ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

«Είμαι παρθένος» | Τι σημαίνει η «πρώτη φορά» για την αντρική αυτοπεποίθηση!

Η πρώτη σου επαφή δε θα 'ναι όπως την έχεις στο μυαλό σου, ενώ σε καμία περίπτωση δεν καθορίζει και τις επόμενες!

Χάρης Κυριακόπουλος

21 Σεπτεμβρίου, 2018

Πρόσφατα, έτυχε να βρεθώ σε μια παρέα απ’ τα παλιά και να θυμηθούμε διάφορες μαλακίες που κάναμε στα 16 μας! Ένα απ’ τα θέματα που μας απασχολούσαν πολύ σε εκείνα τα χρόνια όπου το αίμα κοχλάζει, ήταν φυσικά το σεξουαλικό! Πιο συγκεκριμένα, το πότε ήταν η πρώτη μας φορά!

Για μένα ήταν τεράστιος πονοκέφαλος κι από ένα σημείο και μετά, είχε γίνει δυσβάσταχτος! Το να βλέπω γύρω συνομήλικούς μου να φλερτάρουν, να γοητεύουν και ενίοτε, να σκοράρουν με τα κορίτσια, με έκαιγε να ακολουθήσω.

Στα επόμενα χρόνια, συνειδητοποίησα ότι η ευτυχώς σύντομη εμμονή μου, για άλλους πρόκειται για ένα φλέγον, αλλά και χρόνιο κεφάλαιο που όσο πέρναγε ο καιρός, τους πλάκωνε! Άτομα 18, 20 ή και παραπάνω χρονών, που δεν έχουν κάνει ακόμα σεξ, αισθάνονται τρομακτική ανασφάλεια, γιατί θεωρούν ότι χωρίς εμπειρίες, δε θα βρουν κορίτσι και η αυτοπεποίθηση τους καταρρέει.

Κάπως έτσι, το θεώρησα ιερό καθήκον να καταθέσω μια οπτική στο θέμα της παρθενιάς και κατά πόσο (πρέπει να) επηρεάζει την αυτοεκτίμησή σου!

«Το» έκανα πρώτη φορά το ίδιο καλοκαίρι που ενηλικιώθηκα, θεωρώντας μάλιστα ότι άργησα πολύ σε σχέση με πολλούς άλλους απ’ το περιβάλλον μου! Όπως αργότερα διαπίστωσα, δεν ήταν καθόλου έτσι και αυτό με εξέπληξε, γιατί δε με θεωρούσα θεογκόμενο, ούτε ομορφόπαιδο (άλλο τι παρίστανα)!

Δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί μάλλον, αλλά νιώθω λες και η γενιά μου δεν… το’ χε και πολύ! Και δεν καταλαβαίνω τον λόγο, μιας και τις προηγούμενες γενιές τις έβρισκα πιο έμπειρες, αλλά και οι αμέσως επόμενες από εμάς, του έδιναν να καταλάβει! Για όνομα, σήμερα 13χρονα πηδάνε συστηματικά! Υποθέτω ότι είναι ιδέα μου κι ότι πολλά πιτσιρίκια τραβάνε το ίδιο σήμερα.

Για να μη ξεφεύγω, έκλεισα τα 18 κι αισθανόμουν σαν τον τελευταίο των Μοϊκανών! Και το αποτέλεσμα, ήταν να καταστρέψω την πρώτη μου φορά! Ήμουν σε διακοπές, έφτιαξα σκηνικό, γνώρισα κάποια που με μπάνισε και ενώ δεν τη γούσταρα τρελά, το «έτρεξα» να γίνει πάση θυσία!

Και ήταν πιο αδιάφορο κι απ’ το να κάθεσαι να με διαβάζεις!

Ήταν μια θλιβερή απογοήτευση, σαν να μη συνέβη απολύτως τίποτα. Το μετάνιωσα άμεσα και παρότι εύχομαι η κοπέλα να είναι καλά κι ευτυχισμένη, θα προτιμούσα να τον χώσω στο στόμα ενός πιράνχα, παρά σ’ εκείνη ξανά.

Εύχομαι μόνο να συνέβαινε με κάποια που νοιαζόμουν

Αντιθέτως, το έκανα μόνο για να το βγάλω από πάνω μου, λες και ήταν κάνα σπυρί! Και κάτι τέτοια παθαίνεις όταν δεν έχεις κάποιο μπούσουλα ή πνίγεσαι στα «στάνταρ της κοινωνίας», που είναι για χοντρά γέλια…

Αν ρίξεις μια ματιά γύρω σου και δεις πώς απεικονίζεται το σεξ στο δρόμο, στην τηλεόραση, στη μουσική (ο Θεός να την κάνει), στα social media κτλ, είναι τραγωδία. Το σεξ είναι κάτι πανέμορφο, αλλά η ουσία του βρίσκεται στο πόσο νοιάζεσαι για αυτόν που το μοιράζεται μαζί σου, πέρα απ’ το πάθος.

Δεν στο παίζω ρομαντικός ή πουριτανός. Όπως ο καθένας, έχω δοκιμαστεί σ’ αυτό από τα επίπεδα casual επαφής, μέχρι και βαθιάς αγάπης. Αν έμαθα κάτι από νωρίς, είναι πως η παρθενιά δεν είναι κάτι που «χάνεις», λες και μιλάς για το καπάκι απ’ το στυλό σου! Και ούτε πρέπει να τη βλέπεις σαν κατάρα!

Το ακριβώς αντίθετο: είναι ένα δώρο.
Που όμως μπορείς να το δώσεις μόνο μία φορά, οπότε επίλεξε προσεκτικά πού θα το χαρίσεις!

Μην προσπαθείς να τη «χάσεις», αλλά να την προσφέρεις! Και όπως καθετί πολύτιμο, σιγουρέψου ότι το άτομο που την κερδίζει, την αξίζει εγκάρδια!

Μην ασχολείσαι με το τι κάνουν οι γύρω σου, τι βλέπεις στα σόσιαλ μύδια ή όσα προωθεί ο κόσμος σαν πρότυπα. Το αν, πόσο και με πόσα άτομα κάνεις σεξ, δε σε κάνει περισσότερο άντρα, ούτε κουλ, ούτε αξιοθαύμαστο.

Μην το ζορίζεις! Άφησε το να έρθει ήρεμα, ομαλά.

Το πρώτο που θα πρέπει να σ’ απασχολεί, είναι να εκτιμήσεις τον εαυτό σου και να αφοσιωθείς στο να γίνεις πρώτα εσύ το καλύτερο άτομο που μπορείς. Το σεξ είναι εκεί έξω, αλλά δεν πρέπει και να σε ρίχνει σε κατάθλιψη!

Η πρώτη σου επαφή δε θα ‘ναι όπως την έχεις στο μυαλό σου, τίποτα δε λειτουργεί έτσι. Μπορεί να είναι πιο άχρωμη και άβολη, ακριβώς όπως θα μπορούσε να είναι και πιο γαμάτη ή μαγευτική! Όσο φυσικότερα γίνεται, τόσο το καλύτερο, ενώ σε καμία περίπτωση δεν καθορίζει και τις επόμενες!

Αργά ή γρήγορα, θα καταλάβεις ότι η λέξη «παρθένος» δεν είναι αυτό που νομίζουμε.

Μπορείς να κάνεις σεξ για χρόνια, αλλά κάτι να λείπει, μέχρι να βρεις ένα κορίτσι που θα στα επαναπροσδιορίσει όλα!

Που θα της δοθείς ολοκληρωτικά, που θα ταιριάξετε και θα σε κάνει να νιώσεις τόσο θεϊκά, που τότε θα πεις ότι «ναι, αυτό είναι»! Και τότε θα αισθανθείς ότι πραγματικά το έκανες και το ευχαριστήθηκες στο φουλ!

Αλλιώς, απλά θα κωλοτρίβεστε άψυχα χωρίς χημεία ή ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλο! Και τότε, ακόμα και μια τέτοια απόλαυση καταντάει αγγαρεία!

Δεν είναι επίδειξη φίλε, να βρείτε μια επικοινωνία θέλετε!

Θα ‘πρεπε η κοινωνία να φροντίζει ώστε τα παιδιά να έχουν πλήρη αντίληψη γύρω από το θέμα της σεξουαλικής επαφής, αλλά δυστυχώς τα αφήνουμε αδαή, είτε λόγω παλαιολιθικών μυαλών είτε επειδή στο σχολείο στα λένε μηχανικά και γρήγορα (ίσα να πουν ότι έκαναν τη δουλειά τους). Αλλά τι περιμένω κι εγώ απ’ το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα…

Αυτό που πρέπει να σε νοιάζει, είναι ότι αν δεν έχεις ακόμα εμπειρίες, δεν έχεις και λόγο να ντρέπεσαι.

Κανείς δεν έγινε sex machine απ’ τη μια μέρα στην άλλη και επειδή κάποιος φαίνεται πιο «μαμιάς», δε σημαίνει τίποτα!

Αντίστοιχα, να θυμάσαι ότι αν κάποια που γουστάρεις σε στραβοκοιτάξει, σε κατακρίνει ή γενικά σε αποφύγει σε περίπτωση που της εκμυστηρευτείς κάτι τέτοιο, τότε μάντεψε: δεν αξίζει ΚΑΘΟΛΟΥ το δώρο σου!

Μην ανησυχείς, όλα στο μυαλό είναι! 

OUR20s

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET