ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 πράγματα που μπορείς να κάνεις αν έχεις περισσότερη όρεξη για σεξ απ’ ό,τι εκείν@!

Δε μας παίρνει από κάτω!

Mademoisex

15 Οκτωβρίου, 2020

cover photo

Κατά καιρούς μας έχουν σερβιριστεί πολλά ψέματα σε ό,τι αφορά το σεξ, τόσο από πλευράς ταινιών όσο και μέσα από συζητήσεις με φίλους και γνωστούς. Υπερ-ρομαντικά σκηνικά, απόλυτος συγχρονισμός στην πράξη και μια καθημερινότητα γεμάτη πάθος και όρεξη για παιχνιδάκια, που μεταξύ μας όλοι ξέρουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού είναι πολύ πιο περίπλοκη από αυτό που παρουσιάζεται και το έχουμε καταλάβει από πρώτο χέρι.

Ανάμεσα στα διάφορα ζητήματα που προκύπτουν λοιπόν, είναι και η «ασυμφωνία» της ερωτικής διάθεσης. Ο ένας θέλει περισσότερο σεξ και πειραματισμό, ενώ ο άλλος πιο μετρημένα πράγματα, οπότε και καταλήγουμε να έχουμε παραπονάκια και δυσφορίες στη σχέση, που μόνο καλό δεν της κάνουν.

Ωστόσο, όπως κάθε πρόβλημα, έχει κι αυτό τη λύση του. Τι μπορείς να κάνεις για να φτάσεις σε αυτήν; Σε περίπτωση που είσαι ο/η ενεργητικός/ή της υπόθεσης που ζητάει και δεν… παίρνει, τότε δες παρακάτω μερικά πράγματα που θα βοηθήσουν την κατάσταση:

#1 Σε πρώτη φάση, συζήτησε το μαζί του/της…

Δε χρειάζεται να σε παίρνει από κάτω, να πανικοβάλλεσαι και να βάζεις άσχημες σκέψεις στο μυαλό σου, του τύπου ότι μπορεί να του/της τελείωσε. Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα, το πρώτο βήμα είναι πάντα ο διάλογος. Με απόλυτη ειλικρίνεια και σίγουρα καθόλου επιθετικά, πες του/τη πώς νιώθεις. Πες ότι έχεις παρατηρήσει μια αλλαγή στη διάθεσή του/της για σεξ, πράγμα που σε ανησυχεί και θα ήθελες να το συζητήσετε ώστε να βρείτε μία λύση για να χαίρεστε περισσότερες φορές μαζί. Μπορεί απλά να περνάει μία φάση ή στην τελική εσύ να έχεις περισσότερη σεξουαλική διάθεση από το συνηθισμένο. Σε κάθε περίπτωση, βάλτε τα κάτω και σ-υ-ζ-η-τ-ή-σ-τ-ε.

#2 …και σίγουρα μην το πάρεις προσωπικά

Σε καμία περίπτωση μη θυμώσεις και μη δείξεις την ενόχλησή σου. Ξέρω, θίγεται ο εγωισμός σου όταν πας να φτιάξεις κατάσταση και τελικά τρως άκυρο, αλλά σκέψου πρώτα τι μπορεί να φταίει προτού κρατήσεις μούτρα, αρχίζεις να εκτοξεύεις κατηγορίες και τα κάνεις χειρότερα. Δε σημαίνει – απαραίτητα – πως δε σε θέλει, ούτε πως έχει βρει άλλον/η να της/του ικανοποιεί τα γούστα. Μπορεί να είναι πιο βαθιά ή και πιο απλά τα αίτια του θέματος, τελείως προσωπικά, τα οποία πρέπει να βρεις για να λύσεις το πρόβλημα. Αν το γυρίσεις αμέσως σ’ εσένα, δε θα βγει τίποτα απ’ αυτό, πίστεψέ με.

#3 Βάλε λίγο «αλατοπίπερο» στο κρεβάτι σας

Ένας πιθανός λόγος που να εξηγεί την έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας από μεριάς του/της, μπορεί να οφείλεται στο ότι η ρουτίνα και η καθημερινότητα σας έχει πάρει σβάρνα, γεγονός που έχει επηρεάσει πιο πολύ τον/την σύντροφό σου από εσένα. Μήπως κάνετε το λεγόμενο «vanilla sex» και έχει βαρεθεί; Μήπως πρέπει να εμπλουτίσετε τις στάσεις σας; Να βάλετε και τα σεξουαλικά παιχνίδια στο κρεβάτι ή να τη δείτε αλλιώς με παιχνίδια ρόλων; Σε κάθε περίπτωση, δοκιμάστε οτιδήποτε καινούριο μπορεί να λειτουργήσει ως τονωτική ένεση στο κρεβάτι σας και στη λίμπιντό σας.

#4 Πάρε την κατάσταση στα… χέρια σου

Ακόμα και όταν είσαι σε σχέση, αυτό δε σημαίνει ότι σταματάς να ευχαριστείς ο/η ίδιος/α τον εαυτό σου. Δε μπορώ να ακούω αηδίες του τύπου ότι θεωρείται άσχημο και μη ηθικό να αυνανίζεται ο/η σύντροφός σας και πώς τολμάει να το κάνει, ή ακόμα χειρότερα το έχετε απαγορεύσει. Μα πάτε καλά; Ο αυνανισμός είναι υγεία. Εάν λοιπόν στη συγκεκριμένη φάση, η σεξουαλική διάθεση του/της συντρόφου σου έχει πέσει ενώ η δική σου είναι στα ύψη, υπάρχει τρόπος να ξεδώσεις μέσω της αυτοϊκανοποίησης. Εννοείται ότι ο αυνανισμός δεν αντικαθιστά το σεξ, αλλά προσφέρει κι αυτός απόλαυση.

#5 Μην παραβλέπεις τα ζητήματα υγείας

Εάν γενικά η σεξουαλική σου επιθυμία ταυτίζεται με αυτή του/της συντρόφου σου, αλλά παρατήρησες διαφορά το τελευταίο διάστημα, οφείλεις να σκεφτείς και το ενδεχόμενο ότι μπορεί να οφείλεται σε λόγο/ους υγείας. Έχει παρατηρηθεί ότι ορμονικά προβλήματα, όπως και η έλλειψη ύπνου, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας καφέ και αλκοόλ ή fast food, συμβάλλει σημαντικά στη μειωμένη λίμπιντο. Πρώτα, λοιπόν, πρέπει να γίνουν ορισμένες δραστικές αλλαγές στην καθημερινότητα του/της συντρόφου σου και βελτιώσεις προς όφελος της υγείας του/της και ύστερα το σεξουαλικό κομμάτι θα καλυτερεύσει.

#6 Και γιατί να μη δείτε ένα σεξολόγο/ψυχολόγο;

Εάν τα βάλατε κάτω και τα συζητήσατε και δεν καταλήξατε κάπου, πέρα από το γεγονός ότι πράγματι υπάρχει θέμα στο σεξ και διαφορά στη λίμπιντό σας, τότε δεν έχω καλύτερη συμβουλή να σας δώσω από το να πάτε σε έναν ειδικό. Η επιστήμη είναι σε θέση να εξετάσει με διαφορετικό τρόπο τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό και να προσφέρει λύσεις στο πρόβλημά σας. Μην ακούσω χαζομάρες και ταμπού. Όταν κάτι είναι προβληματικό και δεν μπορούμε να το λύσουμε μόνοι μας όσο κι αν έχουμε τη διάθεση, τότε το να απευθυνθούμε στους ειδικούς είναι μονόδρομος.

Μη διστάσεις να σεξομολογηθείς στη Mademoisex.
Εσύ στέλνεις στο [email protected], εκείνη απαντάει!

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET