ΕΛΛΑΔΑ

Το Airbnb έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη των φοιτητών | Τους διώχνουν από τα σπίτια!

Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουμε για το σοβαρό πρόβλημα διαμονής που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές που σπουδάζουν στα νησιά, εξαιτίας του Airbnb. Πριν λίγους μήνες, η Κέρκυρα είχε βρεθεί στο προσκήνιο λόγω των δυσεύρετων σπιτιών αλλά και των αυξημένων ενοικίων. Τώρα, έρχεται η Λευκάδα με το ίδιο ακριβώς ζήτημα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος συλλόγου φοιτητών […]

Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουμε για το σοβαρό πρόβλημα διαμονής που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές που σπουδάζουν στα νησιά, εξαιτίας του Airbnb. Πριν λίγους μήνες, η Κέρκυρα είχε βρεθεί στο προσκήνιο λόγω των δυσεύρετων σπιτιών αλλά και των αυξημένων ενοικίων. Τώρα, έρχεται η Λευκάδα με το ίδιο ακριβώς ζήτημα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος συλλόγου φοιτητών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Μάριος Ψάλτης, αποκάλυψε το έντονο πρόβλημα διαμονής που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εξεταστικής περιόδου, καθώς οι ιδιοκτήτες τους ζητούν να ξενοικιάσουν σπίτια και δωμάτια.

Να σημειωθεί πως παρ’όλο που οι συμβάσεις που υπογράφουν με τους ιδιοκτήτες είναι 12μηνες, εκείνοι τις μετατρέπουν σε 9μηνες. Αυτό σημαίνει πως οι φοιτητές ψάχνουν μέρος να φιλοξενηθούν σε σπίτια συμφοιτητών τους προκειμένου να μπορέσουν να δώσουν τα μαθήματα της εξεταστικής.

Όπως είναι λογικό το τελευταίο διάστημα οι ανησυχίες πληθαίνουν και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μάριος Ψάλτης, η δημόσια έκκληση δεν έπιασε τόπο.

Συμβούλεψε μάλιστα τους φοιτητές που έχουν υπογράψει 12μηνα συμβόλαια, να μην υποκύπτουν στις δικαιολογίες των ιδιοκτητών και να μην βγαίνουν νωρίτερα απ’τα διαμερίσματά τους.

Κάλεσε επιπλέον τους φορείς του νησιού να διαθέσουν καταλύματα, καθώς όπως είπε με το νέο μηχανογραφικό βγήκαν περίπου 480 νέες θέσεις για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο τμήμα της Λευκάδας, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν από το Σεπτέμβρη. Εν ολίγοις, το πρόβλημα θα διαιωνιστεί, αν δεν βρεθεί σύντομα λύση.

Βέβαια, όποιος υποψήφιος μαθητής που δίνει φέτος Πανελλήνιες θέλει να σπουδάσει Λευκάδα, αν ρίξει μια ματιά στο διαδίκτυο για το ΤΕΙ, τότε το πρώτο που θα διαπιστώσει είναι οι εκκλήσεις των φοιτητών για σπίτια. Επομένως δεν ξέρουμε κατά πόσο θα επιλέξει τελικά να βάλει στο μηχανογραφικό το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. 

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET