ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τις ενδοσχολικές στη Γ’ Λυκείου σκέφτεται να καταργήσει η Κεραμέως, για να δούμε πώς θα πάει αυτό!

Αλλαγή στην αλλαγή στην αλλαγή.

Neopolis Team

11 Δεκεμβρίου, 2019

Φυσάει αέρας αλλαγών στα Λύκεια, από το επόμενο κιόλας σχολικό έτος, ετοιμαστείτε για αναταράξεις.

Η Νίκη Κεραμέως έχει σκοπό να αλλάξει όσα ισχύουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να καταργήσει τις ενδοσχολικές εξετάσεις στη Γ’ Λυκείου, γιατί προφανώς αυτό είναι ένα σύστημα που δεν το έχουμε τεστάρει. Ας το δοκιμάσουμε κι αυτό να έχουμε άποψη για όλα, βρε αδερφέ.

Σύμφωνα με την πρόσφατη συνέντευξη της υπουργού Παιδείας στην «Κ», από το σχολικό έτος 2020-2021 θα εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, με στόχο να διασφαλίζονται η αξιοπιστία και η αντικειμενικότητα της βαθμολόγησης των μαθητών και ξεκαθάρισε πως:

Άμεση προτεραιότητα, όπως έχουμε επανειλημμένως τονίσει, είναι να ενισχύσουμε την εκπαίδευση από κάτω προς τα πάνω, με νέα προγράμματα σπουδών στο νηπιαγωγείο, καθολική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων σπουδών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Όσον αφορά λοιπόν την Γ’ Λυκείου, οι μαθητές θα συνεχίσουν να εξετάζονται στα Πανελλαδικά μαθήματα, προκειμένου να λάβουν το απολυτήριο, για το οποίο θα απαιτείται η βάση του 10, όπως συμβαίνει και σήμερα και να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ταυτόχρονα, θα συνυπολογίζονται, με αυξανόμενη διαβάθμιση ανά τάξη, οι επιδόσεις των τριών τάξεων του Λυκείου για την απόκτηση του εθνικού απολυτηρίου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι μαθητές του Λυκείου θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα από την πρώτη κιόλας τάξη, ενώ από την άλλη, με το που τελειώνουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις, αντίο σχολείο.

Για πείτε, πως σας φαίνεται το νέο σύστημα;

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

SPILL THE TEA

Η Camila Cabello αποκάλυψε πότε έκανε σεξ πρώτη φορά χαρακτηρίζοντάς το αργά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το νησί της Ελλάδας με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο δεν ανήκει στις mainstream επιλογές!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ολλανδία: Η ακροδεξιά κυβέρνηση μειώνει τους ξένους φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιβάτες σπρώχνουν τρόλεϊ που έχει μείνει στη Συγγρού, στην ultimate Ελλάδα στιγμή!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET