fbpx

Κάτι πήρε το αυτί μας για ταινία Peaky Blinders και νιώθουμε τέρμα lucky bastards!


Στο προσκήνιο βρίσκονται τον τελευταίο καιρό οι Peaky Blinders. Mία που ξεκίνησαν τα γυρίσματα της 5ης σεζόν (φοκ γεα!) και μία το τζιν που πρόκειται να συμπεριλάβουν στα ράφια τους τα Lidl.

Τι άλλο να ζητήσουμε δηλαδή; Μία ταινία θα έλεγε κανείς…

Οκ, το ‘χουμε κι αυτό! 

Φήμες θέλουν την αγαπημένη μας συμμορία να βγαίνει και σε ταινία, με το σενάριο να γράφεται ήδη. Θα πεις, οι φήμες είναι φήμες, το’ χουν αυτό το συνήθειο να λένε πολλά και στο τέλος να βλέπουμε λίγα. Ωστόσο ο ίδιος ο Otto Bathurst, σκηνοθέτης των πρώτων 3 επεισοδίων της σειράς, παραδέχτηκε πως ο Steve Knight, ο σεναριογράφος, κάτι σχεδιάζει αυτήν την στιγμή.

Πέρσι, ο Steve είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως:

Ναι, πιθανόν θα το κάνουμε.

Ωστόσο, ο Cillian Murphy, αλλιώς Tommy fokin’ Shelby, όταν ρωτήθηκε πίσω στο μακρινό 2016 για την ιδέα αυτή, δε φάνηκε και πολύ ενθουσιασμένος. Αλλά ούτε και αρνητικός. Ήταν λίγο ντεμί βασικά, λέγοντας πως: «Μ’ αρέσει η ιδέα θεωρητικά, όμως πρέπει να έρθει την κατάλληλη στιγμή. Γι’ αυτό, μέχρι να μου παρουσιαστεί το κόνσεπτ ολοκληρωμένο, θα κρατώ μια επιφύλαξη.» Στη συνέχεια πρόσθεσε βέβαια, πως αν το γράψιμο της ταινίας είναι τόσο καλό όσο και της σειράς, τότε με ευχαρίστηση να το κάνει.

Αλλά για να κάνουμε μια παρένθεση όσον αφορά τη σειρά, αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα μέχρι στιγμής, είναι πως έχουμε ακόμα 3 σεζόν να περιμένουμε. Η 5η αναμένεται να βγει μέσα στο νέο έτος, την άνοιξη συγκεκριμένα.

Ο ίδιος ο σεναριογράφος επιβεβαιώνει τα παραπάνω, αναφέροντας πως:

Σίγουρα θα υπάρξει 6η σεζόν και κατά πάσα πιθανότητα και 7η.

Ο πρωταγωνιστής (Cillian Murphy) είναι απόλυτα σύμφωνος με αυτό, πράγμα που ισχύει και για το υπόλοιπο casting.

Κάτι ακόμη που παραδέχτηκε, είναι πως έχει ήδη σκεφτεί ποιο θέλει να είναι το τέλος της σειράς. Παρακολουθώντας το Μπέρμιγχαμ σε περίοδο μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο στις προηγούμενες σεζόν, ο Steve θέλει να ρίξει αυλαία, με το άκουσμα της πρώτης σειρήνας που θα σημάνει τον Β’ Παγκόσμιο. Πρόκειται για το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της Βρετανίας και μ’ αυτόν τον τρόπο θέλει να κλείσει το τελευταίο επεισόδιο της σειράς.

Επειδή όμως το φτάσαμε πολύ μακριά μιλώντας για το τέλος των Peaky Blinders, την στιγμή που δεν ξέρουμε καν τι θα δούμε στην 5η σεζόν, ο Paul Anderson, έρχεται να ρίξει λίγο φως πάνω σ’ αυτό.

Συγκεκριμένα, λέει πως: «Ο χαρακτήρας μου πλέον έχει κάποιους πολιτικούς δεσμούς, θα έλεγα. Βέβαια δε θα τον δείτε σε καμια συγκέντρωση ή στο Κοινοβούλιο. Αυτό που θα καταφέρουν να αποκτήσουν έτσι ο Arthur και η οικογένειά του, είναι περισσότερη δύναμη. Ο Tommy είναι σε θέση ισχύος, και το μόνο που μπορεί να πάρει από αυτή τη θέση είναι περισσότερη δύναμη. Οπότε, όλοι θα έχουμε παραπάνω κάλυψη, ευκαιρίες και προστασία. Και με την προστασία εννοώ από την κοινωνία, την αστυνομία, κ.ο.κ.»

Προς το παρόν ευχόμαστε να έρθει γρήγορα στις οθόνες η 5η σεζόν, γιατί αυτή η αναμονή σκοτώνει. Εκτός των άλλων, θέλουμε να μάθουμε τι έγινε τελικά και με τον Tom Hardy!

Για την ταινία από την άλλη έχουμε καιρό, και για να είμαστε ειλικρινείς καλό θα ήταν να μην τη βιαστούν πολύ. Έχει σκοντάψει κόσμος και κόσμος με αυτόν τον τρόπο. 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET