ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Κι όμως, οι τηγανητές πατάτες παίζει να είναι πιο υγιεινές από τη σαλάτα!

Αν καθημερινά έβλεπαν το φως της δημοσιότητας τέτοιου είδους έρευνες, η ζωή μας θα ήταν πολύ, πολύ όμως, καλύτερη! Έστω οτι έχετε μπροστά σας ένα μπολ γεμάτο με σαλάτα κι ένα ακόμη, γεμάτο με τηγανητές πατάτες. Στο ερώτημα «Ποιο προτιμάς;» θα απαντούσατε εκείνο με τις τηγανητές πατάτες και στο ερώτημα «Ποιο είναι υγιεινότερο;» θα απαντούσατε […]

Neopolis Team

28 Νοεμβρίου, 2015

Αν καθημερινά έβλεπαν το φως της δημοσιότητας τέτοιου είδους έρευνες, η ζωή μας θα ήταν πολύ, πολύ όμως, καλύτερη! Έστω οτι έχετε μπροστά σας ένα μπολ γεμάτο με σαλάτα κι ένα ακόμη, γεμάτο με τηγανητές πατάτες. Στο ερώτημα «Ποιο προτιμάς;» θα απαντούσατε εκείνο με τις τηγανητές πατάτες και στο ερώτημα «Ποιο είναι υγιεινότερο;» θα απαντούσατε εκείνο με τη σαλάτα, έτσι δεν είναι;

Έλα όμως, που θα κάνατε ένα πολύ μεγάλο λάθος, τουλάχιστον όσον αφορά τη δεύτερη ερώτηση… Βλέπετε, σύμφωνα με τον Καθηγητή Eran Segal από το Ισραήλ, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως οι τηγανητές πατάτες είναι πιο ανθυγιεινές από τα φρούτα και τα λαχανικά. Για την ακρίβεια, οι επιπτώσεις που έχουν οι τροφές στον ανθρώπινο οργανισμό, εξαρτώνται αποκλειστικά από τον εκάστοτε ανθρώπινο οργανισμό.

Μάλιστα, σύμφωνα με ένα πείραμα του Καθηγητή Segal το οποίο διενεργήθη σε 800 άτομα τα οποία έτρωγαν τα ίδια γεύματα, κοιμόντουσαν τις ίδιες ώρες και είχαν την ίδια γυμναστική άσκηση καθημερινά, παρατηρήθηκε πως ο κάθε οργανισμός «διαβάζει» διαφορετικά τα γεύματα και τα υλικά από τα οποία αυτά αποτελούνται. Πιο συγκεκριμένα, ενώ σε κάποιους τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα εκτοξεύονται μετά την κατανάλωση μιας μπανάνας για παράδειγμα, σε άλλους συμβαίνει το ίδιο μόλις προμηθευτούν τηγανητές πατάτες ή σοκολάτες.

Εκεί που θέλει να καταλήξει ο Καθηγητής Segal όμως, είναι πως είναι λάθος να χαρακτηρίζουμε τα φαγητά ως υγιεινά ή όχι αφού αλλιώς επιδρούν στον έναν οργανισμό κι αλλιώς στον άλλον. Αυτό σημαίνει, πως η κατάλληλη δίαιτα για έναν εσένα, μπορεί να είναι εντελώς ακατάλληλη για τον φίλο σου κι αντιστρόφως. Έτσι, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουμε αρκετά πράγματα τα οποία (νομίζαμε) πως ξέραμε μέχρι σήμερα.

Τέλος, ντροπή κι αίσχος σε εκείνους τους οργανισμούς που οι τηγανητές πατάτες και η σοκολάτα επιδρά θετικά. Έλεος, δηλαδή!

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΟΜΟΡΦΙΑ

CeraVe: Νέο Hydrating Hyaluronic Acid Serum με πανίσχυρα συστατικά για λείο & απαλό δέρμα!

HAPPY BODY

Εριέττα Κούρκουλου: «Το σώμα μου με συγχώρεσε και με ευχαρίστησε που επιτέλους το άκουσα»!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET