ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το 85% όσων μας προβληματίζουν δε θα συμβούν ποτέ, τσάμπα αγχωνόμαστε δηλαδή!

Overthinking λέγεται και έχουμε διδακτορικό σε αυτό!

Θα διακόψουμε για λίγο το overthinking session σου, αλλά είναι για καλό σκοπό. Για την ακρίβεια, είναι για να σταματήσεις να το κάνεις οριστικά.

Ξέρουμε ότι κουράστηκες να σου λένε «μην αγχώνεσαι» κάθε φορά που παθαίνεις κρίση πανικού (σε νιώθουμε). Δε χρειάζεσαι την πιο ανούσια συμβουλή στην πιο δύσκολη στιγμή σου, χρειάζεσαι κάτι πιο ουσιαστικό που θα πάρει όντως το βάρος από πάνω σου. Όπως ας πούμε ότι το 85% των κακών σεναρίων που κάνεις δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί και τσάμπα αγχώνεσαι.

Πρόκειται για εμπεριστατωμένη άποψη, καθώς προέκυψε από έρευνα του Cornell University, η οποία ακολούθησε μια ομάδα ανθρώπων για μεγάλο χρονικό διάστημα, καταλήγοντας στο ότι το 85% των ανησυχιών τους δε συνέβη ποτέ. Επίσης, από το 15% των ανησυχιών που όντως πραγματοποιήθηκαν, στο 79% των περιπτώσεων οι άνθρωποι χειρίστηκαν την κατάσταση καλύτερα απ’ ό,τι περίμεναν. Κάπως έτσι, απομένει ένα 3% για το οποίο αξίζει να ανησυχεί κανείς στ’ αλήθεια! Υπερβολικά λίγο για να κάθεσαι να σκας το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου, θα πούμε εμείς.

Αυτό μεταφράζεται αλλιώς και ως 97% χαμένου χρόνου, αφού τελικά το overthinking και τα άσχημα σενάρια που φτιάχνεις δεν πρόκειται να ισχύσουν.

Η πληροφορία αυτή φυσικά δεν πρόκειται να αλλάξει ως δια μαγείας την πορεία των σκέψεών σου κι από overthinker να γίνεις μια αισιόδοξη πεταλούδα. Γνωρίζαμε ούτως ή άλλως πως δε θα συμβούν όλα τα άσχημα που φοβόμαστε ότι θα συμβούν. Το negative thinking είναι σαν εθισμός. Μπορείς όμως να τη χρησιμοποιήσεις για να ελαττώσεις τους προβληματισμούς σου σταδιακά. Αποδόμησε τις φοβίες σου και σκέψου πόσο λογικές ή παράλογες είναι, για να μπορέσεις να φτάσεις στο σημείο που δε θα επιτρέπεις σε κάθε πιθανό κι απίθανο σενάριο να καταβάλλει το μυαλό σου.

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

HAPPY BODY

Το Move For The Planet είναι η νέα πρωτοβουλία της adidas για τη βιωσιμότητα!

ΣΤΥΛ

5 ιδέες να στιλιζάρεις το cargo παντελόνι για κάθε περίσταση από το πρωί μέχρι το βράδυ!

HAPPY BODY

9 πράγματα που σου φαίνονται περίεργα στο στήθος σου, όμως είναι φυσιολογικά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET