Έρευνες λένε

Έρευνα έδειξε πως το 22% των αντρών δεν αλλάζει εσώρουχα καθημερινά, ε σε πιάνει μια αηδία!

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά #not

Default avatar

Γιάννης Μπελεσιώτης

16 Οκτωβρίου, 2020

cover

Ο φιλόσοφος λαός μας, πάνω στη χαζομάρα του μπορεί να πει τις μεγαλύτερες αλήθειες. Γιατί γελάτε, δεν καταλαβαίνω;! Αυτό που μόλις έγραψα είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Μέσα στις πολλές σοφίες που έχει πει για παράδειγμα, είναι και πως η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Γνωμικό που έχει επιβιώσει από την αρχή της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα και είμαστε καταδικασμένοι να το ακούμε από τη μικρή και αθώα παιδική μας ηλικία έως τα βαθιά γεράματα.

Το να είσαι καθαρός δεν είναι βέβαια το σημαντικότερο. Νομίζω μεγαλύτερη αξία έχει το να αισθάνεσαι καθαρός και να το βγάζεις και στους άλλους.

Αλλά ακόμα κι αυτό, διαψεύστηκε. Διότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, αποδείχθηκε πως μόλις ένα 22% περίπου των αντρών, δεν αλλάζει εσώρουχο κάθε μέρα.

Τα στοιχεία αυτά, βέβαια, αφορούν τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά κατά βάθος ξέρουμε πως το πρόβλημα είναι οικουμενικό, οπότε μας αφορά. Και με αυτό εννοώ πως ούτε οι γυναίκες έχουν δικαίωμα να αντιδράσουν με «ίου» ή «μπλιαχ», καθώς το δικό σας αντίστοιχο ποσοστό, κυρίες μου, είναι 18%.

Πιο συγκεκριμένα, ένας στους είκοσι άντρες παραδέχτηκε πως φοράει το εσώρουχο του μίνιμουμ 5 φορές πριν το βάλει για πλύσιμο επιτέλους και μας λυτρώσει όλους μαζί, ενώ για τις γυναίκες το ίδιο ισχύει στο 7%.

Η έρευνα έγινε από το OnBuy, ένα online κατάστημα, και σ’ αυτήν έλαβαν μέρος 2790 άτομα, με σκοπό να ανακαλύψουν τις συνήθειες που αφορούν την υγιεινή τους. Μάλιστα, οι πληροφορίες δε σταματούν εδώ. Έχει κι άλλο. Το 76% των αντρών και το 69% των γυναικών παραδέχτηκαν πως γυρίζουν το εσώρουχό τους ανάποδα και το φορούν με την έξω πλευρά προς τα μέσα, ώστε να ανανεώνονται λίγο και να αισθάνονται το αίσθημα φρεσκάδας. Είμαστε 100% σίγουροι πως αυτό λύνει το πρόβλημα της καθαριότητας

Τα ευρήματα επίσης έδειξαν πως οι άντρες σε ποσοστό 13% και οι γυναίκες σε ένα 4% κρατάνε τουλάχιστον τρία χρόνια τα εσώρουχά τους, ώστε να βγάλουν τα λεφτά τους. Από την άλλη, το 40% και 55% αντιστοίχως, τα αντικαθιστά κάθε χρόνο.

Ένας ειδικός, ο Ιβάν Ιβάνοβ, προτείνει:

Για να διατηρείς σε ένα καλό επίπεδο την προσωπική σου υγιεινή, το μεγαλύτερο μέρος των πραγμάτων στην ντουλάπα σου θα πρέπει να πλένεται ύστερα από κάθε χρήση, ειδικότερα εάν έχει προηγηθεί άσκηση, έντονη δραστηριότητα ή ζεστός καιρός.

Επίσης, ανέφερε πως μπορούμε να ψεκάζουμε με αντιβακτηριδιακά καθαριστικά για να είμαστε σίγουροι ότι σκοτώνουμε τα μικρόβια. Στα πλαίσια αυτού, μας συμβουλεύει ακόμη να ρυθμίζουμε τους βαθμούς του πλυντηρίου μεταξύ 40 – 60 βαθμών.

Τέλος πάντων, πρόκειται για μια έρευνα που πρέπει σίγουρα να μας αφυπνίσει! Δε θα θέλαμε να μας συμβεί κάποιο ατύχημα αν ποτέ καταφέρουμε να βγούμε κάποιο ραντεβουδάκι. Χι χι

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι νέες, απολαυστικές μπάρες δημητριακών FITNESS® της Nestlé χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι εδώ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET