ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

5 πράγματα που συμβαίνουν όταν η παρέα σε πρήζει για έξοδο, ενώ εσύ θες να μείνεις μέσα!

Είσαι κι εσύ σπιτόγατος και ικανός να κάνεις τα πάντα για να μείνεις μέσα από το να πάρεις σβάρνα τους δρόμους και τα μπαράκια; Ε, τότε δε μένει παρά να ταυτιστείς με το εν λόγω άρθρο, μιας και θα αναφερθώ σε όλα εκείνα τα πράγματα τα οποία θα καταλάβει η ψυχούλα του καθενός που βαριέται […]

Θεώνη Σταματοπούλου

27 Απριλίου, 2018

Είσαι κι εσύ σπιτόγατος και ικανός να κάνεις τα πάντα για να μείνεις μέσα από το να πάρεις σβάρνα τους δρόμους και τα μπαράκια; Ε, τότε δε μένει παρά να ταυτιστείς με το εν λόγω άρθρο, μιας και θα αναφερθώ σε όλα εκείνα τα πράγματα τα οποία θα καταλάβει η ψυχούλα του καθενός που βαριέται τις εξόδους και θα έκανε τα αδύνατα, δυνατά για να μείνει σπίτι.

Φυσικά και θες να δεις του φίλους σου, τη σχέση σου και δεν ξέρω κι εγώ ποιον άλλο, αλλά γιατί να βγαίνεις έξω ενώ μπορείς να αράξεις στον ωραίο σου τον καναπέ και να λιώσεις στις ταινίες και τις σειρές τρώγοντας σουβλάκια και πίτσες; Δεν ξέρω για εσάς, αλλά μόλις περιέγραψα το ωραιότερο βράδυ Παρασκευής/Σαββάτου της ζωής μου.

Παιδιά, δεν είμαστε για να βγαίνουμε για ποτά και για ξενύχτια τώρα. Σοβαρευτείτε. Όσοι πάλι έχουν τη δύναμη και τις αντοχές να βγουν, ενώ θα προτιμούσαν κάλλιστα να καθίσουν στο ωραίο τους σπιτάκι, είναι απλά είδωλα.

Όπως και να ‘χει, αν σε αναγκάζει και εσένα η παρέα να βγεις έξω, ενώ το μόνο που θέλει είναι απλά να μείνεις σπίτι σου, τότε θα νιώσεις απόλυτη ταύτιση με τα παρακάτω:

1. Έχεις ξεμείνει πλέον από (καλές) δικαιολογίες

Τι άλλο θα πεις πχια για να μη βγεις; Ότι είσαι άρρωστος το έχεις πει, ότι έχεις διάβασμα επίσης, ότι δεν έχεις χρήματα ή διάθεση, ότι όλα τα ρούχα σου είναι άπλυτα, ότι πρέπει να προσέχεις την άρρωστη γάτα του γείτονα, κι αυτά τα έχεις πει. Ψάχνεις να βρεις μία δικαιολογία της προκοπής και πραγματικά δε σου έχει απομείνει καμία. Τι κάνεις λοιπόν; Ή παραδέχεσαι τη μαύρη αλήθεια στους φίλους σου, ότι πολύ απλά βαριέσαι να βγεις, με συνέπεια να φας γκρίνια και κράξιμο ή αναγκαστικά βγαίνεις γιατί δεν άντεχεις άλλο πρήξιμο. Πφφφ.

2. Αναρωτιέσαι πού σκατά βρίσκουν οι άλλοι τόση όρεξη να βγουν

Την στιγμή που για σένα, η μόνη διαδρομή που κάνεις ευχάριστα είναι από τον καναπέ μέχρι την πόρτα όταν ο ντελιβεράς καταφθάνει, αναρωτιέσαι πώς ο κόσμος εξακολουθεί να έχει διάθεση και ενέργεια να βγει έξω. Έχεις εσύ τελικά πρόβλημα που δε βγαίνεις ή εκείνοι που βγαίνουν; Και μόνο που σκέφτεσαι βασικά ότι θα χρειαστεί να βγεις, σε πιάνει ένα ταράκουλο.

3. Όταν πλησιάζει ΠΣΚ, απλά εύχεσαι να μη σου ζητήσει κανείς να βγείτε έξω

Σε τέτοιο σημείο έχεις φτάσει πια. Να παρακαλάς να συμβεί κάτι στους φίλους σου που να ακυρώσει τα σχέδια και τις βλέψεις τους για τρελό Σαββατοκύριακο. Θες να ξέρεις τι θα γίνει και να κάνεις τα σχέδιά σου που περιλαμβάνουν σάπισμα, σάπισμα και πάλι σάπισμα. Δε θες τίποτα και κανείς να σου το χαλάσει αυτό. Μιλάμε ότι έχεις φτάσει στο υπέρτατο επίπεδο βαρεμάρας, εκεί που πιο ταβάνι δεν υπάρχει.

4. Αν αποφασίσεις να βγεις, βάζεις τους όρους σου

Που σημαίνει ότι θα θέλεις να έχεις σαφείς λεπτομέρειες για όλη τη βραδιά. Θες να ξέρεις πού ακριβώς θα πας για να μη χάνεις το χρόνο σου ψάχνοντας, θες να ξέρεις με ποιους θα πας και τι ώρα θα γυρίσεις σπίτι. Εάν κάτι από όλα αυτά γίνει διαφορετικά, θα ορκιστείς να μην ξαναβγείς ποτέ σου έξω. Δεν υποφέρεσαι με λίγα λόγια. Όχι μπράβο, απορούμε πως ακόμη έχεις φίλους μετά από όλα αυτά.

5. Κι όταν τελικά βγαίνεις, το μετανιώνεις στο δευτερόλεπτο

Που να μην έσωνες! Αφού τελικά αποφάσισες να βγεις, τους κάνεις όλους άνω κάτω καθώς βαριέσαι να μιλήσεις και να ανταλλάξεις κουβέντα με τον οποιονδήποτε, σε ενοχλεί η φασαρία, η πολυκοσμία και γενικότερα καταλήγεις ότι καλύτερα θα ήταν να έμενες σπιτάκι σου και να μην τα περνούσες όλα αυτά. Πας με αισιοδοξία αρχικά, αλλά στη συνέχεια απλά καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να υποφέρεις κανέναν και ότι δε θα αντιμετώπιζες τέτοια θέματα αν είχες μείνει σπίτι σου.

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET