fbpx

8 πράγματα που μας διδάσκουν οι δύσκολες καταστάσεις στη ζωή μας!


Γράφει η Μαρίνα Παυλικάκη

1. Η μοναξιά βλάπτει σοβαρά την υγεία

Ναι καλά διάβασες. Όλες εκείνες οι φορές τις οποίες ένιωσες κάπως μόνος σου μπροστά σε μια άσχημη κατάσταση σε έκαναν να καταλάβεις, πως αυτό μόνο κακό μπορεί να σου κάνει. Από την άλλη, αν η μοναξιά ήταν επιλογή σου τότε σίγουρα σε οδήγησε να κρατήσεις πολλά πράγματα μέσα σου κάτι που στην ουσία όχι μόνο δεν σε βοήθησε να ξεπεράσεις την κατάσταση αλλά πολλαπλασίασε και τα δυσάρεστα συναισθήματα που αυτή σου προκαλούσε!

2. Δεν είμαστε φτιαγμένοι από «ατσάλι»

Πολλές φορές νιώθουμε πως έχουμε όλη την δύναμη στα χέρια μας (κάτι που συνήθως συμβαίνει όταν όλα πάνε καλά). Όταν όμως βρεθούμε αντιμέτωποι με δύσκολες μέρες και γεγονότα, διαπιστώνουμε πως όσο δυνατοί κι αν είμαστε ή νιώθουμε πως είμαστε, έχουμε και εμείς τις κακές μας στιγμές. Ε ναι βρε αδερφέ, δεν είναι κακό να «σπας» και εσύ κάποιες φορές.

3. Εκτιμάμε περισσότερο αυτούς που μας αγαπούν

Πέρα από την μερίδα ανθρώπων που προτιμάει την μοναξιά του στα προβλήματα, υπάρχει αντίστοιχα και εκείνη η ομάδα ανθρώπων που ανοίγονται και μοιράζονται όσα τους καταβάλουν. Αυτή η δεύτερη κατηγορία ανθρώπων συνειδητοποιεί πολύ περισσότερο από την πρώτη την έννοια της «σύνδεσης» με κάποιον άλλον άνθρωπο. Επομένως, εκτιμάει και περισσότερο όσους θα βρεθούν δίπλα της.

4. Εκτιμάμε την ευτυχία και το χαμόγελο!

Όταν στεναχωριόμαστε για τα πράγματα που μας πάνε στραβά, ουσιαστικά μέσα μας δίνουμε περισσότερη αξία στην έννοια της ευτυχίας. Κάπου κάπου βοηθάει να .πονάμε και λίγο γιατί δυστυχώς στην σημερινή εποχή έχουμε μάθει πολλά να τα θεωρούμε δεδομένα ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Στην ουσία μια άσχημη κατάσταση βρίσκεται εκεί για να σου υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να είσαι ευτυχής και πόσο πρέπει να εκτιμάς τις μέρες που είσαι όντως, όταν εσύ τις έχεις ήδη ξεχάσει!

5. Κάνουμε περισσότερη αυτοκριτική

Πάντα η ζωή θα δίνει τα «χαστούκια» της. Αυτά όμως μας βοηθούν να γνωρίσουμε παραπάνω τον εαυτό μας και μας κάνουν καλύτερους. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Μα γιατί φυσικά όταν συμβαίνει κάτι άσχημο, μπαίνουμε στην διαδικασία να προβληματιστούμε και οι ίδιοι, να προσγειωθούμε και εν συνεχεία να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Εν ολίγοις ρίχνουμε τον εγωισμό μας ώστε αυτός να μην μας καταπιεί κάποια στιγμή στο μέλλον και ταυτόχρονα γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι! Όλα για καλό συμβαίνουν αγαπητέ/η!

6. Αποκτάμε περισσότερες αντοχές

Υπήρξαν βράδια που κλάψαμε πολύ, που δεν θέλαμε να βγούμε ούτε καν μια βόλτα γιατί απλά ήμασταν χάλια… Όλοι το νιώσαμε. Σκέψου όμως πόσο δυνατό/η σε έχει κάνει σήμερα εκείνη η μέρα. Νομίζω κατάλαβες!

7. Σεβόμαστε περισσότερο τους γύρω μας

Μέσα από τις δύσκολες καταστάσεις της ζωής μας αποκτάμε σεβασμό όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά και για τους υπόλοιπους ανθρώπους. Ακριβώς επειδή προσγειωνόμαστε (ίσως κάπως απότομα), γινόμαστε περισσότερο συμπονετικοί και με τους υπόλοιπους καθώς επίσης μαθαίνουμε και να τους φερόμαστε πιο τίμια…

8. Συνειδητοποιούμε πως η ζωή δεν είναι παιχνίδι

Η ζωή δεν είναι μόνο ρόδινη, ούτε μόνο δυσάρεστη. Είναι κάτι κι απ’ τα δύο για αυτό και θεωρείται μαγική! Αξίζει να απολαμβάνουμε κάθε μία στιγμή της… ε κι όταν έρχονται τα άσχημα τι πειράζει; Καλύτερα! Θα κατανοήσουμε ότι πρέπει να στεκόμαστε πάντα στα πόδια μας γιατί τα πράγματα δεν θα έρχονται συνεχώς όπως τα επιθυμούμε. Επομένως, όσο περισσότερες ατυχίες σου τύχουν, δες το θετικά. Αυτές διαμορφώνουν ένα πιο συνειδητοποιημένο άτομο και σίγουρα σε καθιστούν πιο ώριμο και για το μέλλον!

Μην φοβάσαι την κακοτυχία, την στεναχώρια και το κλάμα. Είναι οδηγοί για να σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET