ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

6 πράγματα που μπορεί να συμβούν στο σώμα σου αν χτυπήσεις tattoo!

Από την στιγμή που αποφάσισες να χτυπήσεις ένα tattoo σημαίνει ότι έχεις μελετήσει ώρες ολόκληρες το σημείο που θα το κάνεις και έχεις ψάξει άλλες τόσες το σχέδιο που θες να δεις πάνω σου. Όμως αυτό στο οποίο πιθανόν να μην έχεις δώσει ιδιαίτερη σημασία, είναι το τι μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα σου κάτι […]

Από την στιγμή που αποφάσισες να χτυπήσεις ένα tattoo σημαίνει ότι έχεις μελετήσει ώρες ολόκληρες το σημείο που θα το κάνεις και έχεις ψάξει άλλες τόσες το σχέδιο που θες να δεις πάνω σου. Όμως αυτό στο οποίο πιθανόν να μην έχεις δώσει ιδιαίτερη σημασία, είναι το τι μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα σου κάτι τέτοιο. Πέρα από τη χαρά που σίγουρα θα πάρεις, υπάρχει η πιθανότητα να έρθεις αντιμέτωπος/η με μολύνσεις ή αλλεργίες. Το είχες σεκφτεί αυτό;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξεις λοιπόν, είναι το στούντιο που έχεις επιλέξει να είναι επιβεβαιωμένο ότι τηρεί τους κανόνες υγιεινής. Από εκεί ξεκινούν όλα. Από την άλλη, επειδή είναι λογικό να μη γνωρίζεις ορισμένα πράγματα που μπορεί να προκύψουν μετά από την όλη διαδικασία, καλό είναι να ρίξεις μια ματιά στα παρακάτω, ώστε να έχεις μια ιδέα του τι μπορεί να σε περιμένει.

Πάμε να δούμε λοιπόν 6 πράγματα που μπορεί να συμβούν στο σώμα σου με το χτύπημα ενός τατουάζ:

1. Μπορεί να βγάλεις εξόγκωμα στο επίμαχο σημείο

Και αυτό το εξόγκωμα θα είναι ο τρόπος με τον οποίο ο οργανισμός και το δέρμα σου αντιδρούν στο χτύπημα του τατουάζ. Το εξόγκωμα αυτό είναι χαρακτηριστικό της αυτοάνοσης διαταραχής του ανοσοποιητικού, που λέγεται σαρκοείδωση και μπορεί να προσβάλλει κάθε όργανο του σώματος. Το καλό είναι ότι δε θα χρειαστείς λογικά θεραπεία, μιας και η ασθένεια αποχωρεί από μόνη της μετά από 2-3 εβδομάδες. Βέβαια καταλαβαίνεις ότι και μόνο στην ιδέα του ότι μπορεί να βγάλεις ένα τέτοιο πράγμα, θα πρέπει να σκεφτείς καλύτερα το αν θες να κάνεις τατουάζ.

2. Μπορεί να εκδηλώσεις αλλεργική αντίδραση στο μελάνι

Κυρίως στο κόκκινο μελάνι. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότερες αλλεργικές αντιδράσεις προκαλούνται από τα έγχρωμα μελάνια και πιο συγκεκριμένα από το κόκκινο χρώμα. Δεν ξέρουμε γιατί συμβαίνει αυτό, ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η αλλεργική αντίδραση μπορεί να εκδηλωθεί ακόμη και μετά την επούλωση του τατουάζ. Αν λοιπόν παρατηρήσεις ερεθισμό ή πρήξιμο στην περιοχή, πήγαινε αμέσως σε έναν δερματολόγο.

3. Μπορεί να νιώθεις κάψιμο αν κάνεις μία μαγνητική τομογραφία

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που βιώνουν έντονα την αίσθηση του πόνου και του καψίματος στο σημείο όπου έχουν χτυπήσει tattoo, έπειτα από εξετάσεις που χρειάστηκε για κάποιο λόγο να κάνουν και πιο συγκεκριμένα μία μαγνητική τομογραφία. Άσε που τα τατουάζ διαστρεβλώνουν την ποιότητα της εικόνας, επομένως είναι πιθανό να προκύψουν λανθασμένα αποτελέσματα από την εξέταση.

4. Μπορεί να αποκτήσεις διάφορες μολύνσεις γενικότερα

Είπα στην εισαγωγή ότι το νούμερο ένα πράγμα που θα πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψιν σου είναι το στούντιο όπου θα κάνεις το τατουάζ σου και κατά πόσο αυτό πληροί τις προϋποθέσεις υγιεινής. Κάθε φορά που μία βελόνα έρχεται σε επαφή με το δέρμα σου, υπάρχει μεγάλο ρίσκο να μολυνθείς από βακτήρια στην περιοχή. Όλα αυτά θεραπεύονται μεν, αλλά γιατί να μπεις εξαρχής σ’ αυτήν τη διαδικασία; Αν εξακολουθείς να θες να χτυπήσεις βέβαια τατουάζ, σε παρακαλώ κάνε τη σωστότερη επιλογή μαγαζιού.

5. Μπορεί να γίνει λάθος δερματολογική διάγνωση

Μπορεί για τους χι, ψι λόγους να χρειαστεί να επισκεφτείς έναν δερματολόγο. Αν έχεις μόνο μικροσκοπικά τατουάζ πάνω σου, δεν υπάρχει κίνδυνος λάθος διάγνωσης. Εάν όμως έχεις τατουάζ που καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες του σώματός σου, τότε ο δερματολόγος δε θα μπορεί να δει καλά πιθανές αλλαγές χρώματος του δέρματός σου ή στις ελιές σου. Συνεπώς, θα είναι δυσκολότερο γι’ αυτόν να ανιχνεύσει την οποιαδήποτε πάθηση.

6. Αυξάνεται η απελευθέρωση ενδορφινών

Ναι οκ, αυτό είναι λίγο δυσνόητο εξαρχής. Οι ενδορφίνες σε σχέση με τα υπόλοιπα όχι και τόσο ευχάριστα της λίστας, είναι καλό πράγμα. Ουσιαστικά είναι οι πρωτεΐνες της ευτυχίας. Γεμίζουν τον εγκέφαλό σου με όμορφα συναισθήματα και με μία αίσθηση ευδαιμονίας, απομακρύνοντας έτσι το στρες. Με το χτύπημα ενός τατουάζ λοιπόν, θα παρατηρήσεις κάποιες αλλαγές στα συναισθήματά σου στο επόμενο διάστημα. Θα νιώθεις περισσότερο χαρούμενος/η και ευδιάθετος/η.

 

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΟΜΟΡΦΙΑ

NIVEA SUN UV Derma Skin Clear SPF50+: Αντηλιακή προστασία για επιδερμίδες με τάση για ατέλειες!

ΣΤΥΛ

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι ’24!

ΣΤΥΛ

Pearls & Bubbles: Τα κοσμήματα με τα οποία θα κάνεις serve καθημερινά, αλλά και bridal looks!

ΟΜΟΡΦΙΑ

Glow Expert 4D: Η νέα σειρά του bioten με καινοτομία που παρέχει 4 δράσεις σε 1 επιλογή!

ΣΤΥΛ

Τα adidas Originals γιορτάζουν τρία classic sneakers με την καμπάνια «1000 BACK»!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

‘Sunshine guilt’: Δεν είσαι ο μόνος που νιώθει ενοχές όταν έξω έχει ήλιο, αλλά θες να σαπίσεις σπίτι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET