ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονικιά μάνα αρνείται να φορέσει μάσκα ο γιος της, τον κάνει ρεζίλι έξω απ’ το σχολείο!

Άντε και καλή σχολική χρονιά να ευχηθούμε!

Neopolis Team

14 Σεπτεμβρίου, 2020

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, από το μυαλό μας δε θα φύγει ποτέ αυτό το αίσθημα της άρνησης που φώλιαζε μέσα μας όταν έπρεπε να ξυπνήσουμε για να πάμε σχολείο, μετά από καλοκαιρινές διακοπές.

Όχι ότι δε μας είχαν λείψει οι φίλοι μας, κάθε άλλο, αλλά το πρωινό ξύπνημα και η προσαρμογή ξανά στην καθημερινότητα, ήταν κομματάκι δύσκολο.

Κάπως έτσι πρέπει να ένιωσαν και οι σημερινοί μαθητές, που επέστρεψαν στα θρανία, έχοντας βέβαια ένα λόγο παραπάνω, αφού πρέπει να συνηθίσουν τη χρήση της μάσκας, η οποία είναι πλέον υποχρεωτική. Από την άλλη, σαν να μην έφτανε ο… πόνος τους, ορισμένοι μαθητές έχουν να διαχειριστούν και τους γονείς τους, που φαίνεται να το πήραν πιο βαριά όλο αυτό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια μητέρα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει ρεζίλι τον γιο της έξω από το σχολείο και παρουσία των συμμαθητών του και του υπολοίπου κόσμου, αλλά είχε πρόβλημα να φορέσει το παιδί της μάσκα.

Εντελώς τσαμπουκαλεμένη και αρκετά φωνακλού για τόσο πρωί – πού τη βρήκε τόση ενέργεια Παναγίαμ απαιτούσε από το γιο της να μη φορέσει τη μάσκα και να την πετάξει, όσο εκείνος μάταια προσπαθούσε να της εξηγήσει όσα θα έπρεπε να είχε καταλάβει από μόνη της σαν ενήλικη γυναίκα.

Όχι μόνο δεν κατάλαβε, αλλά με περηφάνεια είπε: «Εγώ αυτό το μπουρδ@λ@ δεν το θέλω», πετώντας τη μάσκα κάτω.

Να πούμε σ’ αυτό το σημείο πως η ανησυχία της δημιουργήθηκε μετά την είδηση πως δεκάδες μάσκες που δόθηκαν σε σχολεία της Θεσσαλονίκης ήταν προβληματικές, με αποτέλεσμα να θεωρεί πως και οι σημερινές μόνο κακό μπορούσαν να προκαλέσουν.

Και άντε και την καταλαβαίνουμε αυτήν την ανησυχία της, το παιδί που υπέστη πέρισυ bullying όπως αναφέρει η ίδια στο βίντεο, τι φταίει να το ξαναζεί φέτος από την ίδια του τη μάνα; 

Δεν θέλει και τρομερή παιδεία για να καταλάβεις ότι εσύ κάνεις το παιδί σου ξεφτίλα. Κι αν κρίνουμε κι από το τέλος του βίντεο που πηγαίνει προς τον διευθυντή για να του πει δυο λογάκια, μάλλον είχε και συνέχεια το show.

Όπως λέει ο σοφός λαός «είναι δύσκολο να μεγαλώνεις γονείς»!

Δείτε το σχετικό βίντεο:

https://youtu.be/NUWNYL0lMV0

Κι αν νομίζατε ότι το μοναδικό παρατράγουδο ήταν αυτό, κάνετε λάθος. Διότι στην Κρήτη, ένας… μπολιτισμένος και εκνευρισμένος πατέρας, τσακώθηκε με δάσκαλο σε σημείο να τον στείλει στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση από τον Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, το συμβάν διαδραματίστηκε στην είσοδο του γυμνασίου, όταν μαθητής, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, πήγε να μπει στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα. Ο εκπαιδευτικός που ήταν στην πόρτα του σχολείου ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί, εκείνος αρνήθηκε και χωρίς άλλη κουβέντα επιτέθηκε στον καθηγητή, με συνέπεια ο εκπαιδευτικός να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Σε μια πιο γενική εικόνα, υπήρξαν και γονείς που θεωρούν χειρότερο να φοράνε μάσκα τα παιδιά τους από το να χάσουν ένα χρόνο στο σχολείο, όπως κι εκείνοι που θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει πληρωμένους γιατρούς.

Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε πώς θα κυλήσει αυτή η σχολική χρονιά.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

H Σκόπελος στις 10 πιο εμβληματικές κινηματογραφικές τοποθεσίες στον κόσμο!

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός από τη θέρμανση και τις διακοπές, οι Έλληνες κόβουν και το μπάνιο λόγω ακρίβειας!

TECH NEWS

Η Apple νιώθει ότι απειλείται από το ChatGPT και θέλει να φέρει τη Siri στα μέτρα του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET