fbpx

Φοιτητικό Σπίτι | Tips για να κάνεις την καλύτερη επιλογή!


Πριν λίγες ημέρες ενημερωθήκαμε για τις Βάσεις Εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με αποτέλεσμα, οι περισσότεροι πρωτοετείς φοιτητές να έχουν ξεκινήσει ήδη, να ψάχνουν το διαμέρισμα που θα στεγάσει τα φοιτητικά τους χρόνια.

Όπως όλες οι επιλογές, έτσι κι αυτή της φοιτητικής στέγης κρύβει αρκετές παγίδες που μόνο εκ των υστέρων είσαι σε θέση να γνωρίζεις. Για αυτό λοιπόν, ρωτήστε κι εμάς τους παλιότερους και δείτε παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε σε περίπτωση που ψάχνετε για το φοιτητικό σπίτι σας.

Πληροφορηθείτε όσο το δυνατόν περισσότερα για την πόλη

Ναι ναι, πρέπει οπωσδήποτε να μάθετε τι ακριβώς παίζει στην πόλη που θα σπουδάσετε αλλά και ποιοι είναι οι ρυθμοί που χαρατηρίζουν την καθημερινότητά της. Ελέγξτε πού ακριβώς βρίσκεται το πανεπιστήμιο και τι συγκοινωνίες υπάρχουν για εκεί. Είναι περιπτώσεις που πραγματικά αξίζει να μένεις κοντά στις εγκαταστάσεις της σχολής σου, υπάρχουν και φορές όμως, που ένα διαμέρισμα λίγο πιο μακριά θα σε σώσει από πολλές δυσάρεστες καταστάσεις. Με πρώτη και καλύτερη, την υπερβολή των τιμών κοντά στις σχολές…

 

Βρείτε αγγελίες – Πάρτε τηλέφωνα

Είναι χρονοβόρο το ξέρω, αλλά πρέπει να διαβάσετε όσο το δυνατόν περισσότερες αγγελίες για να αυξήσετε τις πιθανότητες της εύρεσης της καλύτερης δυνατής φοιτητικής κατοικίας τόσο από άποψη τιμής όσο κι από άποψη τοποθεσίας. Μη διστάσετε να ρίξετε μια ματιά σε όλα τα sites αγγελιών αλλά και στις στάσεις λεωφορείων κοντά στο Πανεπιστήμιο και στη περιοχή που θέλετε να νοικιάσετε. Και προς θεού, μην εντυπωσιαστείτε από το πρώτο διαμέρισμα που θα δείτε. Όσο περισσότερα ραντεβού, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες της σωστή επιλογής.

Παλιά και φθηνά vs Νεόδμητα και …τσιμπημένα διαμερίσματα

Είναι πολλοί αυτοί που θα «πατήσουν» αβίαστα την πρώτη επιλογή. Άλλωστε οι καιροί είναι δύσκολη και η ενοικίαση οποιουδήποτε διαμερίσματος είναι μια υπέρβαση από μόνη της. Παρόλα αυτά, οι φθορές που έχει ένα παλιό σπίτι είναι συνήθως αρκετές και πολλές φορές θα πληρώσετε όλα τα χρήματα σε υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους και …ταλαιπωρία. Και το σημαντικότερο; Τα παλιά διαμερίσματα έχουν συνήθως κεντρική θέρμανση τη στιγμή που ο ηλιακός θερμοσίφωνας προκαλεί …γέλιο στο άκουσμά του από τον ιδιοκτήτη. Και πιστέψτε με, αυτά τα δύο είναι χρήματα στο πορτοφόλι σας. Τόσο απλά.

 

Προσοχή στην «επιλογή» σπιτονοικοκύρη

Κι άντε κι επιλέγεις το σωστό διαμέρισμα, στην καλύτερη και πιο βολική περιοχή και σε άκρως προνομιακή τιμή. Μην νομίζεις πως τα βάσανά σου τελείωσαν εδώ. Όσο άκομψο κι αν ακουστεί, οφείλεις να …τσεκάρεις και τον σπιτονοικοκύρη. Ο ιδιότροπος γέρος ιδιοκτήτης του σπιτιού που εκτός των άλλων, μένει στον από πάνω όροφο, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός κάθε φοιτητή που ονειρεύεται να ζήσει στο έπακρο την τετραετία που ακολουθεί. Νομίζω πως καταλαβαίνεις τι εννοώ…

Φθηνά (και μεταχειρισμένα) έπιπλα

Μην πάτε και σκάσετε ένα σωρό χρήματα για έπιπλα που εκ των πραγμάτων δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις και πολύ. Είναι γνωστό άλλωστε, πως ένας φοιτητής κάθεται ελάχιστες ώρες σπίτι του. Κι απ’ αυτές, τις περισσότερες …κοιμάται! Υπάρχουν άπειρες λύσεις φθηνών επίπλων, είτε καινούριων είτε μεταχειρισμένων. Ψαχτείτε στο Ίντερντετ και μην έχετε παρωπίδες μόνο με τη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων σε Κηφισό και Αεροδρόμιο (στην Αττική).

* Τσιμπήστε μια γερή βιβλιοθήκη μόνο, γιατί τα πανεπιστημιακά βιβλία είναι …βάσανο!

Φως – Νερό – Τηλέφωνο

Για το φως και το νερό δεν έχω να πω τίποτα. Έτσι τα ανέφερα. Απλά. Για το τηλέφωνο όμως, θα μπορούσα να γράφω όλη μέρα! Αυτόν τον καιρό οι περισσότερες εταιρείες κάνουν δελεαστικές προσφορές για φοιτητές. Πριν τσιμπήσετε όμως, ρωτήστε κανέναν στην περιοχή που πρόκειται να μείνετε ποια εταιρεία έχει κι αν είναι ευχαριστημένος. Τα συμπεράσματα που θα βγάλετε είναι πολλά κι άκρως διδακτικά. Εκτός κι αν θέλετε να πιάνετε Ίντερνετ, από την …δημοτική πλατεία της περιοχής!

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, εύχομαι μια υπέροχη φοιτητική ζωή σε όλους! Και να θυμάστε, καλά τα parties και οι ποτάρες, στη ζωή ωστόσο, δεν υπάρχουν μόνο αυτά…

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET