ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

7 πράγματα που μπορείς να κάνεις αν είσαι από αυτούς που βαριούνται εύκολα σε μία σχέση!

Κάτι πρέπει να γίνει με την περίπτωσή σου, δε νομίζεις;

Θεώνη Σταματοπούλου

17 Σεπτεμβρίου, 2019

Όλες οι σχέσεις έχουν τα καλά τους και τα στραβά τους. Δεν κρατάει για πάντα η περίοδος του μέλιτος, όπου όλα πάνε τέλεια. Τότε είναι που ξεκινά η πραγματική σχέση και χρειάζεται σκληρή δουλειά για να προχωρήσει. Και τσακωμοί θα υπάρξουν και διαφωνίες και κλάματα και νεύρα και φυσικά βαρεμάρα. Η τελευταία όμως είναι σχετική. Άλλοι βαριούνται να κάνουν τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, και άλλοι να αράζουν συζητώντας με τις ώρες, καθώς προτιμούν να αποκτούν νέες εμπειρίες. Όλα αυτά είναι φυσικά κι επόμενα στις σχέσεις.

Όταν, όμως, δε βαριέσαι απλά σε κάποιο/α στάδιο/α της σχέσης, αλλά είσαι άνθρωπος που γενικότερα χάνει εύκολα τον ενθουσιασμό του και το ενδιαφέρον του πολύ γρήγορα, κάτι πάει στραβά με σένα και όχι με τους άλλους. Αναζητάς την περιπέτεια; Δε θες να συμβιβάζεσαι; Σου αρέσουν οι εκπλήξεις; Θες να βιώνεις έντονα συναισθήματα; Σίγουρα κάποιο/α, αν όχι όλα αυτά τα ερωτήματα, απαντούν στο γιατί από ένα σημείο και μετά αυτή η φλόγα χάνεται από μεριάς σου και αρχίζεις να πλήττεις.

Αν θες να αλλάξεις την κατάσταση ή τέλος πάντων να βρεις μια άκρη με τη φάση σου αυτή, υπάρχουν τρόποι να το καταφέρεις, αρκεί να είσαι πρόθυμος/η και να έχεις καλή διάθεση.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν, αν είσαι από αυτούς που βαριούνται εύκολα σε μια σχέση:

#1 Πρώτα απ’ όλα, να είσαι ειλικρινής

Είναι πολύ σημαντικό σε μία σχέση, από το ξεκίνημά της κιόλας να υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία. Ακόμα κι αν φοβάσαι ότι αυτό που θα πεις, ότι δηλαδή έχεις τη συνήθεια να βαριέσαι εύκολα, μπορεί να τον/την πληγώσει ή να τον/τη φέρει σε δύσκολη θέση, μην το αποκρύψεις. Αν είσαι ειλικρινής μαζί του/της και εξηγήσεις όμορφα κι ωραία ότι ανησυχείς για το μέλλον σας, τότε μαζί μπορείτε να βρείτε μία λύση. Ακόμα κι αν αποφασίσει να μη συνεχίσετε όμως, τουλάχιστον δε θα πληγώσεις έναν ακόμη άνθρωπο με το να εξαφανιστείς αργότερα.

#2 Βγείτε ραντεβού όπως πρώτα

Μπορεί να μην έχει περάσει πολύς καιρός από τα πρώτα σας ραντεβού, όμως εσύ έχεις ήδη ξεχάσει τον ενθουσιασμό που ένιωθες τότε. Για κάνε λοιπόν ένα flashback και θυμίσου τα μέρη που είχατε βγει, τις σκέψεις που έκανες προτού συναντηθείτε, πώς είχες ντυθεί και φυσικά τι συζητούσατε. Μπορείτε να επαναλάβετε από την αρχή όλα εκείνα τα ραντεβού από τον πρώτο καιρό, ή ακόμα καλύτερα, να παριστάνετε ότι γνωρίζεστε από την αρχή. Η διαδικασία αυτή θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και εννοείται ότι θα το διασκεδάσετε.

#3 Ξεκινήστε να βλέπετε κάτι μαζί 

Οι ταινίες/σειρές ενώνουν κόσμο, παιδιά! Όταν έχετε εξαντλήσει όλα τα θέματα συζήτησης και γενικότερα δεν έχετε διάθεση για τίποτα, αντί να ξεφυσάς και να σκέφτεσαι ότι μάλλον ήρθε η ώρα να την κάνεις, πέταξε την πρόταση να ξεκινήσετε μαζί κάποια σειρά ή ένα franchise ταινιών (βλ. Star Wars, Marvel, Harry Potter, κλπ). Και ο/η σύντροφός σου θα χαρεί με την ιδέα κι εσύ θα αποκτήσεις ένα νέο ενδιαφέρον μαζί του/της και θα ανυπομονείς να βρεθείτε για δείτε τη συνέχεια και να συζητήσετε γι’ αυτό. Και κάπως έτσι, αντίο βαρεμάρα!

#4 Πειραματιστείτε εκ νέου στο κρεβάτι

Όταν η κατάσταση αρχίζει να σκουριάζει σε μία σχέση και σκέφτεσαι τρόπους να ξεπεράσεις τα προβλήματα, στον πρώτο τομέα που θα πρέπει να στοχεύεις είναι ο σεξουαλικός. Το σεξ είναι το Α και το Ω της σχέσης. Μπορεί δε, να την απογειώσει ή να την προσγειώσει από στιγμή σε στιγμή. Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που δεν ακολουθήσατε την πεπατημένη στο κρεβάτι; Πειραματιστείτε ρε παιδιά, κάνετε καινούρια πράγματα, παλέψτε για τη σχέση σας.

#5 Τι λες για το ενδεχόμενο της ανοιχτής σχέσης;

Μαντεύω πως μέχρι στιγμής έκανες σχέσεις αποκλειστικότητας με τους/τις συντρόφους σου. Τι θα έλεγες να βρεις κάποιον/α που ακούει και δέχεται το ενδεχόμενο μιας ανοιχτής σχέσης; Ξέρω ότι αυτό που προτείνω είναι πολύ προχωρημένο, όμως μπορεί να είναι και η λύση στη… βαρεμάρα σου. Think about it!

#6 Πάντα να βρίσκεις χρόνο για τον εαυτό σου 

Ένας από τους λόγους που μάλλον βαριέσαι εύκολα σε μια σχέση, είναι γιατί πέφτεις με τα μούτρα σ’ αυτή. Δεν πρέπει να κάνεις τα πάντα με τoν/τη σύντροφό σου για να είστε καλά. Εννοείται ότι θα χρειαστεί να του/της αφιερώσεις κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα, σε καμία περίπτωση όμως, αυτό δε σημαίνει πως για να βρεις αυτές τις ώρες, θα πρέπει να θυσιάζεις τον προσωπικό σου χρόνο. Κάνε ένα σωστό μοίρασμα και έτσι θα βρεις την ισορροπία τόσο μέσα σου όσο και στη σχέση σου.

#7 Μήπως καλύτερα να μείνεις single;

Τέλος, μπορεί να έχεις δοκιμάσει όλα τα παραπάνω, αλλά να εξακολουθεί να μην αλλάζει κάτι μέσα σου. Βαριέσαι ακόμα, είσαι μπερδεμένος/η με το τι αισθάνεσαι και σκέφτεσαι πολύ έντονα ότι το καλύτερο για σένα είναι να μείνεις single. Και ίσως εκεί να βρίσκεται η λύση του προβλήματος. Να μείνεις δηλαδή μόνος/η σου, να αφιερώσεις χρόνο και ενέργεια στον εαυτό σου και να βρεις εν τέλει τι είναι αυτό που σε χαροποιεί και σου προσφέρει ικανοποίηση. Ανακαλύπτοντας αυτά, θα καταφέρεις στην επόμενή σου σχέση να δείξεις ξεκάθαρα στον άλλον τι ζητάς για να μην οδηγηθείς στη βαρεμάρα και τη μονοτονία.


Photo by Alex Michaelsen on Unsplash

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι κορυφαίοι Έλληνες influencers και η Ιωάννα Τούνη τους πατάει όλους!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET