ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ

H Θεσσαλονίκη στους πιο υποτιμημένους ευρωπαϊκούς προορισμούς που αξίζει να επισκεφτείς!

Επιβεβαιώνουμε!

Neopolis Team

3 Σεπτεμβρίου, 2022

Οι δημοφιλείς, και ίσως καμιά φορά υπερεκτιμημένοι προορισμοί της Ευρώπης, ξέρουμε ποιοι είναι. Πολλοί από αυτούς μάλιστα βρίσκονται στην Ελλάδα. Νησιά, όπως Σαντορίνη και Μύκονος, ή η πρωτεύουσα, υποδέχονται εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, με άλλους να επιβεβαιώνουν το hype και άλλους να δηλώνουν απογοητευμένοι κυρίως λόγω του πλήθους τουριστών που όσο να ‘ναι καταστρέφει τις διακοπές σου, ειδικά όταν θέλεις να ηρεμήσεις και να ξεκουραστείς.

Το Condé Nast Traveller λοιπόν, παρουσίασε μια λίστα με μέρη που δε λαμβάνουν τη δέουσα προσοχή, ενώ έχουν πολλά να προσφέρουν. Προορισμοί εξίσου όμορφοι με τους πιο mainstream, που δεν είναι πρώτη μούρη στις τουριστικές φυλλάδες ενώ έχουν πολλά potentials, παρουσιάζονται παρακάτω, με τη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται ανάμεσά τους. Κερδίζοντας μια πολύ καλή θέση μάλιστα, 7η στα 22 μέρη συνολικά, η συμπρωτεύουσα χαρακτηρίζεται ως ‘well worth a visit’ κι αν μπορούμε να θεωρηθούμε αντικειμενικοί, έχουν απόλυτο δίκιο!

Συγκεκριμένα, το αφιέρωμα αναφέρει για την ελληνική πόλη:

Η Θεσσαλονίκη μπορεί να χάνει από την Αθήνα όσον αφορά τους τουρίστες, αλλά η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας αξίζει πολύ μια επίσκεψη. Ελάτε για μια παγκόσμιας κλάσης γαστρονομική σκηνή – η Θεσσαλονίκη ανακηρύχθηκε ως η πρώτη ελληνική «Πόλη της Γαστρονομίας» από την UNESCO τον Νοέμβριο το 2021 – καθώς και για μια διασκεδαστική διαμονή και δημιουργική ατμόσφαιρα (τα οποία οφείλονται κυρίως στον μεγάλο φοιτητικό πληθυσμό). Κι ενώ η ιστορική πλευρά της είναι ίσως λιγότερο μεγαλειώδης από την Ακρόπολη, δεν είναι και φτωχότερη: σκεφτείτε μια καλά διατηρημένη Ρωμαϊκή Αγορά, τοιχογραφίες της Ροτόντα, και οθωμανικά χαμάμ. 

Αυτό που πολλοί δε γνωρίζουν για την πόλη – και όντως, εγώ αγνοούσα μέχρι που έμεινα εκεί – είναι η πλούσια πολυπολιτισμική κληρονομιά της. Στις αρχές του 20ου αιώνα, για παράδειγμα, η Θεσσαλονίκη είχε τον μεγαλύτερο Εβραϊκό πληθυσμό στην Ευρώπη, και η κληρονομιά της Εβραϊκής κοινότητας (ειδικά όσον αφορά την αρχιτεκτονική) βρίσκεται παντού, αν ξέρεις πού να κοιτάξεις. Κι όλα αυτά, ενώ διατηρεί μια ήρεμη όψη – οι Αθηναίοι συνήθως αστειεύονται χρησιμοποιώντας τον όρο «χαλαρά», τονίζοντας την chill ατμόσφαιρα και τον πιο αργό ρυθμό ζωής. 

Τσέκαρε ολόκληρη η λίστα με τους 22 προορισμούς, μήπως κι εμπνευστείς για το επόμενο ταξιδάκι σου:

1. Τρόντχαϊμ, Νορβηγία

2. Τίρανα, Αλβανία

3. Ζαμόρα, Ισπανία

4. Τρόγκιρ, Κροατία

5. Ναρμπόν, Γαλλία

6. Πέτγουορθ, Αγγλία

7. Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

8. Οχρίδα, Βόρεια Μακεδονία

9. Κορκ, Ιρλανδία

10. Γκντανσκ, Πολωνία

11. Skanör και Falsterbo, Σουηδία

12. Τεργέστη, Ιταλία

13. Μόσταρ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη

14. Ίνσμπρουκ, Αυστρία

15. Βίλνιους, Λιθουανία

16. Ρίγα, Λετονία

17. Τιφλίδα, Γεωργία

18. Vila Real de Santo António, Πορτογαλία

19. Βέρνη, Ελβετία

20. Οπάτια, Κροατία

21. Λιλ, Γαλλία

22. Άπινγκενταμ, Ολλανδία

FUN ZONE

Μουσική

TΙΜΕ: Η Taylor Swift είναι η πρώτη γυναίκα που βγαίνει «Πρόσωπο της Χρονιάς» για 2η φορά!

BINGE WATCHING

Ο ‘Kevin’ απέκτησε αστέρι στο Walk of Fame και η «μαμά» του ήταν εκεί να τον καμαρώσει!

BINGE WATCHING

Η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα είναι ο ελληνικός κινηματογράφος στα καλύτερά του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET