fbpx

Το αλκοόλ είναι απλά απαίσιο και τα μεθύσια υπερεκτιμημένα. Change my mind.


Δεν νομίζω ότι υπάρχει χειρότερο θέαμα από κάποιον, τέρμα μεθυσμένο να ξεφτιλίζεται σ’ έναν χώρο διασκέδασης. Εχω καιρό να ξενυχτήσω είναι η αλήθεια, αλλά όταν έβγαινα κάθε λίγο και λιγάκι στα πρώτα έτη, αυτά που θυμάμαι ότι έβλεπαν τα ματάκια μου, ακόμα με στοιχειώνουν τα βράδια. Πάντα αναρωτιόμουν το εξής: «Για ποιο λόγο να έχει κάποιος/α την ανάγκη να πιει τα κέρατά του/της για να διασκεδάσει;»

Με την ίδια απορία έχω μείνει ακόμη. Χωρίς ποτό, διασκέδαση δεν υφίσταται καν δηλαδή; Ευτυχώς για εμένα είναι ελάχιστες οι φορές, ίσως και καμία που να έχω γίνει λιάρδα και ναι ρε φίλε, είμαι περήφανη γι’ αυτό. Το μεθύσι για μένα είναι αυτοταπείνωση. Το αλκοόλ υπάρχει για να καταλώνεται με μέτρο. Το να πιεις ένα – δύο ποτηράκια κρασί, δύο ποτά ή οτιδήποτε άλλο θες σε λογική ποσότητα είναι μια χαρά και ό,τι πρέπει για να σου φτιάξει τη διάθεση. Το παραπάνω από αυτό όμως είναι τραγικό και πολλές φορές, δυστυχώς, θανατηφόρο.

Όσο hate κι αν πέσει στα σχόλια, δε θα αλλάξει με τίποτα η άποψή μου ότι το αλκοόλ είναι απλά απαίσιο και φουλ υπερεκτιμημένο. Εχω και λόγους να το υποστηρίξω, δεν ξύπνησα μια μέρα και είπα «τι να κάνω, βαριέμαι, ας κράξω το αλκοόλ».

Να γιατί θεωρώ το αλκοόλ κάτι περισσότερο από υπερεκτιμημένο:

#1 Ας ξεκινήσουμε από το ότι δεν είναι καλό για την υγεία σου

Δεν ξέρω αν γράφεις την υγεία σου στα παλιά σου τα παπούτσια, γιατί μάλλον για να είσαι μπεκροκανάτα αυτό κάνεις, πάντως ουκ ολίγες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι η αλόγιστη κατανάλωσή του βλάπτει πολύ την υγεία. Να ας πούμε οφείλεται για τα παραπανίσια κιλά, βλάβες στο DNA, εκφύλιση των μυών, αυξημένο στρες, βλάβες στα κύτταρα, καρδιοπάθειες και φυσικά πρόωρο θάνατο. Για να μη μιλήσω για τα κοινωνικά προβλήματα, ότι ο μεθυσμένος είναι συχνά επιθετικός και δεν έχει αναστολές. Παιδιά, το αλκοόλ είναι ναρκωτικό.

#2 Τα ξεφτιλίκια πού τα πας;

Φαντάζομαι πως σε όλους σας θα έχει τύχει μία φορά να έχετε έναν ή παραπάνω φίλους στην παρέα σας που να πίνουν τον Βόσπορο κι από ένα σημείο και μετά να μην ξέρουν τι τους γίνεται. Τι κι αν φτάνουν στο σημείο να ξερνάνε, δεν το βάζουν κάτω και εξακολουθούν να πίνουν. Οσα hangover και να έχουν ζήσει, δεν έχουν θέμα να πιουν ξανά και ξανά και ξανά και να κάνουν τρελά πράγματα μπροστά σε άλλο κόσμο με αποτέλεσμα να ρεζιλευτούν. Ναι, ευχαριστώ, δε θα πάρω.

#3 Καταστρέφει κάθε είδους σχέσεις

Ο αλκοολισμός είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Αλκοολικός δεν είναι μόνο ο χρόνιος πότης, αλλά και εκείνος που πίνει για να ξεχάσει τις έγνοιες του ή να χαλαρώσει, σχεδόν καθημερινά. Εφόσον το κάνει τόσο συχνά, από μία στιγμή και μετά όλο και θα αυξάνει την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνει. Ενας άνθρωπος μεθυσμένος χωρίς αναστολές, μπορεί να έχει επιθετική σεξουαλική συμπεριφορά και να οδηγηθεί σε εγκληματικές ενέργειες. Εδώ ολόκληρες οικογένειες καταστρέφονται λόγω εντάσεων ή βίας εκ μέρους του αλκοολικού. Το ίδιο ισχύει και για τις φιλικές και τις ερωτικές σχέσεις και σαφώς και για τις επαγγελματικές.

#4 Δεν είναι αναγκαίο για να περάσεις καλά

Οταν ακούω την καραμέλα «Ελα ρε μαλάκα να βγούμε για να πιούμε και να περάσουμε καλά», απλά τρελαίνομαι. Δε χωράει ο νους μου γιατί το οινόπνευμα να σου είναι απαραίτητο για να διασκεδάσεις με τους φίλους σου. Δε νομίζω να είμαι ξενέρωτη που μπορώ να τη βγάλω και μία ολόκληρη νύχτα απλά με ένα ποτό και παρόλα αυτά να έχω περάσει υπέροχα με την παρέα μου. Μάλλον κάτι κάνω σωστά, σε αντίθεση μ’ εκείνον που χρειάζεται να πιει ένα μπουκάλι για να είναι ο εαυτός του…

#5 Θάνατοι από τροχαία ατυχήματα. Αυτό.

Το ξέρεις ότι η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό θυμάτων από τροχαία ατυχήματα σε ΟΛΗ την Ευρωπαϊκή Ένωση; Το ξέρεις ότι το 1/3 αυτού του ποσοστού είναι νέοι άνθρωποι κάτω των 30; Το ξέρεις ότι αντιστοιχούν 18 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους κάθε χρόνο στην Ελλάδα; Το ξέρεις ότι πίνοντας δεν παίρνεις στο λαιμό σου μόνο τον εαυτό σου αλλά και όποιον/α άτυχο/η βρεθεί στο δρόμο σου, όσο οδηγάς και είσαι λιάρδα; Κόφτο το ρημάδι ντε!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET