ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

7 πράγματα που μπορείς να κάνεις αν του στέλνεις και σε αφήνει στο… «διαβάστηκε»!

Μία επιλογή δεν έχεις μόνο: να κάτσεις να σκάσεις!

Θεώνη Σταματοπούλου

10 Νοεμβρίου, 2020

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορούν να σου συμβούν όταν παίζει κάτι με κάποιον ή γενικά βγαίνετε είναι να του στέλνεις μηνύματα και να σ’ αφήνει στο «διαβάστηκε» ή ακόμα χειρότερα να κάνει κάτι αιώνες να απαντήσει. Μα πώς να μη γίνεσαι έξαλλη και να μην μπαίνεις σε σκέψεις μετά, όταν έχεις όλη την καλή διάθεση να ξεκινήσεις κουβέντα ή να αναφέρεις ένα γεγονός και ο άλλος απλώς… απαξιεί;! Γιατί περί απαξίωσης πρόκειται, όταν συνεχώς αφήνει τα μηνύματά σου αναπάντητα. Να καταλάβουμε ότι τη μία φορά ήταν απασχολημένος, τη δεύτερη επίσης, άντε και την τρίτη. Αλλά όταν αυτό συμβαίνει συνέχεια, τότε δε μιλάμε πια για τυχαίο γεγονός.

Εσύ σε πρώτη φάση, δεν πρέπει να κατηγορείς τον εαυτό σου. Ότι τι δηλαδή; Ήταν κακογραμμένο το μήνυμα και ο κύριος δεν είχε τι να απαντήσει; Προφανώς και δεν παίζει κάτι τέτοιο. Επειδή όμως είναι και λίγο δύσκολο να χειριστείς την κατάσταση χωρίς να κάνεις υπερβολές, μάζεψε τις αμφιβολίες σου και ακολούθησε τα παρακάτω:

#1 Put the phone down

Ξέρω ότι είσαι ένα βήμα πριν του στείλεις δεύτερο ή και τρίτο μήνυμα, αλλά πραγματικά δεν είναι και η καλύτερη κίνηση που μπορείς να κάνεις, γι’ αυτό μακριά τα χέρια σου από τα πλήκτρα! Ούτε απελπισμένη είσαι ούτε και για καμία υστερική θες να σε περάσει. Και να σου πω και κάτι; Σιγά μην τον παρακαλέσεις κιόλας να σου απαντήσει. H αδιαφορία σου είναι το καλύτερο μήνυμα που θα μπορούσες να του στείλεις. Είτε θα κάνει κι αυτός καμιά προσπάθεια είτε θα λήξει εδώ το θέμα, γιατί εσύ τις δικές σου τις εξάντλησες. His choice. 

#2 Δώσε του λίγο χρόνο, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει συμβεί 

Θα κάνω για λίγο το δικηγόρο του διαβόλου. Τι κι αν όντως ο άνθρωπος είχε κάποιες υποχρεώσεις τον τελευταίο καιρό, κάποια απρόοπτα που δεν του έδιναν χρόνο να απαντήσει ή ακόμα και την όρεξη να το κάνει, γι’ αυτό και προτιμούσε να χαθεί; Σίγουρα δεν είναι και το πιο σωστό, αλλά μπορεί να παίζει κάποιο προσωπικό θέμα, το οποίο δε θέλει να μοιραστεί μαζί σου και με αυτόν τον τρόπο να σε απέφευγε. Για ψάξτο λίγο.

#3 Κι αν είναι αυτό το στυλ του;

Συνεχίζοντας στο ίδιο mood, σαφώς και οι περισσότεροι εκεί έξω είναι μ’ ένα κινητό στο χέρι 24/7, όμως υπάρχουν κι εκείνοι που δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις μ’ αυτό το «μαραφέτι» και προτιμούν τη face-to-face επικοινωνία. Αν είναι ένας από αυτούς λοιπόν; Σου έχει περάσει καθόλου από το μυαλό ότι τα μηνύματα μπορεί να μην είναι το φόρτε του; Τώρα πιστεύω πως ναι. Το μόνο που έχεις να κάνεις επομένως, είναι να διαπιστώσεις αν πρόκειται όντως για ένα τέτοιο άτομο και ότι δεν τρέχει κάτι άλλο και να αποφασίσεις αν η σχέση σας έχει μέλλον ακόμη κι έτσι ή δε σε ικανοποιεί μία τέτοια συμπεριφορά.

#4 Στο μεταξύ, μην ξεροσταλιάζεις πάνω από το κινητό

Το πόση ενέργεια καταναλώνουμε και πόσες ώρες χάνουμε σε τέτοια μικροπράγματα, δε λέγεται! Για να αδειάσεις λίγο το μυαλό σου λοιπόν, φρόντισε ν’ ασχοληθείς με κάτι άλλο (τόσα έχεις), να πάρεις τις σκέψεις σου από τον λεγάμενο και να ξεφύγεις ταυτόχρονα από τον πειρασμό να του στείλεις. Αφήνοντας το κεφάλι σου να ηρεμήσει από αυτό το θέμα, θα σε βοηθήσει να δεις αργότερα πιο καθαρά και ψύχραιμα τα πράγματα.

#5 Πάρε τη βοήθεια του κοινού

Μια τρίτη γνώμη πάντα μπορεί να ρίξει λίγο φως στο τούνελ. Εφόσον έχετε έστω έναν κοινό γνωστό, που είναι άτομο εμπιστοσύνης και γνωρίζει καλά τον άλλον, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ρωτήσεις. Από τη στιγμή που κάτι υπάρχει μεταξύ σας και η συμπεριφορά του είναι κατά κοινή ομολογία περίεργη, έχεις κάθε δικαίωμα να αναρωτιέσαι και να θέλεις να μάθεις αν είναι καλά τουλάχιστον. Ακόμη και βάζοντας τρίτους στο παιχνίδι.

#6 Αν δεν πάει άλλο η κατάσταση, ρώτησέ τον γιατί φέρεται έτσι

«Τι φάση;!» που λέει και η Ζεν. Είναι ό,τι πιο λογικό να έχεις αγανακτήσει με το σκωτσέζικο ντους που σου κάνει και να τα παίρνεις με τα αναπάντητα μηνύματά του, φυσικό κι επόμενο λοιπόν κάποια στιγμή να ζητήσεις εξηγήσεις. Φαντάζομαι εξάλλου, πως όλο και κάποιο λόγο θα έχει που το κάνει αυτό. Συζητήστε το όσο είναι νωρίς, προτού ξενερώσεις φουλ και στείλεις τα φιλιά σου!

#7 Μία του και μία σου

Δεν απαντάς, δεν απαντώ. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να χειριστείς μια τέτοια κατάσταση και να καταλάβεις πώς το βλέπει ο άλλος. Να τεστάρεις δηλαδή την αντίδρασή του με κάτι που κάνει ο ίδιος σε σένα και αναλόγως να πράξεις. Εάν παραξενευτεί με το δικό του «διαβάστηκε» ή γιατί έκανες τόσες ώρες να απαντήσεις, τότε σημαίνει πως με συζήτηση κάτι μπορεί να γίνει. Αν δεν το πάρει καν πρέφα, ε ρε κορίτσι μου, γιατί ασχολείσαι ακόμα μαζί του;


@Terralyx via Twenty20

OUR20s

DIGITAL

Μία νέα θεωρία υποστηρίζει ότι αν κάνεις δώρο παπούτσια στο ταίρι σου, θα χωρίσετε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET