ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

O Μάιος έφτασε | Εσύ πόσα από τα παρακάτω έχεις ξεκινήσει ήδη να κάνεις;

Καλό μήνα κι από εμένα, λοιπόν! Ελπίζω οτιδήποτε καθυστερήσατε να κάνετε τον Απρίλιο, να το καταφέρετε με τον ερχομό του Μαΐου. Κάθε μήνας και μια νέα αρχή, λένε! Ωστόσο, ο συγκεκριμένος φέρνει σιγά σιγά μαζί του κι ένα τέλος: το τέλος της άνοιξης. Είναι ο τελευταίος μήνας αυτής της εποχής, πράγμα που σημαίνει ότι το summerάκι […]

Καλό μήνα κι από εμένα, λοιπόν!

Ελπίζω οτιδήποτε καθυστερήσατε να κάνετε τον Απρίλιο, να το καταφέρετε με τον ερχομό του Μαΐου. Κάθε μήνας και μια νέα αρχή, λένε! Ωστόσο, ο συγκεκριμένος φέρνει σιγά σιγά μαζί του κι ένα τέλος: το τέλος της άνοιξης. Είναι ο τελευταίος μήνας αυτής της εποχής, πράγμα που σημαίνει ότι το summerάκι έρχεται. Yeah, yeah, yeah!

Όπα για μισό… Τι;!

Μάλιστα, αυτό ήταν όλο… Κάπως έτσι πέρασαν και φέτος σε fast forward το φθινόπωρο, ο χειμώνας και η άνοιξη. Ξέρω ότι τώρα στο μυαλό σου γυρίζουν χίλια δυο πράγματα, αλλά εγώ είμαι εδώ για να σου υπενθυμίσω ότι πριν μπει για τα καλά το καλοκαιράκι, πρέπει να φροντίσεις να κάνεις κάποιες προετοιμασίες. Όπως σε βλέπω και με βλέπεις!

Μην παραλείψεις ούτε ένα από τα παρακάτω, γιατί πολύ απλά τον επόμενο μήνα θα τα βρεις μπροστά σου…

#1 Το κορμί δεν χτίζεται με σουβλάκια

Πλέον τελείωσαν τα αστεία. Απέχεις όντως μόνο ένα μήνα από το καλοκαίρι. Σ’ έπιασε το άγχος και μόνο που στο ανέφερα, ε; Κοίτα, να γίνεις φέτες δεν προλαβαίνεις (η αλήθεια να λέγεται), αλλά να σφίξεις λίγο μπορείς. Αυστηρά γυμναστήριο 3 φορές την εβδομάδα (αν θες να δεις αλλαγή) και μια καλή διατροφούλα, που θα σε κάνουν να νιώσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση για το σώμα σου στο πρώτο μπάνιο του καλοκαιριού. Βέβαια αυτή η σιγουριά θα σου φύγει απευθείας με το που δεις την κορμάρα την ατελείωτη στην παραλία, η οποία όλο το χειμώνα χτυπιόταν στο γυμναστήριο όσο εσύ έτρωγες Mc (ξέρω, με μισείς). Αλλά ας μην τα σκεφτόμαστε αυτά, δε γίνεται να είμαστε ολημερίς και ολονυχτίς στους διαδρόμους, μωρέ.

#2 Χωρίς δεκάρα, πώς θα διακοπάρουμε Μανωλιό μου;

Οι διακοπές σχεδόν μας χτυπάνε την πόρτα και εσύ μέχρι στιγμής έχεις μαζέψει λεφτά για το φετινό σου μαγιό (κι αν). Βέβαια για να γλιτώσεις κι αυτό το έξοδο, μπορείς να πας γυμνός/η στην παραλία και να το παίξεις Χρανιώτης. ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ, ΒΡΕΣ ΛΕΦΤΑ! Κόψε τους καθημερινούς καφέδες, τρώγε σπίτι σου και μην υποκύπτεις γενικότερα σε πειρασμούς, γιατί… χανόμαστε λέμε. Το νου σου, γιατί αν συνεχίσεις έτσι το πιο κοντινό που θα κάνεις σε διακοπές θα είναι 2 μέρες στο Καβούρι.

#3 Μην τα αφήνεις όλα για την τελευταία στιγμή

Το παν είναι η οργάνωση. Καλό λοιπόν είναι να έχεις ένα πρόγραμμα, έστω στο πίσω μέρος του μυαλού σου. Πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς πώς και πού θα περάσεις την κάθε βδομάδα του καλοκαιριού σου, το αν θα φύγεις για κάποιες μέρες ή όχι, για να ξέρεις να φροντίσεις από τώρα τα αναγκαία για όταν έρθει εκείνη η στιγμή. Κλείσε ό,τι είναι να κλείσεις από τώρα κι ας σου φαίνεται πολύ νωρίς. Επιπλέον, είναι ευρέως γνωστό ότι όταν κάτι γίνεται την τελευταία στιγμή, το πιο πιθανό είναι να πάει στραβά.

#4 Το ξεσκαρτάρισμα της ντουλάπας κρίνεται αναγκαίο

Κάθε φορά η ίδια βαρετή δουλειά: ανεβοκατέβασμα των ρούχων από ντουλάπα σε ντουλάπα! Πέρα όμως από όλη αυτή την ταλαιπωρία, το μείζον θέμα είναι άλλο. Το ξεσκαρτάρισμα στα κοινά ελληνικά. Ποια ρούχα θες, ποια όχι, ποια δε σου κάνουν πλέον για τους χι, ψι λόγους και ποια δε θα φορέσεις ούτε αυτήν τη χρονιά και άρα τρώνε σουτ. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό τα καλοκαιρινά ρούχα υπερτερούν των χειμωνιάτικων, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερη δουλειά στο μάζεμα. Αν βρεις χρόνο και ξεμπερδέψεις με τη συγκεκριμένη αγγαρεία τώρα, σκέψου ότι τον Ιούνιο θα έχεις καταφέρει να πάρεις νέα ρούχα αν χρειαστεί ή ακόμα και να φορέσεις εκείνα που απέρριπτες τόσα χρόνια.

#5 Τι είναι αυτό που αρχίζει από «εξετα» και τελειώνει σε «στική»;

Ωχ αμάν, βάι βάι! Το χειρότερο το άφησα για το τέλος. Ναι, ένας μόνο μήνας πριν την εξεταστική… Καλό θα ήταν σιγά-σιγά να κάνεις μια επανάληψη, για να μπεις λίγο στο κλίμα ή να διαβάσεις το μάθημα που δεν έχεις πατήσει καθόλου κατά τη διάρκεια του εξαμήνου. Να ξέρεις είναι η πιο κατάλληλη περίοδος να ξεκινήσεις τα παραπάνω, διότι με τον ερχομό του Ιουνίου και μόνο στη σκέψη ότι μπήκε επισήμως το καλοκαίρι δε θα σου πάει η καρδιά ούτε να τα ξεφυλλίσεις τα βιβλία! Οπότε όπως κατάλαβες, ό,τι είναι να κάνεις, κάνε το τώρα.

Καλό κουράγιο και μην ξεχνάς το καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακριά!

OUR20s

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το ‘Live A Legacy 2024’ θα σου δώσει τα εφόδια που χρειάζεσαι για την καριέρα που ονειρεύεσαι! 

DIGITAL

Οι AI ελληνικές παρωδίες του Μπομπ Σφουγγαράκη ήταν αυτό που έλειπε από τη ζωή μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET