Μέσα στο 2018 το φεγγάρι θα γίνει… κόκκινο | Ποιους μήνες θα απολαύσουμε το φαινόμενο;


Το 2018 μπήκε και μαζί του φέρνει ένα μαγευτικό φαινόμενο που θα συμβεί δύο φορές μέσα στη χρονιά αυτή. Σε αυτές τις δύο εκλείψεις, το φεγγάρι θα πάρει ένα κοκκινωπό χρώμα που θα είναι ορατό από κάθε σημείο της Γης.

Η πρώτη έκλειψη μάλιστα είναι πολύ κοντά μας και συγκεκριμένα στις 31 Ιανουαρίου. Θα είναι ιδιαίτερα ορατή από την ανατολική Ευρώπη και την ανατολική Αφρική έως τη Νότια Αμερική.

Κατά τη διάρκεια της έκλειψης, το φεγγάρι θα πάρει το κοκκινωπό χρώμα σαν την σκουριά, καθώς ο δορυφόρος του πλανήτη μας θα εισέλθει στη σκιά της Γης, η οποία θα παρεμβληθεί ανάμεσα στον Ήλιο και τη Σελήνη.

Στην Αθήνα όμως η έκλειψη θα φθάσει στο μέγιστο σημείο της (δηλαδή η Σελήνη θα βρίσκεται στο σημείο εγγύτερα στο κέντρο της σκιάς της Γης) περίπου στις 15:30, όταν το φεγγάρι -που θα ανατείλει λίγο πριν τις 18:00- θα είναι ακόμη κάτω από τη γραμμή του ορίζοντα, με αποτέλεσμα το φαινόμενο να μην είναι άμεσα ορατό.

Η δεύτερη έκλειψη θα συμβεί τη νύχτα της 27ης Ιουλίου ή τα χαράματα της 28ης, ανάλογα με τη χώρα. Θα είναι κυρίως ορατή από τη Νότια Αμερική, Αφρική, κεντρική Ασία και Ινδία.

Στην Αθήνα η καλοκαιρινή έκλειψη θα είναι ορατή και θα φθάσει στο αποκορύφωμά της στις 23:21 στις 27/7/2018.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET