fbpx

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, τι μπορεί να κάνει σήμερα ο έρωτάς σου από το σχολείο;


Θυμάσαι εκείνο το παιδί από το Γυμνάσιο ή το Λύκειο που σου είχε φάει τον ύπνο; Που κλεινόσουν με τις ώρες στο δωμάτιό σου και ονειροπολούσες; Και που βέβαια αποτελούσε σημαντικό λόγο που σηκωνόσουν πρωινιάτικα με… κέφια δε θα το έλεγα, αλλά με μια διάθεση παραπάνω για να πας σχολείο;

Φαντάζομαι σε όλο αυτό το διάστημα, από την τελευταία μέρα που τον είδες στο σχολείο, θα έχεις αναρωτηθεί τι να κάνει αυτή η ψυχή.

Οκ, μπορεί ο εφηβικός ενθουσιασμός – που είναι και έντονος πανάθεμά τον – να σου πέρασε και τώρα που κοιτάς πίσω να λες «τι μυαλά κουβαλούσα τότε;». Αλλά τόσα χρόνια τσούξιμο, δε γίνεται να μην έχεις έστω και μια μικρή απορία για το πώς κυλάει η ζωή του. Ο πρώτος έρωτας μένει, όπως και να το κάνουμε…

Μην περιμένεις βέβαια να ρίξουμε καμια τράπουλα για να μάθουμε τα νέα του. Θα το πάμε λίγο μαντεύοντας το πράγμα.

Αν λοιπόν, αυτός με τον οποίο είχες δαγκώσει τη λαμαρίνα στα μαθητικά τα χρόνια, ανήκει σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες, τότε έχουμε μια υπόνοια για το τι μπορεί να κάνει σήμερα στη ζωή του:

1 | Το παιδί εκείνο που κουκουλωνόταν και κοιμόταν σε ΚΑΘΕ μάθημα

Επειδή όπως είχες καταλάβει κι εσύ η ίδια, δεν τα πήγαινε ποτέ καλά με το κομμάτι της ημέρας που ονομάζεται «πρωί», κατά πάσα πιθανότητα εργάζεται σαν μπάρμαν σε κανα μαγαζάκι στο κέντρο για να μην τον βλέπει το φως του ήλιου (ή για να μην το βλέπει αυτός), ενώ με τη σχολή... μάλλον συνεχίζει το ίδιο τροπάριο.

2 | Ο ποδοσφαιριστής που δυστυχώς… δεν το ‘χε το αστέρι του

Το παιδί εκείνο το οποίο όπου κι αν το πετύχαινες είχε μια μπάλα κάτω από τη μασχάλη του, δεν έπεσε ποτέ στα σωστά χέρια ή μάτια τελοσπάντων, για να ανακαλυφθεί το ταλέντο του. Ωστόσο ακόμα παίζει, ακόμα ελπίζει. Πάντως μια ματιά στο προφίλ του στο facebook να ρίξεις και θα μάθεις όλα τα ποδοσφαιρικά νέα του πλανήτη.

3 | Το φυτουκλάκι, που δεν πιάστηκε ποτέ του αδιάβαστο

Που οι υπόλοιποι μισούσαν γι’ αυτό το λόγο, αλλά εσύ το έβρισκες πολύ cute. Μην περιμένεις πολλές αλλαγές στη ζωή του, συνεχίζει να είναι άριστος φοιτητής αρκεί το παριζάκι του να είναι Υφαντής της Iατρικής, Nομικής ή του Πολυτεχνείου. Για δουλειά δεν το συζητάμε καν, προηγούνται οι σπουδές και το 10αράκι στο βαθμό πτυχίου. Το 9 θα τον κάνει να κλάψει (όπως έκανε και το 19)…

4 | Το έμφυτο φυσικομαθηματικό μυαλό 

Είναι σαν το φυτουκλάκι, αλλά με τη διαφορά ότι είχε πιαστεί πολλές φορές αδιάβαστος. Ωστόσο ακόμα και έτσι, δεν πιάστηκε ποτέ χωρίς απάντηση, στα θετικά μαθήματα τουλάχιστον. Τα μαθηματικά και τις φυσικές τα έπαιζε στα δαχτυλα, σε σημείο να διορθώνει και τον καθηγητή. Ε λοιπόν, ή που τον ανακάλυψε καμιά NASA αυτόν ή που είναι κλειδωμένος στο δωμάτιό του και ανακαλύπτει θεωρίες (σπουδάζοντας παράλληλα στο Φυσικό ή στο Μαθηματικό).

5 | Το αλητάκι με την αλήτικη παρέα του 

Που συνήθως η «αλήτικη παρέα του» ήταν και κάμποσα χρόνια μεγαλύτερη από αυτόν – εξωσχολικοί δηλαδή – που περνούσε να τον πάρει με τα glx κάθε μέρα μετά το σχόλασμα. Αυτός που λες, έχει περάσει στο ΤΕΙ του, αλλά ασχολείται περισσότερο με το σύνδεσμο της ομάδας του και τα τζέρτζελα που κανονίζουν.

6 | Ο «καμμένος» της τάξης

Θυμάσαι που ερχόταν κάθε πρωί στο σχολείο με κατακόκκινα μάτια, γιατί το είχε πάρει σερί από το σχόλασμα της προηγούμενης ημέρας; Όλο το χαρτζιλίκι του έφευγε στα net cafe της γειτονιάς και στα βιντεοπαιχνίδια! Επειδή, λοιπόν, κάποιες συνήθειες δεν κόβονται, αλλά αναπτύσσονται κιόλας, πλέον παίρνει μέρος και σε διάφορα τουρνουά gaming και προσπαθεί να καταρρίψει κανένα ρεκόρ.

7 | Ο Tupac του προαυλίου

Που ονειρευόσουν να έγραφε καμια ρίμα για σένα… Αυτός κάτι μας λέει ότι πλέον συχνάζει σε καταγώγια ή κλειδώνεται στο ντουμανιασμένο σπίτι του ολημερίς και οληνυκτίς, χώνοντάς τα για την ταξική κοινωνία, τους ψεύτικους ανθρώπους, τη μοναξιά και τη μαύρη του την τύχη που γεννήθηκε σ’ έναν κόσμο σαν κι αυτόν. Όσον αφορά τη σχολή, μπορεί να τον πετύχεις στη Nομική… απ’ έξω.

8 | Ο κούκλος του σχολείου

Τον ήθελες εσύ και όλο το σχολείο. Συνήθως (όχι πάντα, αλλά συνήθως) αυτοί οι ωραίοι δεν καταλήγουν όπως περίμενες. Δε γίνονται μοντέλα δηλαδή! Πρώτον, μεγαλώνουν άσχημα. Ναι, είναι γεγονός. Άμα τον πετύχεις ποτέ αυτόν έξω, θα πεις κρίμα κι είχε προδιαγραφές. Δεύτερον, πολύ απλά όταν ένας άνθρωπος είναι ωραίος και το ξέρει, το παίρνει πάνω του και από εκεί και πέρα η μπάλα χάνεται. Επομένως, το πιο πιθανό είναι να τον πετύχεις σε κανένα γυμναστήριο να χτίζει μούσκουλα ή σε κανένα κλαμπάκι να τα μοστράρει. Παλεύει να κρατήσει τη φήμη του, βλέπεις…

9 | Ο μακρυμάλλης μεταλάς 

Το παιδί αυτό, που δεν του πολυάρεσε το σχολείο, γιατί δεν ένιωθε να έχει κάποια επαφή με αυτό ή με τον κόσμο του, δε θα σταματήσει ποτέ να κοπανάει το κεφάλι του πάνω κάτω, ούτε να πίνει μπύρες και Monster. Α μιας και είπα monster, λογικά θα τον πετύχεις σε εκείνο το κλαμπάκι στη Λιοσίων, ενώ επίσης συνεχίζει τις οικονομίες του για να εκπληρώσει τα όνειρά του, μιλώντας πάντα για μία Harley-Davidson, ένα σετ ντραμς ή ένα road trip στη Σκανδιναβία.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET