fbpx

«Τη μοναξιά φοβάμαι…» | 8 μοναχικές στιγμές που κάθε 20χρονος θα βιώσει στη ζωή του!


Παρόλο που είμαστε περιτριγυρισμένοι διαρκώς από κόσμο και βομβαρδισμένοι ασταμάτητα από πληροφορίες, υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε πιο μόνοι από ποτέ. Μπορεί η μοναξιά να μην είναι επιθυμητή από κανέναν, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτή θα σε κάνει να νιώσεις πραγματικά άνθρωπος κι ακόμη περισσότερο θα απαιτήσει από εσένα απόλυτη ειλικρίνεια με τον εαυτό σου, καθώς όλοι μας έχουμε βιώσει μοναχικές στιγμές στις ζωές μας.

Να μερικές από τις πιο μοναχικές στιγμές μας…

Όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε πλήθος αλλά δεν μπορείς να συνδεθείς με κανέναν.

Υπάρχουν στιγμές που υπάρχουν γύρω μας πολλοί άνθρωποι, αλλά νιώθουμε μοναξιά. Αυτό συμβαίνει όταν μόλις έχουμε μετακομίσει σε μία άλλη πόλη, σε μία άλλη χώρα, όταν ξεκινάμε μία νέα δουλειά ή όταν μπαίνουμε στο πανεπιστήμιο. Παρόμοια συναισθήματα μπορεί να νιώσεις και στην καθημερινότητά σου. Μπορεί να βρίσκεσαι στο μετρό όπου οι άνθρωποι είναι στοιβαγμένοι κατά χιλιάδες, αλλά και πάλι να νιώθεις μόνος/η. Μην ανησυχείς, είναι αναγκαίο να βιώνουμε κάποιες φορές, μερικές στιγμές μοναξιάς κι αναζήτησης με τον εαυτό μας.

Όταν χάνουμε κάποιον αγαπημένο μας λόγω θανάτου.

Αυτό που μας κάνει ανθρώπους είναι ότι αντιμετωπίζουμε την αρρώστια και την υγεία, τη ζωή και τον θάνατο. Όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο πιθανό είναι οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν ή μεγάλωναν δίπλα μας να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν. Είναι απαίσιο συναίσθημα να χάνεις έναν δικό σου άνθρωπο και να μην έχεις τη δυνατότητα να τον δεις ποτέ ξανά. Όπως κάποιος είπε κάποτε «Μη λυπάσαι που τελείωσε. Να χαίρεσαι που συνέβη».

Όταν μετακομίζεις σε μία νέα πόλη/χώρα.

Μαζεύοντας τα πράγματά σου, ξεκινώντας μία καινούρια ζωή σε άλλη πόλη/χώρα προϋποθέτει να αφήσεις πίσω σου οικογένεια, φίλους και ανέσεις και σε βάζει στη διαδικασία να ξεκινήσεις από το απόλυτο μηδέν. Είναι κι αυτό μέρος μία νέας περιπέτειας στην οποία η ζωή σε δοκιμάζει. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και σύντομα θα αποκτήσεις όλα αυτά που ποθείς, καθώς και καλές φιλίες που θα βρίσκονται δίπλα σου γεμίζοντας τον άδειο χώρο της φυγής σου.

Όταν έχεις μία ωραία ιδέα, αλλά δεν ακούει κανείς.

Φαντάσου να έχεις μία υπέροχη πρόταση για ένα πάρτι γενεθλίων, έναν προορισμό διακοπών, ένα βράδυ για φαγητό έξω ή για μία πρόταση στη δουλειά και κανείς να μη δίνει σημασία. Πώς θα ένιωθες γι’ αυτό; Και πώς ακριβώς θα αισθανόσουν εάν μετά την πρότασή σου, απλά υπήρχε αλλαγή θέματος για κάτι άλλο; Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξεις παρέες και να βρεις ανθρώπους που πραγματικά θα ενδιαφέρονται για όσα έχεις να πεις. Να ανοίγεσαι σε νέα άτομα για να βρεις πραγματικούς φίλους που θα σε εκτιμούν και θα σε σέβονται.

Όταν έχεις όνειρα που βλέπεις ότι δεν πραγματοποιούνται.

Όπως και προηγουμένως, έχω μοιραστεί όνειρα με αμέτρητους ανθρώπους που δεν δίνουν σημασία, λες και μιλάω σε διαφορετική γλώσσα είτε πιστεύουν ότι τα όνειρά μου δεν είναι πραγματοποιήσιμα. Και πάλι, δεν είναι δικό μου πρόβλημα στην τελική να τους πείσω να πιστέψουν στα πάθη μου. Από την στιγμή, που εγώ μόνη μου καθορίζω το μέλλον και το πεπρωμένο μου, αυτό είναι αρκετό. Να μην έχεις ανάγκη από αποδοχή ούτε επικύρωση από άλλους για να ζήσεις τη ζωή που θες.

Όταν χάνεις μία ευκαιρία που δεν θα έχεις ποτέ ξανά.

Είναι άσχημο να χάνεις μία χρυσή ευκαιρία μέσα από τα χέρια σου. Μπορεί να είναι επαγγελματική ευκαιρία, μπορεί να είναι μια ευκαιρία που αφορά κάποια φιλία ή να αφορά το να ζητήσεις από κάποιον να βγείτε ραντεβού. Είναι λυπηρό να ξέρεις ότι η ευκαιρία που έχασες δεν θα σου ξαναδοθεί στο μέλλον, αλλά σκέψου ότι πολλές νέες ευκαιρίες θα εμφανιστούν για εσένα κάποτε, αναπληρώνοντας τις χαμένες του παρελθόντος.

Όταν κάποιος σε αφήνει για κάποιον ή για κάτι άλλο.

Υπάρχουν αμέτρητοι άνθρωποι στον κόσμο αυτό, που απατώνται, προδίδονται ή παρατώνται από κάποιον που αποφάσισε να τους αφήσει στο παρελθόν γιατί βρήκε κάτι ή κάποιον καλύτερο. Τέτοιες καταστάσεις κάνουν τον άνθρωπο να αμφισβητήσει ακόμη και τον εαυτό του. Μπορεί ακόμα να τον κάνουν να απομακρυνθεί από τον πραγματικό κόσμο για να αποφύγει να πληγωθεί ξανά στο μέλλον. Ακόμη κι αν δεν μπορείς να επιλέξεις τη ζωή που θα κάνεις απόλυτα, μπορείς ωστόσο να επιλέξεις πώς θα απαντάς κάθε φορά στα χτυπήματά της.

Όταν πρέπει να φύγεις για κάποιον ή κάτι άλλο.

Μπορεί να έχεις βρεθεί σε ένα αδιέξοδο, που να αφορά τη δουλειά ή τη σχέση σου. Σ’ αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να έχεις σκεφτεί εναλλακτικές προτάσεις εξόδου απ’ αυτό. Η ζωή είναι μικρή και εσύ αξίζεις τα καλύτερα. Τον πρώτο καιρό σίγουρα θα νιώθεις την ανάγκη να επιστρέψεις στην προηγούμενη κατάστασή σου, αλλά με το πέρασμα του χρόνου θα προχωράς όλο και πιο μπροστά.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET