7 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις αν ανακαλύψεις ότι η κολλητή σου τρώει κέρατο!


Πόσο άσχημο είναι να πρέπει να μπεις ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι και ειδικά όταν πρόκειται για τη σχέση της κολλητής σου. Η φιλία πάνω από όλα, δε λένε; Όλες μας χαιρόμαστε όταν βλέπουμε την κολλητή μας καλά και πόσο μάλλον με ένα παιδί που της αξίζει! Τι γίνεται όμως όταν βγαίνεις ανέμελη μια μέρα έξω για ποτό με την παρέα σου και πετυχαίνεις το αγόρι της φίλης σου με κάποια άλλη αγκαλιά! Σου φαίνεται απίστευτο, αλλά αυτή είναι η αλήθεια…

Τι να κάνεις; Να προσπαθήσεις με έμμεσο τρόπο να την κάνεις να το καταλάβει; Να της το ανακοινώσεις ευθέως, όσο κι αν πληγωθεί; Να είσαι ξεκάθαρη! Αν ήσουν στη θέση της και στο έκρυβε θα της το συγχωρούσες; Φαντάζομαι πως όχι. Άρα, της λες όλη την αλήθεια!

Ωστόσο, σε τέτοιες καταστάσεις είναι πολύ εύκολο να αντιδράσεις με λάθος τρόπο. Ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να αποφύγεις αν ανακαλύψεις ότι το αγόρι της κολλητής σου την απατάει;

#1 Αρχίζεις να το λες δεξιά και αριστερά

Οκ, μόλις ανακάλυψες ότι το αγόρι της φίλης σου δεν είναι και τόσο πιστός τελικά, όμως δεν ξέρεις πώς πρέπει να αντιδράσεις! Κατανοητό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πεις πρώτα τα νέα στους κοινούς σας φίλους για να βρεις μια λύση. Δε θέλουν όλοι το καλό της κολλητής σου, παρά μόνο τους νοιάζει να κουτσομπολέψουν. Ούτε σαν σκέψη μη σου περάσει! Τίποτα δε μένει μυστικό και δε θες να το μάθει η κολλητή σου από το στόμα τρίτων, πόσο μάλλον ενώ το ήξερες πρώτη. Θα σε ξεγράψει από φίλη και με τα δίκια της!

#2 Πού πας χωρίς αποδείξεις;

Και ποια μπορεί να αποδεχτεί πως το αγόρι της την απατάει; Το αγόρι που την κοίταζε στα μάτια και της έδινε όρκους αιώνιας αγάπης, που σχεδίαζαν μαζί ένα κοινό μέλλον; Αν σκοπεύεις να μιλήσεις στην κολλητή σου, μη βιαστείς χωρίς τις απαραίτητες αποδείξεις, γιατί δεν πρόκειται να σε πιστέψει εύκολα. Είδες κάτι ύποπτο στα social media; Τράβηξε ένα screenshot. Τον είδες από κοντά με άλλη; Μια φωτογραφία είναι το καλύτερο αποδεικτικό. Η κολλητή σου αποκλείεται να σε περάσει για τρελή και επιπλέον, όταν έρθει η ώρα να τον αντιμετωπίσει θα έχει ακλόνητα επιχειρήματα (χάρη σ’ εσένα)!

#3 Τα βιαστικά συμπεράσματα φέρνουν μόνο παρεξηγήσεις

Όταν πρόκειται να κατηγορήσεις κάποιον για απάτη και ψέματα, πρέπει να είσαι 100% σίγουρη για το τι τρέχει. Τι εννοώ; Αν δεις το αγόρι της κολλητής σου να μιλάει με κάποια άλλη ή έστω να την αγκαλιάζει, μη βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα περί κέρατου. Πρέπει να εξακριβώσεις την ταυτότητα της άγνωστης. Αν πρόκειται για φίλη του ή ακόμη και για συγγενής του; Δεν είναι κρίμα να δημιουργήσεις καβγά από το πουθενά; Και η φίλη σου θα στεναχωρηθεί αδίκως και  εσένα θα σου βγει το όνομα της αντροχωρίστρας.

#4 Ανοχή σημαίνει συνενοχή

Καταλαβαίνω πως η θέση σου είναι αρκετά δύσκολη. Δε θες να χαλάσεις τη σχέση της κολλητής σου και να την προσγειώσεις απότομα στην άσχημη πραγματικότητα. Όσο κι αν πονάει η αλήθεια, το να μην της λες τι συμβαίνει, σε κάνει κακή φίλη και τέρμα δειλή. Εσύ στη θέση της θα ήθελες να το γνωρίζεις. Είναι το λιγότερο άδικο για εκείνη να πλανάται, να νομίζει πως βρήκε τον έρωτα της ζωής της και εκείνος να κοιμάται με άλλη. Θα πληγωθεί πολύ, αλλά εσύ θα σταθείς δίπλα της και θα τη βοηθήσεις να το ξεπεράσει…

#5 Όσο κι αν το θες, μην τακτοποιήσεις εσύ τον τύπο

Σε πνίγει το άδικο, δεν μπορείς να συγκρατήσεις τον εαυτό σου. Όμως, μην μπεις στη διαδικασία να αντιμετωπίσεις το αγόρι της κολλητής σου ό,τι κι αν γίνει! Και ειδικά αν δεν της έχεις μιλήσει πρώτα.

Με το να του κάνεις εσύ σκηνή για την απάτη, του δίνεις περιθώριο να προετοιμαστεί και να βρει μια πειστική δικαιολογία να πει στην κολλητή σου για να τα μαζέψει. Και είναι το τελευταίο πράγμα που θες. Άστον στην άγνοια του κι όσο εκείνος νομίζει πως τη γλίτωσε, εσύ με τη φίλη σου θα του ετοιμάζετε μια… γερή έκπληξη που θα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του!

#6 Τα κάνεις χειρότερα αν της τα μασάς

Όσο κι αν θες να αποφύγεις αυτήν την αμήχανη και στενάχωρη συζήτηση, η λύση είναι μία… να της πεις την αλήθεια. Έχεις έρθει στη θέση της και ξέρεις πως το κέρατο είναι η χειρότερη μορφή προδοσίας. Είναι κάτι που δύσκολα το ξεπερνάς και όχι μόνο όσον αφορά τη σχέση σου, αλλά και τον εαυτό σου. Όμως, όταν είσαι ερωτευμένος είναι (ίσως) το μόνο που δε θα ανεχτείς. Μην μπεις στη διαδικασία να προσπαθήσεις να πείσεις τη φίλη σου να χωρίσει πηγαίνοντας το γύρω γύρω, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι μηδαμινό! Και κατά πάσα πιθανότητα, θα θεωρήσει ότι ζηλεύεις τη σχέση της και της τα λες όλα αυτά…

#7 Δεν είσαι εκεί για να κάνεις το δικηγόρο

Ακόμα κι αν πιστεύεις πως δεν ταίριαζαν σα ζευγάρι ή πως η κολλητή σου τον καταπίεζε και είχε κι εκείνη ένα μερίδιο ευθύνης γι’ αυτό που συνέβη, μην της το πεις. Μην την κατηγορήσεις για την άσχημη συμπεριφορά της, ούτε για τον συνεχή έλεγχο που του ασκούσε. Δεν έχει ανάγκη να την κατακρίνεις αυτήν την στιγμή. Χρειάζεται στήριξη, να νιώθει πως έχει κάποιον μιλήσει κάθε φορά που είναι χάλια. Και το βασικότερο; Απέτρεψε την, αν θελήσει να τα βρει ξανά μαζί του!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET