρι = δουλειά δίχως αύριο, χειμώνας = ξεκούραση; Ισχύει και για σένα;

Η αλήθεια είναι ότι το χειμώνα πειορίζονται οι υποχρεώσεις. Αλλά είναι και η εποχή που υλοποιείται ο σχεδιασμός, οπότε έχουμε αρκετή δουλειά και το χειμώνα!

10)Ποια η καθημερινότητά σου; Φαντάζομαι γεμάτη τηλεφωνήματα και ραντεβού;

Η καθημερινότητα είναι μοναδική. Όλο το χειμώνα ανυπομονώ να έρθει το καλοκαίρι, οι συναντήσεις και τα party. Είναι γεμάτη ευχάριστες στιγμές!

11)Ο/η καλλιτέχνης – απωθημένο που εύχεσαι μελλοντικά να σε τιμήσει με την παρουσία του στο BBB.

Ο 1ος μου δίσκος που μου χάρησε η αγαπημένη μου μητέρα Αναστασία και με μύησε στην ηλεκτονική μουσική ακούει στο όνομα Ζan Michel Zar!!

12)Έχεις κάποιο συγκεκριμένο μότο;

Ναι φυσικά.

Χαλεπώτερον το φυλάττειν του κτήσασθαι!

Η συλλογική προσπάθεια μιας ομάδας που δουλεύουμε για το project μαζί όλα αυτά τα χρόνια με κύριο προσανατολισμό την σκληρή δουλειά και την αναζήτηση νέων ιδεών. Δεν επαναπαυόμαστε και συνεχώς επαναπροσδιορίζουμε τους στόχους μας!

13) Ένα μήνυμα για όλους τους νέους που θέλουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα;

Προσήλωση στο στόχο και σκληρή δουλειά!

 

Feel the Sand, Feel the Sea, Feel the Air

Live the Experience

www.bolivar.gr | Facebook: Bolivar Beach Bar
Instagram: @bolivarbeachbar | YouTube: Βolivar Beach Bar |
Google Maps

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET